Ege Postası
Geri

Bakanlık, 2028 hedeflerini İEF'den açıkladı

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Okan Ağar, 92. İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF) açılışında Ticaret Bakanlığı’nın 2028 hedeflerini açıkladı.
Bakanlık, 2028 hedeflerini İEF'den açıkladı
Haberler / İzmir
1 Eylül 2023 Cuma 21:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVANKAYA/EGEPOSTASI- 92. İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF) açılışında Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Okan Ağar ve İzmir Valisi Süleyman Elban konuştu. Bakan yardımcısı Ağar, Ticaret Bakanlığı’nın 2028 hedeflerini İEF kürsüsünden açıkladı. Ağar, “1 milyar Dolar’ın üzerinde ihracat gerçekleştiren il sayısı 40’a, 5 milyar Dolar’ın üzerinde ihracat gerçekleştiren il sayısı 15’e, 10 milyar Dolar’ın üzerinde ihracat gerçekleştiren il sayısını 10’a çıkartacağız” diye konuştu. Vali Elban ise, İEF’in bir vizyon ürünü olduğunu söyledi.

“BÜYÜME MOTORU İHRACAT”

İzmir’in ticaret üssü olduğunu söyleyen Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Okan Ağar, “İzmir, Türkiye’nin kalkınmasında dışa açılmasından önemli. İzmir’de yapılan ihracat 17 milyar dolar oldu. Seçimlerde milletimiz demokrasi şenliği içinde kararını verdi ve emaneti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden verdi. Milletimizin alınan yetki ile tüm bakanlıklar pandemi, savaş ve depremin etkisini bertaraf etmek amacıyla yenilenmiş kadrosu ile hazırlıklar başladı. Biz de yoğun bir dönem geçirdik. Ekonomi politikalarımızın en temelinde yine ihracat ve ihracatın artışı olacak. İçeride dengeli bir model benimserken büyümenin motoru ihracat olacak. 2028 yılında 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren il sayısı 40’a, 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren il sayısı 15’e, 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren il sayısını 10’a çıkartacağız” diye konuştu.

“VİZYONUN ÜRÜNÜ”

İzmir Valisi Süleyman Elban ise “Cumhuriyet kurulmadan Aziz Atatürk, İktisat Kongresi’ni düzenlediği bu şehirde İEF’in temellerini atan bir sergi ve uluslararası boyutta olmasını emretmiş. Ne kadar isabetli bir tespit ile o gün için olağanüstü bir vizyon ile bu fuarın yapılmadığı şaşkınlık ve taktir ile karşılıyor. O dönem panayır kültürünün olduğu bir dönemde fuarcılık fikri ortaya atılıyor. Hala birçok ülkede, fuarlar uluslararası olmayı başaramamışken İzmir, ilk yıllardan beri uluslarası oldu. Birçok fuar derme çatma yerlerde bu işi yaparken İzmir’in en güzel yerinde, fuar dışında da hizmet verebilecek bir alan oluşturuluyor. İşte o vizyon, bugüne kadar bu fuarı sapasağlam getiriyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası