Ege Postası
Geri

Bakanlar İzmir’de seçim ateşini yaktı

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı birbirinden önemli mesajlara sahne oldu. Kentte bulunan üç bakan katıldıkları toplantıda adeta seçim ateşini yaktılar. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “ AK Parti hareketi bu seçimde de İzmir’i kazanamazsa bunu kime nasıl anlatacağız. Eşinizi dostunuzu liste başına yazmak için geçen sefer olduğu gibi birbirinizin ayağına çelme çakmayın. Bu kente iş yaptırmamaya odaklanmış yerel yönetimlere bu şehri teslim edemeyiz” dedi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Günay'ın ardından kürsüye gelerek, "Ben bakanımıza ortak diyorum. Sanmayın bir dükkan açtık. Bu ortaklık İzmir için. Ortak kampanyayı resmen başlattı konuşmasıyla" dedikten sonra yerel yönetimi hedef aldı ve "Bizim acil ve yakın vadedeki hedefimiz İzmir’i basiretsiz yerel yöneticilerden kurtarmaktır. Bundan daha acil bir işimiz yok. İzmir’e daha fazla zaman kaybettiremeyiz" diye konuştu. Yıldırım ve Günay birbirlerini esprili bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdi.
Bakanlar İzmir’de seçim ateşini yaktı
Haberler / Politika
6 Ocak 2013 Pazar 18:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı, Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya İzmirli vekiller Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuşmaları damga vurdu. Her iki bakanında hedefinde İzmir’deki yerel yönetimler vardı. Günay ve Yıldırım partinin gençlik teşkilatlarına yapmaları gerekenleri anlattı.



GÜNAY: İZMİR’İ KAZANAMAZSAK NASIL İZAH EDERİZ

Konuşmasına partili gençlere “Bırakın dünyaya şekil verme işini biz yapalım siz yerel seçimlere odaklanın” mesajıyla başlayan Günay, adete yerel seçim ateşini yaktığı konuşmasında İzmir’deki yerel yönetimleri hedef aldı. AK Parti İzmir gençlik teşkilatlarına yapmaları gerekenleri anlatan Günay şunları söyledi; “İşimiz hizmet gücümüz millet diyen bir partiyiz yıllardır ülkeyi başarı ile yönetiyoruz.Türkiye’nin her yerinde büyük başarılar elde eden bir hareket olarak, siyasetin iflas ettiği bir dönemde ortaya çıktık. Biz Türkiye’yi yönetiyoruz da Antalya’ yı, İzmir’i, Aydın’ı, Balıkesir’i yönetemeyecek siyasetçi miyi? Biz bu yeni dönemde örgütlenmeliyiz. Sokak çalışmalarına ağırlık vererek, stratejimizi gözden geçirmeliyiz. Çiğli’ye, Ödemiş’e, Kiraz’a gidin. Türkiye’de önemli hareketler İzmir’de şekillendi. 27 Mayıs’a karşı tepki yine İzmir’de şekillendi. Özal hareketi de burada başarılı oldu. Şimdi AK Parti hareketi bu seçimde İzmir’i kazanamazsa bunu kime nasıl izah ederiz' 
Biz yüzü geleceğe dönük bir hareketiz. Okuma yazma oranı düşük olan yerlerden aldığımız oylarla yetinemeyiz. 2009 yerel seçimlerine bir bakın. 2009’daki oyların muhasebesinin yapılmaması kabul edilemez. Eşinizi dostunuzu liste başına yazmak için geçen sefer olduğu gibi birbirinizin ayağına çelme çakmayın. Küçük olsun benim olsun demeyin.Bu kente iş yaptırmamaya odaklanmış yerel yönetimlere bu şehri teslim edemeyiz. Bu İzmir’e yapılacak en büyük haksızlıktır. Biz siyaseti çatışma aracı olarak değil hizmet aracı olarak görüyoruz. Biz Türkiye’nin demokrasi ve ekonomisini ileriye götürmeye çalışıyoruz. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaya çalışıyoruz. Bizim Türkiye’yi taşımaya çalıştığımız yer Mustafa Kemal’in işaret ettiği yerdir. Türkiye’yi olduğu gibi İzmir’i de yönetebileceğimizi herkese göstereceğiz. Dönüşümcü, gelişimci bayrağımızı Ege’de dalgalandıracağız. O zaman sabırla, dikkatle, gayretle ve özveriyle 15 ayın her gününde her mahalle ve sandığı irdeleyeceğizHamasete tahammülümüz yoktur” 

YILDIRIM ‘ORTAK’ DEDİ DESTEK VERDİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın konuşması sonrası kürsüye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Günay’ın konuşmasına dikkat çekti espriyle yaklaştı ve destek vererek şunları söyledi; Ben bakanımıza ortak diyorum. Sanmayın bir dükkan açtık. Bu ortaklık İzmir için. Ortak kampanyayı resmen başlattı konuşmasıyla. Konuşma metnimin önemi kalmadı. Bakanımız yaptığı konuşmayla içini boşalttı. Sağol ortak. Bizde gereken desteği vermemiz lazım" 


“İZMİR’İ BASİRETİZ YÖNETİCİLERDEN KURTARALIM”
AK Parti’nin kuruluşundan bugünlere gelinen süreci anlattıktan sonra Yıldırım, İzmir’deki yerel yönetimleri eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi “ Gençler erken havaya girmişsiniz. Bu heyecan güzel ama bu heyecanı sonuca döndürmeliyiz.Bizim acil ve yakın vadedeki hedefimiz İzmir’i basiretsiz yerel yöneticilerden kurtarmaktır. Bundan daha acil bir işimiz yok. İzmir’e daha fazla zaman kaybettiremeyiz. İzmir AK Parti hizmet siyasetini görme zamanı gelmiştir. Biz İzmir sokaklarında İzmir’in ilçelerinde dolaştığımız zaman bize getirilen sorunların yüzde 90’ı yerel yönetimlerle ilgili. Bu da gösteriyor ki İzmir yerel yönetimleri İzmirli’nin beklentisini karşılamıyor. Tahsis edilen bütçeleri bile yıl içinde harcayamayan buna rağmen dönüp sızlanan sürekli hükümeti eleştiren yerel yönetimlerin beceriksizliklerinin hesabını İzmir halkı onlardan soracak”

Yıldırım konuşmasının sonunda salondaki AK Gençliğe ‘Destan yazmaya hazır mısınız’ diye sordu. Salondakiler hep bir ağızdan ‘evet’ yanıtı verdi.

YILDIRIM GİBİ ADAY YAKIŞIR
Bakan Yıldırım kendisinden önce kürsüye çıkan Bakan Günay konuşurken içinden, ‘Günay aday olsa ne iyi olur diye’ geçirdiğini söyleyerek, ‘’ Ama Bakan Günay bu işi düşünmüyor. Oturup anılarını yazmak istiyor’’ dedi. Bakan Günay ise Yıldırım’ın bu çıkışına, ‘’İzmir’e Yıldırım gibi aday yakışır’ diye cevap verdi


DAVUTOĞLU: İZMİR’İ ALACAĞIZ

İzmir’in ufuk şehir olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “İzmir’i alacağız. İzmir’i alırken şu mesajı vereceğiz. Türkiye’de sağlam bir irade ve geleceğe yürüyen bir gençlik var. Çay tepsisini taşıyan bir garson düşünün ayağın dibine bakarsa tepsiyi düşürür. Biz ufka bakacağız. Attığımız adımları da göreceğiz. Realiteden hiçbir zaman korkmayacağız. Acaba buna gücümüz yeter mi sorusuna ‘evet’ yeter cevabını verdik hep...Bu gücü İzmir’de Aydın’da gösterelim" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası