Ege Postası
Geri

Balık haline şafak baskını

İZMİR’de, başta Buca İlçesi’ndeki balık hali olmak üzere, buraya balık getirilen güzargahlar üzerinde denetim yapıldı. Balıklar boy, ağırlık ve tür yasağı sınıflandırmasına göre kontrol edildi, balık nakil belgeleri incelendi. Mevzuata aykırı davrananlara 923 lira para cezası kesildi, balıklarına el konuldu.
Balık haline şafak baskını
Haberler / Güncel
10 Nisan 2013 Çarşamba 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı 50 personel, bugün saat 04.00 sıralarında, başta balık hali olmak üzere güzargah üzerideki yollarda denetim yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de denetimde hazır bulundu. Balıklar boy, ağırlık ve tür yasağı sınıflandırmasına göre kontrol edildi, balık nakil belgeleri incelendi. Mevzuata aykırı davrananlara 923 lira para cezası kesildi, balıklarına el konuldu.

Denetimle ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kontrol Denetim Birim Sorumlusu Yaşar Kayabaşı, “Denetimler kapsamında Su Ürünleri Tebliği ile getirilen av yasakları kontrol edildi. Bunun yanında balıkların boy yasağı, avlanma zaman yasağı, tür yasağı şeklinde kontrolleri yapıldı. Tebliğe uygun olmayan balıklara el koyuyoruz. Mal sahiplerine 923 lira para cezası uyguluyoruz” dedi. Kayabaşı ayrıca, hal girişinde hale balık getiren araçlar ile Menemen ve Foça’dan gelen araçlarda nakil belgesinin olup olmadığına da bakıldığını belirtti.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası