Ege Postası
Geri

Balıklıova krizinde yargıdan flaş karar

Balıklıova Mahallesi’nde 25 yıl önce kiraladıkları arsaya yaptıkları evlerin Kıyı Kanununa aykırı ve ruhsatsız olduğu için Urla belediyesi tarafından çıkan yıkım kararı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun araya girmesiyle durdurulmuştu. Danıştay’dan çıkacak nihai karara kadar yıkım ya da tahliye yapılmaması yolunda karar alınmasıyla bir nebze olsun rahatlayan Balıklıova sakinlerine bu sefer yargıdan kötü haber geldi. Balıklıova krizinde yargıdan flaş karar
Balıklıova krizinde yargıdan flaş karar
Haberler / İzmir
20 Ocak 2016 Çarşamba 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Urla ilçesinde 25 yıl önce kiraladıkları arsalara yaptıkları evlerin Kıyı Kanunu’na aykırı ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Urla Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan 74 ev için devam eden mahkeme süreci sona erdi.
 
DANIŞTAY SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ
Belediyenin aldığı yıkım kararını temyiz istemiyle yargıya taşıyan 74 ev sahibiyle ilgili kesin sonuç belli oldu. Urla Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl içerisinde aldığı yıkım kararı sonrasında İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi'nin de onay verdiği yıkım ve tahliye işleminin iptalini isteyen Balıklıovalı vatandaşlara yargıdan bir kez daha üzücü haber geldi. Yapı sahiplerinin açtığı temyiz davasında İdare Mahkemesi'nin ret kararını onayan Danıştay, söz konusu konutların yıkılmasına karar verdi.



Danıştay belediyenin aldığı yıkım kararını hukuka ve yürürlükteki kıyı mevzuatına uygun bulurken, yıkım işlemleri için de resmi süreç başladı. Kararın kesinleşmesi ve hukuki sürecin sona ermesi ile birlikte, 74 ev ilçe kaymakamlığı tarafından boşaltılarak Urla Belediyesi'ne teslim edilecek. Ardından da tahliye edilen konutların yıkımı gerçekleştirilecek.  
 


74 EV ZORLA BOŞALTILACAK
Balıklıova Mahallesi'nde bulunan 74 evin yıkılması yönünde çıkan karar ev sahiplerine gönderildi. Ev sahiplerine iletilen tahliye emrinde, 20 Ocak Çarşamba gününe kadar evlerin boşaltılarak belediyeye teslim edilmesi, aksi taktirde Çarşamba sabahı tahliye işleminin gerçekleştirileceği bildirildi.
 


NELER YAŞANMIŞTI'
Özel İdare’nin kapatılmasıyla birlikte, İzmir Valiliği bünyesinde kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından Urla Belediyesi’ne devredilen Balıklıova Mahallesi’ndeki 74 ev için Urla Belediye Encümeni, konutların Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı ve inşaat ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle boşaltılarak yıkılmasına karar vermişti. Daha sonra söz konusu yıkım kararına karşı çıkan ev sahipleri itiraz ederek konuyu temyize götürmüştü. Söz konusu süreçte belediyenin kararından geri adım atmayacağını duyurması ile birlikte kriz giderek artarken, yörede yaşayan yüze yakın ev sahibi CHP İzmir İl Başkanlığı'nı işgal ederek eylem yapmıştı. Gelişmelerin ardından direniş siyasi bir krize yol açarken, CHP Genel Merkezi'nde kadar taşınan süreçte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, nihai yargı kararının beklenmesini istemiş ve yıkımlar durdurulmuştu.

BELEDİYEDEN KAMUOYUNA DUYURU
 
Balıklıova’da kıyıyı işgal eden kaçak yapı sahiplerinin açtıkları dava reddedilmiştir. Danıştay da ret kararını onamış, karar kesinleşmiştir. Hukuki süreç bitmiştir. Taşınmazın tahliyesi zorunlu hale gelmiştir.
 
Taşınmazın 20.01.2016 tarihinde kaymakamlık tarafından boşaltılarak, yıkım için belediyemize teslim edilecektir. Kamuoyuna duyurulur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası