Ege Postası
Geri

Bakan Yımaz: Küresel krizde ekonomi politikalarımız testten geçti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, en son yaşanan küresel ekonomik krizde Türkiye’nin ekonomi politikalarının testten geçtiğini söyledi. Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ANKİSAD) ‘Hizmette Başarı Ödülleri’ sahiplerini buldu. Ödül...
Bakan Yımaz: Küresel krizde ekonomi politikalarımız testten geçti
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 23:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, en son yaşanan küresel ekonomik krizde Türkiye’nin ekonomi politikalarının testten geçtiğini söyledi.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ANKİSAD) ‘Hizmette Başarı Ödülleri’ sahiplerini buldu. Ödül alan isimler arasında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müsteşarı Fatih Acar, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Sermaye Piyasaları Kurumu Başkanı Vahdettin Ertaş, Bakancılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mukim Öztekin ve Selam filmi oyuncu ve yönetmeni de vardı.

En son yaşanan küresel ekonomik krizde Türkiye’nin fiili bir testten geçtiğini söyleyen Yılmaz, “Bu testten de çok şükür anlımızın akı ile çıktık. Dünyada merkez ülkeler diyebileceğimiz en gelişmiş ekonomilerde bankalar dökülürken sermaye piyasaları istikrarsızlık ve güvensizlik hakimken reel ekonomilerinde çok ciddi daralmalar söz konusu iken işsizlikte yoksullukta önemli sorunlar yaşarken ülkemiz dimdik ayakta kaldı. Bu başarı hepimizin ortak başarısıdır” dedi.

"10. Kalkınma Planı'nı Hazırlıyoruz"

2023 hedeflerimiz çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı olarak 10. Kalkınma Planı’nı hazırladıklarını söyleyen Yılmaz, “Uzun süredir bütün toplumsal kesimlerle kalkınma ajanslarımız kanalı ile yerelden bilgiler alarak 66 civarında özel ihtisas komisyonu aracılığıyla çok çeşitli toplantılarla hazırlıklar yaptık. Çok yakın bir gelecekte inşallah hükümetimiz bunu tartışacak, ardından meclisimizin onayı ile yürürlüğe girecek. Ben bunu ikinci sıçrama dönemi olarak görüyorum. Önümüzdeki 10 yıl Türkiye’nin ikinci sıçrama dönemi. Birincisini çok şükür başardık.” şeklinde konuştu.

"14 Bin Çocuğun Annesiyim"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise ödülü büyük bir ailenin temsilcisi olarak aldığını söyledi. ANKİSAD’A verdiği ödülden dolayı teşekkür eden Şahin konuşmasını şöyle tamamladı: “14 bin çocuğun annesiyim, binlerce yaşlının evladıyım, milyonlarca engellinin kardeşiyim. Başkentte olmak ve başkente bulunan sivil toplum kuruluşu tarafından bu ödülü almak çok önemli. Çünkü Ankara her hangi bir şehir değil. Hem geçmiş hem kültür hem medeniyet hem gelecek hem siyaset hem ticaret hem Anıtkabir hem Hacı Bayram Veli’dir Ankara. Milletin hayır dua ise ve gücü ile bu yola çıktık anlımız ak şekilde bu yola devam ediyoruz. Bizde sosyal restorasyon yapıyoruz yoksulluğu azaltıyoruz kız çocuklarımızın kadınlarımız her alanda statüsünü yükseltiyoruz. Aile kurumun yerini almak için güçlü stratejiler üretiyoruz. Toplumsal huzur ve barışın bu alandan geçtiğini düşünüyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası