Ege Postası
Geri

Bartholomoes: UNESCO'nun Sümela'ya ilgisinden mutluluk duydum

Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayine katılanlara Rumca ve Türkçe hitap eden Fener Rum Patriği Bartholomoes, Sümela'da ayin yapmayı nasip ettiği için Allah'a şükretti. Bartholomoes, "UNESCO'nun Sümela Manastırı'nın restorasyonu ile...
Bartholomoes: UNESCO'nun Sümela'ya ilgisinden mutluluk duydum
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2013 Perşembe 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayine katılanlara Rumca ve Türkçe hitap eden Fener Rum Patriği Bartholomoes, Sümela'da ayin yapmayı nasip ettiği için Allah'a şükretti. Bartholomoes, "UNESCO'nun Sümela Manastırı'nın restorasyonu ile ilgili girişimlerini öğrenmekten büyük mutluluk duydum. Bu çalışmaların bölgenin, dünya ölçeğinde tanıtılmasında önemli bir rol oynayacağına ve sonuçta bölge insanına fayda sağlayacağına inanmaktayım." dedi.

Trabzon'un Maçka ilçesinin Altındere Vadisi'ndeki Karadağ'ın eteklerinde yer alan Sümela Manastırı'nda 4.sü düzenlenen ayinde Patrik Bartholomoes, "Hükümetimize inanç özgürlüğü konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunmaktayız. Kur'an-ı Kerim'de kendisinden en iyi şekilde bahsedilen Meryem Ana'yı anmak üzere bugün hep birlikte dua etme bahtiyarlığına ulaştık. Ayinimize Avusturalya'dan, Ukrayna'dan Amerika'dan, Yunanistan'dan ve Gürcistan'dan din adamlarının yanı sıra muhtelif ülkelerden Ortadokslar katılmakta. Sümela'ya gelmek biz din adamları için olduğu kadar her inançlı Hristiyan için de mukaddes bir tecrübedir. UNESCO'nun da ilgisini yönelttiği din ve kültür zengini Sümela Manastırı'ndan insanlığın barışı ve esenliği için dua ediyoruz. Hep beraber dua edeceğiz. Allah hepimizi şerden korusun." şeklinde konuştu.

Sümela'nın girişinde kemençe ile karşılanan Patrik Bartholomoes'un yönettiği ayine Avusturya Başepiskoposloğu'ndan Apoloniados Episkoposu Serafim ile Ukrayna Kilisesi'nden Bruvavsko Episkoposu Kerkurios ile birlikte yaklaşık 350 kişi katıldı. Müslümanların geçmiş Ramazan Bayramı'nı da tebrik eden Bartholomoes'u Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin karşılarken, Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de ayini takip etti.

Sümela Manastırı'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen özel izinle 88 yıl aradan sonra ilk kez 2010 yılında gerçekleştirilen ayin dördüncü defa yapıldı. Ayin için yurtiçi ve yurtdışından gelen turistler, sabahın erken saatlerinde güvenlik görevlilerinin kontrolünün ardından manastıra alındı. Kısa bir süre sonra da Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki din adamları manastıra geldi. İlahilerin okunmasıyla başlayan ayinde Patrik Bartholomeos, dua etti. Dini ritüellerin yerine getirilmesinden sonra Bartholomeos, manastırdakileri kutsadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası