Ege Postası
Geri

Bakan Zeybekci'den İzmir'de kritik açıklamalar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 15 Temmuz'un bir işgal, Türkiye'de başka sonuçlar çıkarmak üzere bir operasyon olduğunu, buna karşı koyan ve direnen milletin dünya demokrasi tarihine 'Bu sivil demokrasi devrimidir' sözünü yazdığını söyledi. Zeybekci yaraların sarılacağını belirtti. Bakan Zeybekci'den İzmir'de FETÖ uyarısı
Bakan Zeybekci'den İzmir'de kritik açıklamalar
Haberler / İzmir
18 Ağustos 2016 Perşembe 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, Ege Serbest Bölgesi Genişleme ve Süre Uzatımı Sözleşmesi imza töreni yapıldı. ESBAŞ'ta 3 bin 500 kişilik yeni istihdam sağlayacak olan, ticaret hacmini 1.5- 2 milyar dolar arttırması beklenen genişlemenin imza törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Akyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar katıldı. Bakan Zeybekci, "mikrop kuluçka makinesi haline gelmiş” şirketlerin sonuna kadar temizleneceğini, o şirketlerin Türkiye’nin bir varlığı olarak devam etmesi için gerekli hassasiyetleri de göstereceklerini dile getirirken, FETÖ'ye karşı uyanık olunmasını da isteyerek, "Başka pislikler yapabilirler" dedi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci törende yaptığı konuşmasının başında 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara değindi. Türk milletinin dünya demokrasi tarihini adını altın harflerle yazdırdığını belirten Zeybekci, "Milletin geleceğini istikbal ve istiklalini tekrar kazanmak için şehit olan tüm şehitlerimize, bugün Elazığ'da, dün Van'daki ihanetlerde şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

15 TEMMUZ İŞGALDİ
15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi, terör eylemi değil bir işgal olduğunu belirten Zeybekci şöyle konuştu:

"15 Temmuz Türkiye'yle, bölgeyle ilgili hevesli olanların işidir. Türkiye'den başka sonuçlar çıkarmak üzere bir operasyondur. Bu operasyonu başka yerlerde yapabilecekleri gibi Türkiye'de yapabilecekleri hatasına düştüler. Karşılarında tarih boyunca bir kere bile diz çökmemiş, esir alınmamış bir millet olduğunu gözardı ettiler. Bu millet tabii ki kendi oylarıyla seçtiği Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla sokaklara çıktı. O çağrı önemliydi, tetikleyendi ama bu milletin genetik yapısında o çamur olmasaydı, tankın namlusuna göğsünü dayar mıyd? Uçaklar bombalarken, bu millet meydanlardan bir an bile çekilmedi. Boğaz Köprüsü'nde yanındaki düşerken bile ayrılmadılar. Kanında, ruhunda, ecdanında öyle bir kilit noktaya gelindiğinde bu milleti kimse tutamaz."  

Milletin 15 Temmuz ile ilgili dünya demokrasi tarihine geçecek 'Bu sivil demokrasi devrimidir' sözünü yazdığını belirten Bakan Nihat Zeybekçi,  bunun sancıları, ağrıları olacağını, ancak yaraların sarılacağını kaydetti.

'ŞİRKETLER, AİLELERİN İHANETE KARIŞMAMIŞ FERTLERİNCE DEVAM ETTİRİLMELİ'
Bazı şirketlerin, ülkeyi imha etme mekanizmalarının önemli kaynakları haline geldiklerini kaydeden Bakan Zeybekçi, "Şöyle bir hassasiyetimiz var; Şirket yönetimindeki başkan ihanetin içindiyse, onunla ilgili yasa, hukuk uygulanacak. O şirket, ülkenin varlığı içinde ailenin ihanete karışmamış fertlerince devam etmelidir. Bu konuda hassasiyetimiz üst seviyededir. Birilerine 'Ekonomik anlamda bu ülkeye zarar verdirttik' dedirtmeyeceğiz" diye konuştu.

İZMİR PLANLARI
İzmir’in farklı bir kent olduğunu dile getiren Bakan Zeybekci, “İzmir Türkiye’nin serbest bölgeler şehri olsun demiştik. Bu sözümüzden hiç geri kalmadık. 10 bin yıldan beri bu şehir bu coğrafyanın ticaret merkezi. Bu bizim için çok büyük bir referans. 10 bin yıldan beri denenmiş ve başarmış olan bu örnek üzerinde yürüyeceğiz. Şu anda Esbaş’ta genişleme olacak. 3 bin 500 istihdam oluşturulacağı, 1,5 milyar doları civarında yeni ihracatın kazandırılacağı… Bundan sonraki yol haritamızda İzmir ve çevresinde; yeni ihtisas uzmanlaşmış serbest bölgeleriyle ilgili çalışmaya devam edeceğiz. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi en kısa sürede Aliağa’da olacak. Orada farklı bir uzmanlaşmaya gideceğiz. Turizm, ticaret, serbest bölge çalışmasını da İzmir sınırları içinde yapacağız. Asıl hedefimiz Expo Ege. Bu projenin peşinde olalım. Aynı coğrafyadaki bu şehirleri birbirinden ayırmamız mümkün değildir. İzmir’den insanlar hızlı trene bindiğinde maksimum bir saatte Denizli'de dediğimizde bu proje kafamıza cuk diye oturur” diye konuştu.

'EKONOMİ OLUMSUZ ETKİLENMEDİ'
ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler de, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük tehlike atlattığını, Cumhurbaşkanı, kolluk kuvvetleri ve halkın mücadeleleri ile darbe girişiminin önlendiğini söyledi. Darbe girişiminin ardından alınan kararlarla ekonominin olumsuz etkilenmediğini belirten Güler, Türkiye için yatırım yapılamayacağı algısı yaratanların ne kadar yanlı ve yanlış olduğunu gösterdiğini dile getirdi. 

İMZALAR ATILDI
Bakan Zeybekci’nin katılımıyla düzenlenen törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de katıldı. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. İmzalar, Öztürk ve Güler tarafından atılırken, imza sonrası Bakan Zeybekci’ye hediye takdiminde bulunuldu. İmza ile serbest bölge 300 bin metrekare genişleyecek, süresi uzatılacak, 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak ve 4 milyar dolar ihracat hacmine ek olarak 2 milyar dolar ihracat hacmi oluşacak. 

'TARIMDA KORUMACIYIZ'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Ticaret Borsası’nın tarımsal üretimin teşvik edilmesi amacıyla geleneksel olarak düzenlediği ilk ürün toplantısına katıldı. Bakan Zeybekci, Hükümet olarak tarıma büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Tarımda korumacı politikalardan asla taviz vermediklerini belirten Zeybekci, "Belki spekülatif yaklaşımlarda müdahale söylemlerimiz olabilir ama genel olarak korumacıyız. AB ile yaptığımız ticaret anlaşmasında tarımı kenarda bırakmışız. 'Biz burada hassasız' demişiz. Bizim bütçemizin içinde verildiğimiz en büyük pay tarıma verilen paydır. Sorunları gayet iyi biliyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda destekleri sürdüreceğiz" dedi. 

7 YAŞINDA AMELE OLARAK BAŞLADIM
İzmir'de olmanın mutluluğunu dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ''Üretmek, ürettiğini satmak, ürettiğin alın terinin karşılığını almak kadar herhalde hayatta güzel bir şey yoktur. 7 yaşında, tütün tarlasında amelelik yapmaya başlayan birisi olarak, çiftçiliğin, tarımın her şeyini bilen birisi olarak şuraya konan ürünün ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Bunun ne emeklerle buraya geldiğini, birilerinin nasıl gözünün nuru olduğunu, nasıl alının teri olduğunu, bir genç kızın nasıl çeyiz ümidi olduğunu ve gencin nasıl düğün ümidi olduğunu biliriz. Türkiye olarak hakikaten bu anlamda Allah'ın özenerek, bolca, cömertçe verdiği bir coğrafyadayız. Hele hele İzmir başkent olmak üzere bizim bu Ege coğrafyasında; dağlarından yağ, ovalarından bal akan coğrafya burası. Türkiye Avurpa’nın bir numarası, Dünya’nın 7. ülkesi, üretimde milli hasıla olarak. Bizim için yeterli m? Değil. Çünkü sıradan bir ülkemiz yok, ürettiğimiz ürünlerde dünyada tekel olabilme imkanımız var. Fiyatları ve piyasaları doğrudan kontrol edebilme imkanımız var. Bunların başta gelen ürünleri de tabi ki; üzüm, incir, zeytin yağ, fındık gibi’’ dedi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise konuşmasında bu yıl 313 bin tonluk çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin ardından, kuru incirde de yüksek rekolte beklendiğini söyledi. 

'İZMİR'DEKİ TARIMSAL BÜYÜME TÜRKİYE'NİN ÜSTÜNDE'
Kestelli'nin ardından kürsüye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'deki tarımsal büyümenin Türkiye'deki büyümenin üstünde olduğunu belirtti. Kocaoğlu, "Türkiye tarımı 2000 yılından bu yana yüzde 2.1 oranında büyürken, İzmir tarımı 5.5 büyümüş durumda. Yani Türkiye büyümesinin 2 buçuk katı büyüme var. Bizler ülkemizin kalkınmasına, merkezi hükümetimizle birlikte çalışmalarımızla birlikte sürdüreceğiz" dedi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yeni sezonda tüm paydaşlara bolluk ve bereket diledi.

İLK ÜRÜNLER AÇIK ARTTIRMAYLA SATILDI
Konuşmaların ardından Borsa'da ilk ürünlerin temsili satışı gerçekleştirildi. Bakan Zeybekci tarafından açık arttırma ile yapılan ilk satışlar gerçekleştirildi. Manisa Alaşehir'den Mehmet Ok'un üzümünü, kilosunu 175 TL sembolik fiyatla Ege İhracatçı Birlikleri, Mehmet Karayiğit'in incirini kilosu 175 TL sembolik fiyatla İzmir Ticaret Borsası satın aldı. 

FETÖ UYARISI
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, FETÖ’nün şekil değiştirebileceği uyarısında bulunarak, “Bu millet demokrasiye el koydu. Buna cesaret edemezler ama başka pislikler yapabilirler. Mikroplar gibi şekil değiştiriyorlar. Bugün bu hainleri kullandılar. Yarın başka kimliklere bürünebilirler” dedi.
İzmir’e bir dizi ziyaret için gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (İESOB) ziyaret etti. Bakan Zeybekci’yi İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmirli Oda Başkanları karşılarken, Zeybekci’ye İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da eşlik etti.
Oda Başkanları, hükümetin esnaf yararına yaptığı düzenlemeleri dövizlerin üzerine yazarak Bakan Zeybekci’ye teşekkür ederken, isteklerini de yine bu dövizlere yazdı. İESOB Başkanı Mutlu ise yaptığı konuşmada esnafların sıkıntılarından bahsederek, faizsiz kredi ve KOSGEB kredilerinin koşullarının biraz daha kolaylaştırılmasını istedi.

YENİ TEŞVİKLER AÇIKLANACAKTI
65. Hükümet’in kurulduğundan bu yana yeni ekonomik teşvikler üzerinde çalıştığını açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye’nin yeni teşviklerinin konuşulacağı gün yani 16 Temmuz’da son toplantımızı İstanbul’da yapacaktık. Bakanlar Kurulu toplantımızın ardında da dünya ve Türkiye bunu konuşuyor olacaktı ama bu melun hareket oldu” dedi.

NEZLE ETKİSİ OLACAK
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini bir işgal hareketi olarak tanımlayan Bakan Zeybekci ,“Bu işgal hareketi Türkiye’den, bu mübarek vatandan gayri meşru başka şeyler üretmek için yapılan bir harekettir. Bu hareket, milletin sivil demokrasi devrimiyle cevaplandırılmıştır. Maalesef bunun ekonomimize hafif nezle etkileri olacaktır. Bunun tedbirlerini ilk andan itibaren aldık. Almanya, Amerika gibi başka ülkelerde olsa o ülke darmadağın olurdu, ne bankalar açılırdı ne de bir tane ticarethane sağlam kalırdı” diye konuştu.

BAŞKA PİSLİKLER YAPABİLİRLER
“Ekonomik anlamda çok hassasız” diyen Zeybekci, “Bunun ticarete zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz. Bu işler geçti. Bundan sonra bu ülkede böyle bir ihanet olamaz. Bu millet demokrasiye el koydu. Buna cesaret edemezler ama başka pislikler yapabilirler. Mikroplar gibi şekil değiştiriyorlar. Bugün bu hainleri kullandılar. Yarın başka kimliklere bürünebilirler. Bizim oralarda ‘güzel olanın başı belasız olmaz’ derler. Türkiye, dünyanın en güzel ülkesi, bu millet dünyanın en güzel milleti. O yüzden kıskanmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı. 

ZEYBEKCİ SANAYİCİLERLE BULUŞTU

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Olağanüstü Meclis Toplantısı'na katıldı. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen'in yönettiği toplantıya Bakan Zeybekci'nin yanı sıra Vali Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Salih Esen, İzmirliler olarak gözlerinin yatırım teşvik paketinde olduğunu söyledi.

ZEYBEKÇİ 15 TEMMUZU ANLATTI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşmasına Başbakan Binali Yıldırım'ın söylediğini belirttiği "Laf yetiştirme zamanı değil, taş üstüne taş, aş üstüne aş, fabrikada üretim üzerine üretim koyma zamanıdır" sözüyle başladı. Zeybekci, Hükümet kurulduktan sonra 45-50 gün hiç Bakanlık'tan çıkmadan yatırım destek ve teşvikleriyle ilgili çalıştıklarını, dünyadaki yarışta Türkiye'nin dezavantajlarını ortadan kaldırmak, eksikleri tamamlamak için hazırlık yaptıklarını söyledi. Çalışmaları bitirdiklerini, son rötuşlarını yaptıklarını, bütçe ve cari açık disiplini, Maliye Bakanlığı'nı hassasiyetlerinin değerlendirildiğini belirten Zeybekci, "15 Temmuz günü son çalışmaları yaptık. 16 Temmuz'da Başbakan'la 15.00'te son ekonomik koordinasyon toplantısını yapacaktık. Ardından yapılacak Bakanlar Kurulu sonrası da gerçekleşecek açıklamalar ile tüm dünyaya Türkiye'deki yatırım, ihracat destek ve teşviklerini açıklayacaktık, ilan edecektik. Maalesef 15 Temmuz gecesi o ihanet operasyonu oldu. Kızımın diploma töreni sonrası öğrendim. TBMM'ye giderken Genelkurmay'ın olduğu taraftan üzerimize ateş açıldı. Duvardan atlayarak TBMM'ye girdik. TV yayınları sonrası hainler Meclis'i de bombaladılar" dedi. 

Zeybekci, darbecilerin isimlerini aileleri de dahil olmak üzere herkesin unutmak isteyeceğini söyledi. Ancak 240 demokrasi şehidinin adının ilelebet unutulmayacağını belirten Zeybekci, "Bu muhteşem destanı elleri öpülesi millet yazdı. İzmir kendine yakışan destan yazdı, Konak Meydanı'nda ilk andan itibaren 15 Mayıs 1919'da işgal kuvvetleri nasıl denizden karaya çıktığında Hasan Tahsin karşılarına çıktıysa, Ege dağlarında dünyayı dar ettilerse, 15 Temmuz'da da her partiden insanlar muhteşem direniş gösterdi" diye konuştu.

CARİ AÇIK AÇIKLAMASI

Türkiye ekonomisinin en önemli konularından birinin cari açık olduğunu belirten Zeybekci, ülkenin büyümesi için mutlaka dışarıdan borç alınması gerektiğini söyleyenlere katılmadığını belirtti. Zeybekci şunları söyledi:

"Yeraltı ve yerüstü zenginliklerini üretime dönüştürerek, dünyaya satarak, olmayan finansmanı elde etme yolu var. İkinci çare ise demokratik istikrardır. Türkiye gelen doğrudan yatırım önemlidir. Üçüncüsü ise fondur. Dünyada G20 ülkeleri içinde yatırım fonu olmayan tek ülke Türkiye'dir. Türkiye bunla ilgi çalışmayı bitirdi" dedi. Zeybekci, köprü, yol, hava limanı, Enerji Bakanlığı lisansları, Turizm Bakanlığı tahsislerinin dünya piyasalarına çıkarılma projesi olduğunu belirtti.

DOSTLARIN SAYISINI ARTTIRMA TALİMATI

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın talimatları ile dostların sayısını arttırıp, düşmanların sayısını azaltacaklarını belirten Zeybekci, "Ülke menfaati için çalışıyoruz. Rusya ile iyi noktalara geldik. İran ile ihracat anlaşmamız var. AB ile ihracatımız artıyor" dedi. Zeybekci İran'la ticaret hedefinin yıllık 50 milyar dolar, Rusya ile 100 milyar dolar olduğunu belirtti. Zeybekci, ticarette hedef ve öncelikli ülkeleri de belirlediklerini söyledi.

YATIRIM, TEŞVİK VE DESTEKLERİNİ ANLATTI

Bakan Zeybekci, yeni yatırım destek ve teşviklerle ilgili de konuştu. Yüksek teknolojili ürünlere, ihracat kredilerine, e-ticarete, küresel tedarik zincirlerine giriş gibi destek kalemleri olduğunu belirten Zeybekci, desteklenecek sektörler arasında petro kimya, sağlık teknolojileri, ilaç sanayisi, yenilenebilir enerji, savunma sistemi, bilişim, uzay ve havacılık teknolojileri, hafif raylı sitemler ve hızlı tren, nanoteknoloji, biyotekonoloji, cevhere dayalı entegre metalurji olduğunu dile getirdi. 

PROJE BAZLI TEŞVİK SİSTEMİ UYGULANACAK

Yatırımların teşvikinde yeni model, proje bazlı teşvik sistemi uygulayacaklarına dikkat çeken Bakan Zeybekci, sektör ve projelerde örneğin gerekli kaynağın faizine destek, belli bir süre vergi muafiyeti, sigorta ve stopajla ilgili destek vereceklerini söyledi. Zeybekci, "Bu destekleri oturup tek tek proje bazında konuşacağız" dedi.

EXİMBANK YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Eximbank'ın yeniden yapılandırılacağını belirten Zeybekci, kredi için yüzde 100 olarak istenen teminatlarda indirime gidileceğini, yatırımın yarısı kadarını teminatsız olarak çözecek, 100 milyon dolarlık yatırım yapacak KOBİ'den 20 milyon teminat istenecek formüller uygulanacağını söyledi. 

EGE BÖLGESİ YATIRIMLARI

Ege Bölgesi'nin başkentinin ticaret, liman, turizm ve sağlik şehri İzmir olduğunu belirten Zeybekci, Ege bölgesi yatırımları içinde en önemlilerinin İzmir-Antalya otoyolu, İzmir-İstanbul otoyolu ve Ankara-İzmir yüksek hızlı treni olduğunu söyledi.

Bakan Zeybekci konuşmasının ardından sanayicilerin sorularını yanıtladı, toplantının sona ermesiyle de ayrıldı.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEKLER
İzmir’deki teşvik sorunu ile ilgili de Bakan Zeybekci, konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte özel olarak ele alacakları ifade etti. İzmir’de teşvik gibi bekleyen sorunlarla ilgili kentin paydaşları ile birlikte özel bir toplantı yapılacağını söyleyen Zeybekci, ”İzmir’de stratejik yatırımlar hakkında çalışmalar yapacağız. Teşvik ile ilgili Başbakanımızla birlikte sizleri bir araya toplayarak konuşacağız. İzmir’de neler yapabilirizi, bunu konuşacağız” dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un üzerinden bir ay geçtiğini, bu süreçte birlik ve beraberlik içinde kenetlendiklerini söyledi. Yorgancılar, "Ülkeyi bize emanet eden Atatürk'ün 1923 yılında 'Türkiye Cumhuriyeti demokrasi esasına dayalı bir devlettir' şeklinde dünyaya ilan ettiği laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti mirasına sahip çıkmanın ortak sorumluluğumuz olduğunu bir kez daha bu darbe girişimi ortaya koymuştur" dedi. 

Yorgancılar, uluslararası arenada Türkiye aleyhine yaratılmak istenen algı operasyonuna karşı, algıyı değiştirmek için EBSO olarak kendilerinin de mücadele edeceğini söyledi. Sanayici ve yatırımcının önüne açacak bazı adımlar atıldığını gördüklerini belirten Yorgancılar, yatırımcıların endişelerinin had safhada olduğu dönemde sürecin iyi yönetildiğini belirtti.

Teşvik sisteminde İzmir'in mağduriyetini her ortamda dile getirdiklerini belirten Yorgancılar, bunun değişmesinin Türkiye'ni önünü açacağını, başka çare olmadığını belirtti. Eğitim, teşvikler ve teknoloji transferinin çok önemli olduğunu belirten Yorgancılar ayrıca, e-ticaretin önemine de dikkat çekti. Yorgancılar, "Telefon ve kredi kartıyla dünyanın herhangi bir yerindeki ürünü satın alabiliyoruz. Bizim hedefimiz, dünyada her eve bir Türkiye'de üretilmiş ürün satmaksa 'e-ticareti' geliştirmeliyiz" dedi.

Şimdi yeni bir heyecan ile yeniden ayağa kalkmanın tam zamanı olduğunu söyleyen Yorgancılar, "Hedefimiz olan üretmek, ihracat yapmanın sorumluluğunu iyi biliyoruz. Devlet büyükleri sanayicinin, üreticinin yanında oldukça, 15 Temmuz'da olduğu gibi karşılarında dik durup, ülkeyi böldürtmeyeceğimize inanıyorum" diye konuştu. (dha/iha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası