Ege Postası
Geri

Bandırma Gemisi, bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Ramazan Bayramı'nda Bandır Vapuru'nun içinde bulunduğu Milli Mücadele Açık Hava Müzesi ziyaretçi akınına uğradı.     Samsun’un en önemli gezi alanlarından birisi olan Milli Mücadele Açık Hava Müzesi bayramda şehir...
Bandırma Gemisi, bayramda ziyaretçi akınına uğradı
Haberler / Güncel
9 Ağustos 2013 Cuma 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ramazan Bayramı'nda Bandır Vapuru'nun içinde bulunduğu Milli Mücadele Açık Hava Müzesi ziyaretçi akınına uğradı.

    Samsun’un en önemli gezi alanlarından birisi olan Milli Mücadele Açık Hava Müzesi bayramda şehir dışından gelen vatandaşlarla dolup taşıyor. 16 Mayıs 1919 sabahı İstanbul’dan yola çıkan ve içerisinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bulunan Bandırma Vapuru’nu merak edenler Canik ilçesindeki Milli Mücadele Açık Hava Müzesi’ne geliyor. Birebir aynı boyutlarda yapılan vapura çıkan ve içini gezen vatandaşlar burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğraflar, özle eşyaları ve savaş objelerini yakından görme imkanı buluyor.

    YILDA 650 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

    Milli Mücadele Açık Hava Müzesi’ni yılda 650 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “Türkiye’nin de önemli müzeleri arasında olan açık hava müzemize gelen ziyaretçi sayımız hafta sonu, günün güneş veya yağmurlu olmasına göre değişmekte. En güzel veri ise yıllık olanı buna göre yılda Bandırma Vapuru başta olmak üzere açık hava müzemizi 650 bin civarında vatandaşımız ziyaret ediyor. Ziyaretçilerimiz burada 30 bin metre kare alanda Türkiye’de sivil alanda oluşturulmuş en önemli milli mücadele açık hava müzelerinden birisini görüyorlar. Müze içerisinde İstiklal Savaşı objelerini, 16 Mayıs 1919 sabahı İstanbul’dan yola çıkmış ve Türk milletinin kurtuluşuna giden yolculuğun yapıldığı Bandırma Vapuru birebir boyutlarında yapılmışını aynısını görüyorlar. Geminin tam karşısında Samsunlu şehitlerimizin anıtını görüyorlar. Burada Çanakkale Savaşı’nda Nusrat Mayın Gemisi’nin boğaza döşediği mayınları görüyorlar. Özetle buraya ziyarete gelenler Türk milletinin tarihini görüp görsel olarak geçmişe yolculuk yapıyorlar.” dedi.

    MÜZEYİ GÖRMEYE GELEN KARADENİZ TURU YAPIYOR

    Müzeyle ilgili olarak ziyaretçilerin görüşlerine çok büyük önem verdiklerini hatırlatan Çamaş, “Bizim resmi sitemizde ziyaretçilerin düşenlerini yazabildiği bir bölümümüz var. Gezenler hangi ruh içerisinde burayı gezdikleri ve duygulandıklarını anlatan yazıların yanı sıra dilek ve temennilerinin olduğu mesajlarda var. Bu mesajlar sayesinde eksiklerimizi görerek müzemizi daha iyi hale getirmemize neden oluyor. Çoğu ziyaretçi sırf müzeyi görmek için Samsun’a geldiğini gelmişken de Karadeniz’i gezdiğini yazıyor. Yani müzemiz sadece Karadeniz Bölgesi’nin giriş kapısı olan Samsun’a değil Karadeniz’deki diğer illere de katkı sağlıyor. Buraya gelenlerin diğer yerleri de gezmesine vesile oluyoruz. Bu anlamda Samsun’da son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor. Kısa süre önce Samsun Kent Müzesi’ni biz hayata geçirdik. Bunun yanı sıra ilimizde Arkeoloji ve Gazi Müzelerimiz var. Samsun müzeler kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Buda daha çok ziyaretçi demek.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası