Ege Postası
Geri

Balkan derneklerinden suikast girişimi tepkisi

İZMİR'de, Balkan dernekleri temsilcileri, Hak ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Ahmet Doğan'a yönelik suikast girişimine tepki gösterdi, Bulgaristan yönetimini olaya kayıtsız kalmakla suçlayıp kınadı.
Balkan derneklerinden suikast girişimi tepkisi
Haberler / İzmir
27 Ocak 2013 Pazar 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Ege Balkan Türkleri Federasyonu, İzmir Balkan Göçmenleri Federasyonu ve Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu üyesi yaklaşık 150 kişi, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Hak ve Özgürlük Hareketi'nin kurultayında kürsüde konuşma yapan Genel Başkanı Ahmet Doğan'a suikast girişiminde bulunulmasına tepki gösterdi. Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kabalığa, CHP'li Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı da destek verdi. Toplanan kabalık adına basın açıklaması yapan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, saldırının üzerinden sekiz gün geçmesine rağmen azmettiricilerin hala bulunamadığını söyledi.

Saldırganın kongrede bulanan delegeler tarafından etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Pehlivanoğlu, "Kurultayda delegelerin ve misafirlerin salona girişinden itibaren hiçbir güvenlik tedbiri alınmamıştır. İçişleri Bakanlığı'na gereken başvuruların yapılmasına rağmen kurultayda hiçbir önlem alınmamıştır. Suikastçı amacına ulaşamasa da eylem gerçekleştirilmiştir. Olayın ardından emniyet yetkililerine haber verilmesine rağmen olay yerine 1.5 saat sonra gelinmiştir" dedi.

Bu olayın Avrupa Birliği'ne üye bir ülkede gerçekleştiğine dikkat çeken Pehlivanoğlu, "Bu sıkılmak istenen kurşun sadece Ahmet Doğan'a sıkılmak istenmedi. Bu kongreye katılan tüm delegelere sıkılmak istenmiştir. Bu kurşun böl parçala yönet sisteminin habercisidir. Bu sıkılmak istenen kurşun Bulgaristan'da yaşayan Türklere sıkılmak isteniyor. Biz Balkan dernekleri olarak bu olayı şiddet kınıyor ve bu suikastı işlemek isteyen Oktay Enimehmedov ve onun azmettiricilerinin bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası