Ege Postası
Geri

Bankada parası olanlar dikkat: Bayramdan sonra limit değişiyor

Kurban Bayramı sonrası birçok özel banka ATM'den para çekme limitini yükseltecek. Para çekme limiti 10 bin TL olan bankalar bu limiti 20 bin TL'ye çıkartırken, para çekme limiti 7 bin 500 TL olan bankalar da limitini 15 bin TL'ye yükseltecek.
Bankada parası olanlar dikkat: Bayramdan sonra limit değişiyor
Haberler / Ekonomi
18 Haziran 2024 Salı 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle kurbanlık fiyatları minimum 15 bin lira seviyesine çıkarken, ödeme yapmak isteyen kişiler para çekim limitleriyle karşı karşıya kaldı.

Halk TV'de yer alan habere göre; birçok banka, günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira seviyesinde tutarken, kurbanlık ticareti için ödeme yapmak ve 15 bin lira çekmek zorunda kalanlar, geri kalan kısım için yüksek bir komisyon bedeli ödemeye razı gelmek zorunda kaldı

ATM'lerdeki nakit para talebini karşılamakta sıkıntı çeken bankalar, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle fiziki para talebine tam olarak karşılık veremiyor.

Bu duruma son vermek amacıyla birçok özel banka, son aylarda 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatırken, bu bölümleri de ATM'lerde 200 lira için ayırma kararı aldı. Ancak söz konusu değişiklik problemi tamamen ortadan kaldırmış değil.

Bayramdan sonra değişiyor

Bayram sonrası birçok özel banka, 10 bin lira olarak belirlenen günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmaya hazırlanıyor.

Halihazırda bu sınırı 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar ise, aynı şekilde yüzde 100'lük artışla günlük para çekme limitini 15 bin liraya yükseltecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası