Ege Postası
Geri

Balyoz’un 15. temyiz duruşması gergin geçti

Balyoz Darbe Planı davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyizinin 15. duruşmasında avukatların savunmaları devam etti. Sabah ilk olarak söz alan davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, çok sayıda iddiada...
Balyoz’un 15. temyiz duruşması gergin geçti
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balyoz Darbe Planı davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyizinin 15. duruşmasında avukatların savunmaları devam etti. Sabah ilk olarak söz alan davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, çok sayıda iddiada bulunup, yargıyı eleştirdi.

        Avukat Ülgen, konuşmasında, Ergenekon ve Balyoz davalarının ABD’nin tezkere intikamı olduğunu savundu. Ülgen, saat 14.45’e kadar süren savunmasında, Türkiye’de arkasında ABD olmadan darbe yapılamayacağını öne sürdü. Ülgen, 2003 yılında Irak’a yönelik 1 Mart Tezkeresi'nin Meclis'ten geçmemesini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ABD’ye darbesi olarak değerlendirdi.

        İddialarını sürdüren Ülgen, sanıkların ev ve işyerlerinde bulunan delillerin baskınlar esnasında polisler tarafından konulduğunu öne sürdü.
Türk yargısını da "Yargı batak içine girmiştir. Türkiye’de yargı yok." diye eleştiren Ülgen'i mahkeme başkanı Ekrem Ertuğrul uyardı.

        Ertuğrul, "Yerel mahkemeyi eleştirin ama devletin top yekün yargı organlarına yönelik genel bir tanımlamadan lütfen kaçının." dedi. Çetin Doğan’ın avukatının ardından sanık Ahmet Yavuz vekili Avukat Duygun Yarsuvat savunmasına başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası