Ege Postası
Geri

Sıcak havalar beyin kanaması riskini artırıyor

Özellikle orta yaş üzerinde, kalp ve tansiyon problemi olan kişileri olumsuz yönde etkileyen sıcak havalar, beyin kanamasına davetiye çıkarıyor. Özel Medline Antalya Hastanesi’nden Dr. Burhan Polat, yaz aylarında beyin kanaması riski ve dikkat...
Sıcak havalar beyin kanaması riskini artırıyor
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özellikle orta yaş üzerinde, kalp ve tansiyon problemi olan kişileri olumsuz yönde etkileyen sıcak havalar, beyin kanamasına davetiye çıkarıyor.

Özel Medline Antalya Hastanesi’nden Dr. Burhan Polat, yaz aylarında beyin kanaması riski ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Beyin kanamasının beyin damarlarının bütünlüğünün bozularak beynin içinde veya üzerinde kan birikmesiyle oluştuğunu belirten Polat, Türkiye'de yılda ortalama 5-6 bin kişinin beyin kanamasıyla karşılaştığını söyledi. Halk arasında inme olarak da bilinen hastalığın çoğunlukla travma ve kazalar sonucu oluştuğunu hatırlatan Polat, sıcak havalarda yaz dönemlerinde yüksek tansiyona bağlı olarak da görülebildiğini ifade etti.

Beyin kanamasının belirtilerini bulantı, kusma, şiddetli baş ağrısı, uyuşukluk, vücudun her hangi bir yerini hareket ettirememe, bilinç kaybı, uykuya eğilim, konuşmada bozukluk şeklinde sıralayan Polat, şunları tavsiye etti: Özellikle öğle saatlerinde klimalı serin ortamlarda bulunmaya özen gösterin. Güneşe çıkacaksanız baş bölgesini koruyacak şapka ya da bandana takın. Beslenmenize dikkat edin. Fast food tarzı gıdalardan uzak durun. Kırmızı et yerine balık ve sebze tüketmeye çalışın. Ceviz, balık, fındık, bal gibi içinde omega -3 bulunan besinler tüketin. Tuzu mümkün olduğunca sofranızdan uzak tutun. İdeal kilonuzu koruyun. Sigara içiyorsanız bırakın. Düzenli olarak yürüyüş yapın, hareket edin. Stresten uzak durun, mümkün olduğunca sakin olmaya çalışın. Gün içerisinde bol bol su için. Tansiyonunuzu kontrol altında tutun. Eğer doktor kontrolünde kullanılan bir ilaç varsa ihmal etmeden kullanın.”

Beyin kanaması veya belirtileri dikkate alınmadığı zaman hasta üzerinde kalıcı hasarlar bırakabildiğini vurgulayan Polat, beyin kanaması geçiren kişilerin fazla hareket ettirilmeden sağlık kuruluşuna götürülmesi gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası