Ege Postası
Geri

Balcalı’da hasta yakınlarının dramı devam ediyor

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yakınları tedavi gören vatandaşlar ramazanı hastane bahçesinde geçiriyor. Köprü Yardımlaşma Derneği, hastane bahçesinde kalan hasta yakınlarını ziyaret ederek onlara sahurluk yiyecek ikram etti....
Balcalı’da hasta yakınlarının dramı devam ediyor
Haberler / Güncel
5 Ağustos 2013 Pazartesi 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yakınları tedavi gören vatandaşlar ramazanı hastane bahçesinde geçiriyor. Köprü Yardımlaşma Derneği, hastane bahçesinde kalan hasta yakınlarını ziyaret ederek onlara sahurluk yiyecek ikram etti.

Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, "Her sene Ramazan ayında uygun olmayan ortamlarda kalan hasta yakınlarını hayırseverlerimizle ziyaret edip, sahurluk verip dertlerini dinliyoruz. Sorunlarını gücümüz nispetinde çözmeye çalışıp hastalara dua ve şifa temennisinde bulunuyoruz." dedi.
Yıldırım, Balcalı Hastanesi'nin bölgenin en büyük araştırma ve tedavi merkezi olduğunu hatırlatarak, "Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay ve Niğde'den tedavi olmaya gelenler var. Suriyeli hasta yakınları var. Hastaları tedavi olurken kendileri de hastalarına yakın olup, onların kan ve diğer acil ihtiyaçlarını karşılamak için bahçede kartonların üstünde kalıyor. Yıllardır bunları kamuoyunda gündeme getirdik. Valilik, büyükşehir belediye başkanlığıyla birlikte hasta yakınlarının kalması için Kemal Aslan Şefkatevini yaptırdı. Ama burası da ihtiyacı tam karşılayamıyor. Uzak olduğu için hasta yakınları da tercih etmiyor. Bu gece de gördük ki yine hasta yakınlarının yüzlercesi dışarıda yatıyor." diye konuştu.

Bekir Fevzi Yıldırım, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın hasta yakınlarının barınma sorununa acil bir çözüm bulması gerektiğini belirtti. Yıldırım, hastane içinde otopark ve otel inşaatının bir an önce bitmesi için yetkililerin ve kamuoyunun destek vereceğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası