Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım: Ümit ederim ki pilotlarımız tekrar serbest kalır

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’ın Refahiye ilçesinde düzenlenen 15. Refahiye Bal Festivali törenleri öncesi, kaçırılan 2 Türk pilotla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Binali Yıldırım,...
Bakan Yıldırım: Ümit ederim ki pilotlarımız tekrar serbest kalır
Haberler / Güncel
11 Ağustos 2013 Pazar 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’ın Refahiye ilçesinde düzenlenen 15. Refahiye Bal Festivali törenleri öncesi, kaçırılan 2 Türk pilotla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Binali Yıldırım, pilotların serbest bırakılması için gerekli girişimlerin yapıldığını vurgulayarak, "Ümit ederim bu çabalar kısa sürede olumlu sonuç verir ve pilotlarımız tekrar serbest kalır." dedi.

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde gazetecilerin soruları yanıtlayan Ulaşdırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kaçırılan Türk pilotları ile ilgili şunları söyledi: "Arkadaşlarımızla ilgili hadiseden sonra Dışişleri Bakanlığımız, Dışişleri Bakanımız bizzat kendisi ve teşkilatı gerekli diplomatik temasları başlattılar. Şu anda da bu görüşmeler müspet yönde devam ediyor. Aynı zamanda bizde kendi muhataplarımızla Lübnan'ın eski başbakanı Necip Mikati ile bir görüşme yaptık o da konuyla yakından ilgileniyor. Ümit ederim bu çabalar kısa sürede olumlu sonuç verir ve pilotlarımız tekrar serbest kalır."

PAZARLIK SÖZ KONU DEĞİLDİR

Pilotların serbest bırakılması yönünde her hangi bir pazarlığın yapılıp yapılmadığı sorusuna cevap veren Bakan Yıldırım, "Pazarlık söz konusu değil, sadece Lübnan resmi makamları gerekli temasları kuruldu, çalışma görüşmeler bu yönde devam ediyor." diye konuştu.

SÜRÜCÜLER ACELE ETMESİN

Ramazan Bayramı tatilinin sona erdiğini ve trafikte yoğunluk yaşandığını vurgulayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, trafikte yoğunluk sebebiyle yollarda çalışmaların yapılmadığını kaydetti. Bakan Yıldırım, “Çok yoğun bir trafik batıdan doğuya doğru aktı. Şimdi artık tekrar normal mesai günü geliyor yarından itibaren iş başı yapılacak, tedbiren vatandaşlarımız dünden itibaren dönüş yoluna gitmeye başladılar bu günde yoğun bir şekilde devam ediyor. Yarına kadar devam edecek özellikle bu gün yoğun olacağını düşünüyoruz. Bunları göz önüne alarak arkadaşlarımıza karayollarında dönüş esnasında yol çalışması yapmamaları konusunda uyardık işlere ara verdik. Vatandaşlarımdan istirhamım acele etmesinler. Acele ettikleri zaman eşlerini dostlarını üzmesinler, her hangi bir kazaya meydan vermesinler. Sağ salim memleketlerine ulaşsınlar. Yorgun yola çıkmasınlar, iyice dinlendikten sonra yola çıksınlar. Araç kullanırken kural ihlali yapmasınlar. Özellikle yollar çok iyi, son yıllarda sıcak asfalt kaplaması çok miktarda yapıldı. Şeytan dürtüyor aman işte biraz gaza basalım biran önce gidelim diye. Ama bir anlık hata telafisi imkansız olan ölümle Allah göstermesin sonuçlanacak bir felaketi de beraberinde getiriyor.” şeklinde sürücülere uyarılarda bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası