Ege Postası
Geri

Bakan geliyor, halkın haberi yok!

Karabağlar’da kriz yaratan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere bir dizi ziyarette bulunan Bakan Mehmet Özhaseki’ye ilçe halkından tepki geldi. Dönüşümü yargıya taşıyan Karabağlar Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Halil Ecevit “Evimizi gasp etmeye mi geliyorlar'” dedi. Hem ziyarete hem de dönüşüme isyan ettiler
Bakan geliyor, halkın haberi yok!
Haberler / İzmir
21 Eylül 2016 Çarşamba 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar ilçesi Cennetçeşme ve Limontepe bölgesinde yılan hikayesine dönen ve 4 yıldır çivi dahi çakılamayan kentsel dönüşüm projesine tepkiler dinmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen 540 hektarlık dönüşüm bölgesinde incelemeler yapacak olan ve bir dizi ziyaret gerçekleştirecek Bakan Mehmet Özhaseki ve bakanlık heyetinin programıyla ilgili halka bilgi verilmediği ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kentsel dönüşüm alanını incelemek ve projenin detaylarını açıklamak üzere geldiği İzmir’de ziyareti değerlendiren Karabağlar Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Halil Ecevit’ten flaş açıklamalar geldi.

“BAKAN GELİYOR, HABERİMİZ YOK!”

Bölgedeki hak sahiplerinin itirazları sonrasında yargıya taşınan süreçte projeye karşı açılan iki ayrı davanın sürdüğünü ve imar planlarının mahkemelik olduğunu hatırlatan Başkan Ecevit, ayrıca dönüşüm projesinin son olarak Anayasa Mahkemesi’ne gittiğine de dikkat çekti. Ecevit, mahkemelik olan ve vatandaşların sürdürdükleri eylemler ile sıkça gündeme gelen kentsel dönüşüm projesinin başlamasına mümkün olmadığını vurgulayarak, “Ankara’ya gittiğimize bize randevu vermeyen, İzmir’e gelip halktan gizli saklı dönüşüm yapmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. İlçemize bakan geliyor, ne halkın, ne derneklerin, ne sivil toplum örgütlerinin haberi yok… Kime geliyorsunu? Ne kadar acı bir durum. Merak ediyoruz bu nasıl bir progra? İlçemize gelip de hangi yüzle bize bakacakla? Acaba evlerimizi inşaat baronlarına mı teslim etmeye geliyorla? Ortada bizim kabul ettiğimiz, razı geldiğimiz bir dönüşüm projesi yok. Bize rağmen dönüşüm çalışması mı yapacakla? 4 yıldır burada yaşam mücadelesi veriyoruz, yoksa adalet öldü mü'” dedi.

BİZİ SOKAĞA MI ATACAKLAR'

Dönüşüme karşı çıktıkları için ötürü “Provokatör” ve “Vatan haini” ilan edildiklerini savunan Dernek Başkanı Ecevit, “Her fırsatta dile getirdik. Biz dönüşüme karşı değiliz. Sadece adalet istiyoruz. Adil, hakkaniyet içinde, uzlaşıya dayalı, inşaat patronlarının ve holdinglerin değil vatandaşın çıkarını koruyan bir anlayışla dönüşüm istiyoruz. Eğer adaletli bir şey olsa zaten bizle paylaşırlardı. Ama böyle gizli saklı ziyaretlerle, ne olduğu belirsiz bir projeyle karşımıza çıkıyorlar. Bizim isyanımız buna… Daha projenin hiçbir detayı belli değilken, bakanlıktan gelip bölgede inceleme yapıyorlar. Neyi inceliyorsunu? Nasıl dönüşüm yapacaksını? Bizle paylaşılan hiçbir bilgi yok. Açıkça söylesinler, bizi buradan sürgün mü edecekle? Evlerimizi zorla elimizden alıp bizi sokağa mı atacakla? Madem halk için geliyorsunuz, halka neden haber vermiyorsunu? Buradaki halka rağmen, zorla dönüşüm olmaz. İnsanı yok sayan dönüşüm istemiyoruz. İzmir için oldukça acı bir durumla karşı karşıyayız” diyerek halkın tepkisini dile getirdi.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası