Ege Postası
Geri

Balbay'dan Tezcan ve Cumhuriyet açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay bugün TBMM genel kurul çalışmalarına geçmeden aldığı bir dakikalık konuşma içinde Cumhuriyet gazetesine ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a yönelik gerçekleştirilen saldırılar için değerlendirmelerde bulundu.
Balbay'dan Tezcan ve Cumhuriyet açıklaması
Haberler / Politika
1 Kasım 2016 Salı 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Balbay şu ifadeleri kullandı;

“Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a yönelik saldırı bu Parlamentoya yönelik saldırıdır, parlamenter sisteme yönelik saldırıdır. Sayın Tezcan Türkiye'nin bir hukuk devleti olması için hem iktidar partisi hem muhalefet partisi yöneticileriyle de görüşmeyi, uzlaşma aramayı büyük bir özveriyle sürdüren bir arkadaşımızdır; saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırı ise kabul edilemez.

Cumhuriyet gazetesi Türkiye’yle yaşıttır. Cumhuriyet gazetesi Türkiye’deki her kesimin sesidir. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri unutmasınlar ki yakın gelecekte belki de Cumhuriyet onlara da lazım olacaktır.

Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’de herkesin sesi olmayı, şiddeti ve nefreti içermediği sürece, herkesin düşüncesini vermeyi şiar edinmiş bir gazetedir.

Adını Atatürk’ün koyduğu bu gazetenin yazarları bir an önce serbest bırakılmalıdır. Gazetenin yazarlarına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Bunun, Türkiye'nin geleceğine, demokrasiye çok büyük bir yara açtığını buradan haykırmak istiyorum.

Cumhuriyetçiler, Cumhuriyete gönül verenler, adları değişiktir ama soyadları Cumhuriyettir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası