Ege Postası
Geri

Bakan Yumaklı: Yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz

İzmir'in Buca ilçesinde, orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Öte yandan Buca'da başlayıp Gaziemir'e uzanan orman yangını, Sarnıç Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yaklaştı. Alevlere yakın olan evler ve sokaklar tedbir amaçlı tahliye edildi. Öte yandan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Ancak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerindeki yangınlara karşı ilk andan itibaren havadan ve karadan müdahalelerimiz sürüyor. Yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz” dedi.
Bakan Yumaklı: Yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz
Haberler / İzmir
19 Temmuz 2024 Cuma 00:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Buca İlçesi Zafer Mahallesi'ndeki ormanda bugün saat 13.15 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.

Alevlere ilk müdahale 10 dakika içinde yapıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile alevlere müdahale edildi.

Orman yangını etkisini sürdürürken, alevler Gaziemir Sarnıç Mahallesi’ndeki piknik alanına yaklaştı. Alevler geceyi aydınlatırken, ekipler bölgede yoğun mücadele yapıyor.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI, GECE GÖRÜŞLÜ 2 HELİKOPTER ÇALIŞMALARA KATILDI

Orman yangını hızla yayılarak, Sarnıç Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yaklaştı. Alevlere yakın olan evler ve sokaklar tedbir amaçlı tahliye edildi.

Öte yandan, havanın kararması ile birlikte 2 gece görüşlü helikopter yangın bölgesinde müdahaleye başladı. Metrelerce yükselen alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

BAŞKAN IŞIK: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Başkan Işık sosyal medya hesabından açıkalama yaparak şunları söyledi;

"Kıymetli hemşehrilerim, Buca-Gaziemir sınırında çıkan ve Sarnıç bölgemizdeki ormanlık alanda yayılan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Söndürme çalışmalarında görev yapan, çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum.
Hepimize geçmiş olsun."

BAKAN YUMAKLI: YANGINLARA İLK ANDAN İTİBAREN HAVDAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerindeki yangınlara karşı ilk andan itibaren havadan ve karadan müdahalelerimiz sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) teşkilatımız ve tüm kurumlarımızın desteğiyle yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı ve yangına müdahale görüntülerini paylaştı.

TAKVİYE EKİP YAPILDI

İzmir'in Buca ilçesinde Zafer Mahallesi yakınlarındaki ormanda çıkan yangına Orman Genel Müdürlüğü ekipleri 7 uçak ve 4'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopterden oluşan toplam 27 adet hava aracı, 40 adet arazöz, 9 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi, belediyelerden 21 tanker ve 5 arazöz ve 5 polis TOMA'sı ile müdahaleye devam ediyor.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SAHADA

Yangına müdahale aralıksız sürdürülürken AKUT, Kızılay, Kamp Ateşi Türkiye Arama Kurtarma (KATAK), Hayvan Arama Kurtarma (HAK) ve İzmir Motosiklet Kulübü gibi birçok STK da çalışmalara destek veriyor.

YANGIN NEDENİYLE DURDURULAN UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Öte yandan devam eden orman yangınının İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yakın olması ve söndürme faaliyetlerinin yoğun olması nedeniyle hava trafiği bir süreliğine durdurulan uçuşlar, saat 21.30’da normale döndü.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Duman, "Sarnıç’ta maalesef yangın devam ediyor. Tüm ekipler planlı ve organize bir biçimde müdahaleye devam ediyor. Şu ana dek bazı evler yangın riski nedeniyle boşaltıldı. Güvenlik nedeniyle bölgede tüm elektrikler de enerji dağıtım firması tarafından kesilmiş durumda. Sahada görev yapan tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum. Yangın bitene kadar durmayacağız!" dedi.

'FARKLI YÖNLERDE SÖNDÜRME İŞLEMİ SÜRÜYOR'

Orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman bölgeye gidip, bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını izledi. Duman, burada yaptığı açıklamada, "Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT) ekipleri yangına müdahale ediyor. Olağanüstü bir şekilde mücadele halindeler. Rüzgar sürekli yön değiştiriyor. Farklı yönlerde soğutma ve söndürme işlemleri devam ediyor. BUCAKUT ekiplerimiz yaklaşık 17 kişi, 5 araç ve 2 tankerle burada hem soğutma hem de söndürme işlemlerini gerçekleştiriyor" dedi.

'YERLEŞİM YERLERİNE UZAK'

Görkem Duman, yangının yerleşim yerlerine uzak olduğunu kaydetti. Herhangi bir tahliye durumunun olmadığını ifade eden Duman, doğal yaşamdaki bazı hayvanları yangından kurtarıp, barınağa götürdüklerini söyledi. Duman, Zafer Mahallesi’ndeki yangında alevler nedeniyle bir çimento fabrikasının risk altında olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. (DHA)

BUCA BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Buca Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yangına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Öğle saatlerinde Buca Gaziemir sınırında çıkan orman yangınına, İzmir İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Buca Belediyesi BUCAKUT ekiplerimiz müdahale ediyor. 

Temennimiz bir an önce yangının kontrol altına alınması." denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası