Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım: Üçüncü köprü ile seyahat eziyetten zevke dönüşecek

Üçüncü köprünün temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Üçüncü köprünün hizmete geçmesinden sonra günlük 23 milyonluk seyahat eziyetten zevke dönüşecek.” dedi. Üçüncü köprünün...
Bakan Yıldırım: Üçüncü köprü ile seyahat eziyetten zevke dönüşecek
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üçüncü köprünün temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Üçüncü köprünün hizmete geçmesinden sonra günlük 23 milyonluk seyahat eziyetten zevke dönüşecek.” dedi.

Üçüncü köprünün temel atma töreni Sarıyer’in Garipçe Köyü’nde yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Törende konuşan Bakan Yıldırım, köprünün önemini ve özelliklerini anlattı. Yıldırım, “İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünde İstanbul’a yeni bir inciyi takmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu köprü sadece iki kıtayı bir birine bağlayan bir köprü değil, günlük 23 milyon seyahati eziyetten zevke dönüştürecek bir köprü. Boğaz’ın iki yasına asılan bir gerdanlık olarak İstanbul’a hizmet verecek. Bu köprüyle transit trafik tamamen üçüncü köprüye kayacak. Böylece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde oluşan trafik de ortadan kalacak.” İfadelerini kullandı.

'KAMYON ÇİLESİ BİTECEK'

Üçüncü köprünün özellikleri hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Köprümüz dünyanın en uzun köprüsü değil. Üzerinden demiryolu geçen en uzun köprüsü. 4 şerit geliş 4 şerit gidiş, 2 şerit demiryolu toplam 59 metre genişliği ile dünyanın yapılacak en geniş köprüsünü İstanubul’a kazandırıyoruz. Bununlad a kalmıyor dünyanın en uzun kulelerini İstanbul’a dikiyoruz. Bu köprü yeni yapılmakta olan Kuzey Marmara Çevreyolu iki kıta arasında tamamlayıcı bir halka olarak hizmet verecek. Sultanbeyli ve Başakşehir arasındaki trafik buraya akacak. Trafikte bir rahatlama olacak. Anadolu’yu Avrupa’ya transit bağlayan demiryolu da İstanbul’a kazandırılacak. Kamyon tanker trafiği bu köprüye kayarak mevcut sıkışıklık sonu erecek.” şeklinde konuştu.


'YEDİ TEPELİ İSTANBULA YEDİ ESER'

İstanbul’a 7 eser kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Üçüncü havalimanı, Marmaray, Avrasya tüneli, İstanbul-Ankara hızlı treni, üçüncü köprü, Kanal İstanbul, İstanbul-İzmir otoyolu, İzmit Köprüsü ile 7 büyük eser İstanbul’a kazandırılacak. Bu eserler toplam 150 milyar dolar. Kamu-özel sektör ortaklığı ile bu eserlerin yükü devlet bütçesine yük getirmemektedir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası