Ege Postası
Geri

Bakanlık onay verdi: Menderes’te jeotermal kaynak araması başlatılıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Menderes’te Von Resort Bien Perla Oteli için yapılan jeotermal kaynak arama başvurusunu kabul etti. Karar doğrultusunda 4 adet sondaj kuyusu açılacak
Bakanlık onay verdi: Menderes’te jeotermal kaynak araması başlatılıyor
Haberler / İzmir
24 Haziran 2023 Cumartesi 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Menderes’te Von Resort Bien Perla Oteli için yapılan jeotermal kaynak arama başvurusunu kabul etti.

Menderes’te yapılacak jeotermal kaynak araması için 4 adet sondaj kuyusu açılacak.

Bakanlığın konuyla ilgili verdiği karar şu şekilde;

İzmir İli, Menderes İlçesi, Özdere Cumhuriyet Mahallesi, 1588  (EN. 3388827) Ruhsat Numaralı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsatlı saha içerisinde Nurullah ERCAN  tarafından yapılması planlanan “Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Faaliyeti (4 adet sondaj)” projesi (1194 Ada 5 Nolu Parsel (1 Adet Sondaj) ve 1197 Ada 1 Nolu Parsel (3 Adet Sondaj)) ile ilgili olarak hazırlanan ve Müdürlüğümüze e- ÇED sistemi üzerinden sunulan Proje Tanıtım Dosyası  29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin Geçici 1.Maddesi kapsamında incelenip değerlendirilerek Yönetmeliğin 17. Maddesi uyarınca 19/06/2023 tarih ve E-2023163 numaralı belge ile "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.

MUSTAFA KAYALAR’A SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Menderes Belediye Başkanı iken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Mustafa Kayalar "yolsuzluk ve rüşvet" soruşturması kapsamında hakkında hazırlanan iddianame kapsamında Kayalar için 4 yıldan 14 yıla kadar hapis isteniyor.

Von Resort Bien Perla Oteli sahibi N.E’nin , Başkan Kayalar’a Bodrum’daki inşaatından villa verdiği iddiası ile gündeme gelirken söz konusu şirketin Menderes’te jeotermal kaynak arama sondajı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası