Ege Postası
Geri

İZELMAN ve İZENERJİ işçileri eylemde: İkramiye krizi

DİSK Genel- İş'e bağlı İZELMAN ve İZENERJİ işçileri geciken bayram ikramiyeleri ve sosyal hakları için İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi önünde eylem yaptı. “İş, ekmek yoksa barış da yok” diyen emekçiler, “ Bayram öncesi işçilerin ikinci defa mağdur edilmesinin kabul edilir bir yanı yoktur. Bizler 18.000 emekçinin örgütlü olduğu Disk/Genel-iş sendikası üyeleri olarak bu sorumsuz tavrı şiddetle kınıyoruz. İkramiyelerimiz en geç pazartesi günü hesaplarımıza yatırılmaması halinde Bu düzensizliğe bu sorumsuz tavra karşı tutumumuz devam edip yatmaması halinde eylemliklerimiz artarak devem edecektir" dedi.
İZELMAN ve İZENERJİ işçileri eylemde: İkramiye krizi
Haberler / İzmir
23 Haziran 2023 Cuma 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi önünde DİSK Genel İş 1, 2, 3 ve 9 No’lu şubelerine bağlı İZENERJİ ve İZELMAN işçileri, ikramiyelerinin zamanında yatırılmaması ve sosyal haklarının talebi için bir araya geldi.

Yaklaşık bir buçuk yıldır ikramiyelerinde gecikmeler olduğunu ve zamanında yatırılmadığını dile getiren işçiler, koruyucu malzemelerinin de zamanında verilmemesine ayrıca tepki gösterdi.

DİSK Genel-İş 1, 2, 3 ve 9 Nolu şube başkanlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkileriyle daha önce yaptıkları görüşmelerde belediyeye, İller Bankası'ndan para gelmediğini iddia ettiklerini bugün yapılan  son görüşmede ise paranın ne zaman geleceğine dair bir bilgileri olmadığını belirttikleri öğrenildi. Egemenlik Evi önünde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne uyarı eylemi yaptıklarını belirten işçiler ayrıca yarın sabah iş bırakacaklarını söylediler.

“İş, ekmek yoksa barış da yok, direne direne kazanacağız, zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atan işçiler Ramazan Bayramına buruk girdiklerini, Kurban Bayramına buruk girmek istemediklerini belirtiler.

“ÜYELERİMİZ BAYRAMA PARASIZ GİRDİLER”

İZELMAN ve İZENERJİ işçileri adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel İş 2 No’lu Başkanı Ercan Gül, “İZELMAN  ve İZENERJİ emekçileri olarak 18.000 çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesindeki tüm iş yerlerinde kesintisiz 24 saat İzmir halkının tüm ihtiyaçlarını karşılamak için alın teri dökenleri  ve hizmet üretenleriz. Emekçilerin   iş verenle yaptığımız Toplu İş Sözleşmelerimizde 2 ayda bir ödenmesi gereken ikramiye alacaklarının ve ayın 20 sin de ödenmesi gereken avansların ödenmemesi ikramiyelerin gecikmeli ödemesi noktasında uzun süredir mağduriyetler yaşıyoruz. Biz emekçiler bu ödenmesi gereken sosyal haklarla ay sonu ancak getirebiliyoruz bir önceki bayramda da  yatırılması gereken ikramiyeler bayramdan sonraya sarkıtılması  üzerine üyelerimiz bayrama parasız girmişlerdir. Bu bayram öncesi 6 Haziran'da iş verence yapmış olduğumuz görüşme üzerine bu bayram öncesi herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı söylenmişt" dedi.

“EYLEMLİKLERİMİZ ARTARAK DEVEM EDECEKTİR”

Gül açıklamalrna şöyle devam etti;  “6 Hazirandan sonra defalarca yapmış olduğumuz görüşmelerde herhangi bir sıkıntının olmadığını söylemeleri üzerine bugün Cuma günü yatmayacağını pazartesi ise bir ihtimal yatabileceğini tarafımıza bildirmişlerdir. Bayram öncesi işçilerin ikinci defa mağdur edilmesinin kabul edilir bir yanı yoktur. Bizler 18.000 emekçinin örgütlü olduğu Disk/Genel-iş sendikası üyeleri olarak bu sorumsuz tavrı şiddetle kınıyoruz. İkramiyelerimiz en geç pazartesi günü hesaplarımıza yatırılmaması halinde Bu düzensizliğe bu sorumsuz tavra karşı tutumumuz devam edip yatmaması halinde eylemliklerimiz artarak devem edecektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası