Ege Postası
Geri

Belediyeler 'zarar yok' dedi. 25 sanık delil yetersizliğinden beraat etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin açılan davadan ayrılan, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, rüşvet ve irtikap gibi suçlamalarla ilgili Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungün'ün de aralarında bulunduğu 25 sanık hakkında açılan davada beraat kararı verildi. Mahkeme heyeti, zararı sorulan beş belediyeden gelen, "kurumun zarara uğramadığı" cevapları üzerine bütün sanıklar hakkında iddia edilen örgüt ve kamu zararı suçu oluşmadığı için beraat kararı verilmesinin zorunlu olduğunu belirtti.
Belediyeler 'zarar yok' dedi. 25 sanık delil yetersizliğinden beraat etti
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Eylül 2013 Perşembe 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine 2011 Mayıs ayında İzmir Büyükşehir, Karabağlar ve Kuşadası belediyelerine yönelik yolsuzluk iddialarına ilişkin operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında açılan davada, bazı dosyalar Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaların yer aldığı dosyalardan ayrılmıştı. Başkan Altungünve Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen'in de aralarında bulunduğu 25 sanık hakkında, Kuşadası Belediyesi'nin evsel atık ve çöplerin toplanması, Karabağlar Belediyesi'nin güvenlik, etkinliklerin duyurulması ve personele öğle yemeği verilmesi, Gaziemir Belediyesi’nin temizlik, katı atıkların toplanması ve nakli, Narlıdere Belediyesi'nin yemek ihalesine fesat karıştırma suçlamalarıyla 7 ile 12 yıl hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmaya Mehmet Esat Altungün, Erdoğan Uyan ve Mehmet Hulusi Gülşen'in aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar, avukatlarıyla birlikte katıldı. Bir önceki duruşmada mahkeme heyeti, 4. Yargı Paketi’ndeki düzenlemeler gereği ihaleye fesat karıştırma suçunda ilgili kamu kurum ve kuruluşunun zarara uğrayıp uğramadığının sorulmasına karar vermişti. Mahkemeye duruşmadan önce Balçova, Kuşadası, Gaziemir, Narlıdere ve Silivri belediyelerinden gelen yazıda, söz konusu ihalelerle ilgili olarak kurumun zarara uğramadığı belirtildi. Mahkeme başkanı, belediyelerden gelen cevapları okuduktan sonra kısa olarak sanıkların ve avukatların son sözlerini sordu. Sanıklar ve avukatlar, suçun oluşmadığını belirterek haklarında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda iki yıldan fazla zamandır devam eden davada önce ortada çıkar amaçlı bir örgüt bulunmadığına, sonra da iddia konusu ihalelerde kurumların, dolayısıyla kamunun zarara uğramadığının ortaya çıktığını ve sanıklar hakkında iddia edilen hiçbir suçun varlığının kalmadığını belirterek, delil yetersizliğinden her bir sanık için ayrı ayrı beraat kararı verdi. Duruşmadan çıkan sanıklar, birbirlerine geçmiş olsun diyerek sevinçlerini paylaştı. (CİHAN)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası