Ege Postası
Geri

Bal paketleme tesisinde yangın: Milyonlarca zarar oluştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki bal paketleme tesisinde yangını çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, belediye itfaiye araçlarının yanı sıra kamu ve özel sektörden de 150 personel, yaklaşık 50 arazöz, beton mikseri, iş makinelerinin ve tankerlerle müdahale edildi. Alevler, ekiplerin yoğun çabası ile 2 saatte kontrol altına alındı.
Bal paketleme tesisinde yangın: Milyonlarca zarar oluştu
Haberler / 3. Sayfa
27 Temmuz 2024 Cumartesi 09:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde saat 21.00 sıralarında sanayi sitesinin çöp döküm alanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yakındaki biri bal paketleme tesisi olmak üzere iki kuruluşa sıçradı. Alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, belediye itfaiye araçlarının yanı sıra kamu ve özel sektörden de 150 personel, yaklaşık 50 arazöz, beton mikseri, iş makinelerinin ve tankerlerle müdahale edildi.

2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI, MİLYONLARCA LİRA ZARAR OLUŞTU

Yangın ihbarının ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık, bölgeye giderek söndürme çalışmalarını yerinde takip edip, yetkililerden bilgi aldı. Vali Akbıyık, ekiplerin yoğun çabası ile yangının 2 saatte kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. Alevlerin sardığı fabrikada milyonlarca liralık zararın söz konusu olduğunu ifade eden Vali Akbıyık, “Yangında ilk belirlemelere göre 2 işletmede bulunan market ürünleri, 6 bin teneke bal, 10 ton zeytinyağı, 1 kamyon, 2 kamyonet, 1 forklift, 5 transpalet ve elektronik cihazlar yanarak zarar gördü.” dedi.

VALİ AKBIYIK: BİR KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangının bal pametleme tesisinin yakınındaki çöp dökme alanında başlayıp, rüzgarın da etkisiyle alevlerin işletmeye sıçradığı bilgisini veren Vali Akbıyık, “Yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için canla başla mücadele eden ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yangının yerleşim yerlerine sıçrama ihtimalini düşünmüyoruz, ancak hava rüzgarlı olduğu için ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Allah'a şükür can kaybı yok, bir kişi dumandan etkilendi.” dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası