Ege Postası
Geri

Balçova’nın Ücretsiz Yaz Okulu Sona erdi

Yaz spor okulunda tatillerini gönüllerince eğlenerek geçiren Balçovalı Çocuklar, kapanış töreninde bir araya geldi. Başkan Çalkaya çocuklara bir de okul hediyesi verdi.
Balçova’nın Ücretsiz Yaz Okulu Sona erdi
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Eylül 2013 Cuma 09:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi ve Türk Eğitim Gönüllüleri tarafından düzenlenen “Ücretsiz Yaz Spor Okulları” spor tesislerinde düzenlenen törenle kapandı. Okullarında başarılı olan 250 çocuğun aileleri ile birlikte katıldığı tören, öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile başladı. Şenlik havasında geçen törende çocuklar Yüz boyama, akrilik, ebru sanatı, resim stantlarında aktivitelere katıldı. Gecenin Sonunda Balçova Belediyesi Meclis Üyeleri protokol ile birlikte kampa katılan çocuklara bir okul çantası, kırtasiye malzemesi ve eğitici kitaplar hediye etti.

Kapanış töreninde bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sosyal etkinlikler ile buluşan çocukların şiddetten uzak olduğunu ifade ederek “Biz bu yüzden 7 bin 500 çocuğumuza ücretsiz spor, halk oyunları ve tiyatro eğitimi veriyoruz. Bu aktiviteler çocuklarımızın derslerinde ki başarıyı da olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle spordan para kazanmak yerine spora para harcamak bizim birinci önceliğimiz. Siz değerli anne ve babalara da çocuklarınızı spora ve sosyal aktivitelere teşvik ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bu yıl Balçova Belediyesi ile proje ortaklığı yapan Türk Eğitim Vakfı Saha Koordinasyon Sorumlusu Elif Mert “Biz vakıf olarak 17 yıldır çocuklarımızın mutluluğu ve topluma yararlı bireyler olması için çalışıyoruz. Bu amaçla hazırlanan her projede olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.



-Balçova Belediyesi, altı yıldır uyguladığı Ücretsiz Yaz Okulları Balçovalı çocukların tatillerine renk katıyor. Birer aylık dönemlerle öğrencileri kabul eden Yaz Okulu’nda çocuklar Hayat Bilgisi, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, Güzel Sanatlar, Satranç, Folklör, Basketbol, Voleybol, Tenis, Jimnastik dersleri alıyor. Çocukların duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlaması ve güven duygusu kazanması için grup çalışmaları sanatsal aktivitelerle birleştirilerek öğretiliyor. Öğrenciler ayrıca birer kez Aquacity, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na, Gezegenevi’ne, Deprem Afet Eğitim Merkezi’ne, Gemi Müzeye ve Oyuncak Müzesi’ne götürülüyor. Kampa katılan Öğrenciler, sosyal ve ekonomik durumları göz önünde bulundurularak Semtevleri tarafından belirleniyor. -

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası