Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım Körfez'de yaşanan 'o kirlilik' için Büyükşehir'i hedef gösterdi

İzmir’in ana gündem maddesi haline gelen ve kolektörlerin tıkanması nedeniyle körfeze akıtılmak zorunda kalan atık suları (lağım) hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldırım “Bakımı Belediye yapacak. Demek ki yapmamış. İşini zamanında yapsaydı, bu sorunlar olmazdı” dedi.
Bakan Yıldırım Körfez'de yaşanan 'o kirlilik' için Büyükşehir'i hedef gösterdi
Haberler / Yerel Politika
15 Mart 2013 Cuma 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım, Büyük Kanal Projesi’nde yaşanan tıkanıklıktan dolayı lağım sularının körfeze akmasını değerlendirdi.

"BELEDİYE DEMEK Kİ YAPMAMIŞ"
İzmir’in ana gündem maddesi haline gelen ve kolektörlerin tıkanması nedeniyle körfeze akıtılmak zorunda kalan atık suları (lağım) hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldırım şunları söyledi; “İzmir Körfezi’nin kuşaklama kollektörü var. 2.20 metre çapında Yüzde bir eğimle buraya evsel atıklar bağlanıyor. Bu evsel atıklar, kuzeyde güneyde arıtma sistemine gidiyor. Arıtılan su, deşarj olup gidiyor. Neden bu solar körfeze akıyor. Eğer bu kollektörün bakımını düzenli yapmazsanız, yağmur suları da sisteme karışırsa gelen pislikler gidemez, kolektör tıkanır ve taşma yapar. Taşma yapınca da pis sular evsel atıklar körfeze akmış olur. Bu da körfezi kirlendirir, kokuları artırır. Peki kim yapacak bunun bakımın? Belediye yapacak. Demek ki yapmamış. İşini zamanında yapsaydı, bu sorunlar olmazdı. Şimdi ‘firma kiralayıp, üç ayda yapacağız’ diyorlar. Bu sorun yaşadıktan sonra olmaz. Bu düzenli olarak yapılmalı.”

GÖZTEPE DE BİZİM KARŞIYAKA DA

Bakan Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine Konak’ta muhtarla buluştuğu için Göztepe atkısı taktığını belirterek, “Göztepe de bizim Altay da Karşıyaka’da Altınordu da... Tatlı rekabetin görsel anlamda güzel bir maça şölene dönüşmesini arzu ediyoruz. Maç ertelenme kararı alınmıştı doğru olmadığını söyledik. Zamanında yapılacak. İzmirli taraftarlar o muazzam stadı hınca hınç doldursun” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası