Ege Postası
Geri

Bal ormanında inceleme yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bal ormanı oluşturma çalışmalarına hız verildi.    Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Zonguldak Bölgesi Arı Yetiştiricileri Birliği’nce (ZAYBİR) girişimleri yapılan ve Ereğli’ye...
Bal ormanında inceleme yapıldı
Haberler / Güncel
14 Mayıs 2013 Salı 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bal ormanı oluşturma çalışmalarına hız verildi.

    Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Zonguldak Bölgesi Arı Yetiştiricileri Birliği’nce (ZAYBİR) girişimleri yapılan ve Ereğli’ye bağlı Çaylıoğlu beldesinde belirlenen 50 dönümlük alanda incelemede bulundu. Çelebi, burada yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçen yıl Muğla’daki arıcılar birliği ile yaptığı toplantıyı hatırlattı.

    Bakan Eroğlu’nun, Dünyada arıcılıkta Türkiye’nin ikinci sırada olduğunu, en kısa sürede ise birinci sıraya yükselme hedefi koyduğunu vurgulayan Çelebi “Genel Müdürlüğümüz de bize bölgemizdeki Arıcılar Birliği ile temasa geçmemizi, bal ormanı olabilecek yerlerin tespitini yapmamızı istedi. Su durumu müsait ilaçlama tehlikesi olmayan arıların zarar göreceği yerleri belirleyip, en kısa sürede en az 2 adet bal ormanı oluşturulması talimatını verdi. Sağ olsunlar ZAYBİR bizden önce hareket ederek, ziyaretimize geldiklerinde bal ormanı oluşturma çalışmalarına başladıklarını bildirdiler. Biz de kendilerine destek sözü verdik. Bugün de belirlenen bal ormanı oluşturulacak 50 hektarlık alanda incelemelerde bulunuyoruz. Yaptığımız incelemede bölgenin bal ormanı olmaya müsait olduğu kanaatine vardık. Bundan sonraki süreçte Zonguldak Orman İl Müdürlüğü Odun dışı Şube Müdürümüz ve Ereğli İşletme Müdürümüzle birlikte yine bakanımızın taktiği olan takvim belirlemek suretiyle çalışmalar hızlandırılacak. Bugünden de süreyi belirlemiş olacağız. Ardından da hazırlanan projeyi Ankara’ya sunacağız. Temmuz, Ağustos aylarında da toprak işlemesinin bitmesi gerekiyor. Allah nasip ederse sonbahar aylarında da arıcılığa en uygun türleri seçmek şartıyla güzel bir bal ormanı kuracağız. Öncelikle 15 dönüm alana ceviz fidanı dikilecek, Ardından da verimli kestane alanlarını insan eliyle daha verimli hale dönüştüreceğiz. Bu işe ilgi gösteren, bizim buraya gelmemize vesile olan ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney ve yönetimine teşekkür ediyorum.”

    Çelebi’nin incelemelerinde Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Odun Dışı Şube Müdürü Yakup Varlı, Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, Ereğli Orman İşletme Müdür Yardımcısı İdris Tetik, bazı ZAYBİR yöneticileri hazır bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası