Ege Postası
Geri

Bartın Üniversitesi’nden Sancaktepe’ye ziyaret

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, Sancaktepe Belediyesi’ni ziyaret etti.Dekan Prof. Dr. İsmail Ceritli ile belediyeye gelen öğrenciler; mahalli idarelerin plan ve uygulamalarını...
Bartın Üniversitesi’nden Sancaktepe’ye ziyaret
Haberler / Güncel
30 Mayıs 2013 Perşembe 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, Sancaktepe Belediyesi’ni ziyaret etti.

Dekan Prof. Dr. İsmail Ceritli ile belediyeye gelen öğrenciler; mahalli idarelerin plan ve uygulamalarını yerinde gördü.

Öğrenciler, ziyaretin yerel yönetim ile ilgili deneyimler edinmeye, uygulamaları yerinden görmeye imkan tanıdığını vurguladı.

Ziyaret Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yaptığı sunumlarla başladı. İsmail Erdem, yerel demokrasi uygulamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu anlamda halkın yönetime aktif katılımının önemli olduğuna işaret etti. Beldenin bütününü ilgilendiren konularda en iyi kararların en geniş katılımla mümkün olabileceğini dile getirdi.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ceritli ise öğrencilere Kentleşme Politikası, Yerel Yönetimler ve Çevre Politikaları derslerinde teorik bilgiler sunduklarını aktardı. Daha uygulama safhasıne geçmeyen gençlerin, öğrendiklerini uygulamalarla örtüştürmekte güçlük çektiklerini belirtti. Sancaktepe gibi ilçelere geliş gidişlerin bu eksikliğin belirli ölçülerde giderilebilmesine imkan tanıdığına temas etti.

Programın sabah bölümü brifing ve bilgilendirmelerle tamamlanmasının ardından Sancaktepe Belediyesi'nin rehberliğinde İstanbul'un önemli tarihi mekanlarına ziyaretler yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası