Ege Postası
Geri

Bakanlıktan belediyelere yeni talimat

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan, Mayıs ve Haziran ayı meclislerini gerçekleştirememişti. Temmuz ayında toplanan mecliste, nisan ayında yapılması gereken encümen ve ihtisasa komisyonları seçimleri yapılmıştı. 2021 yılı seçimlerinin de temmuz ayında yapılması beklenirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yayınladığı genelgeyle seçimlerin nisan ayında yapılması talimatını verdi.
Bakanlıktan belediyelere yeni talimat
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mart 2021 Cuma 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  2020 yılı Mart ayında ülkemizde ilk koronavirüs vakası görülmüş ve ardından karantina süreci başlamıştı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı'nın Bilim Kurulu önerisi sonrası Büyükşehir ve ilçe belediyelerine gönderilen yazı ile pandemi tedbirleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan, Mayıs ve Haziran ayında meclislerini gerçekleştirememişti.

Meclislerin üç ay gerçekleştirilememesi nedeniyle Nisan ayında yapılması gereken belediye meclislerinde görev yapacak komisyon üyeleri, encümen üyeleri ve divan için seçimleri yapılamamış, ilk meclisin gerçekleştirildiği Temmuz ayında komisyon üyeleri seçilmişti.

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından, seçilen meclis üyelerinin bir yıllık süre ile görev yapacağı ve yeni encümen ve komisyon üyeleri seçimlerinin Temmuz ayında yapılacağı düşünülürken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ise belediyelere flaş bir yazı gönderildi.

Bakanlık tarafından gönderilen ilgili yazıda, Bakanlığa iletilen yazı ve belgelerden belediyelerin encümen ve ihtisas komisyonları üye seçimlerinin hangi tarihte ve hangi süre için yapılacağı hususunda tereddüte düşüldüğünün anlaşıldığı ifade edildi.
Bakanlık tarafından belediyelere gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi; “2020 yılında salgın hastalığa karşı alınan önlemler nedeniyle olağanüstü tedbirler kapsamında süresinde seçimi yapılamayan ve erteleme kararı sonrası ilk meclis toplantısında seçilmiş olan encümen ve ihtisas komisyonu üyeliklerine, belediye çalışmalarının 5393 sayılı Kanunda gösterilen tarihlere uygun olarak yürütülmesi ve farklı uygulamalara mahal verilmemesi bakımından yeni üye seçimlerinin 2021 yılı nisan ayı meclis toplantısında yapılması uygun görülmüştür.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası