Ege Postası
Geri

Başakşehir İzci Kampı'na coşkulu veda

Başakşehir Belediyesi İzcilik Kampı 2013 yılı kapanış programı Şamlar Tabiat Parkı'nda yer alan kamp alanında gerçekleşti. İzcilerin ailelerinin de katıldığı programda kamp alanını gezen veliler kamp ateşinin etrafında oturarak, çocuklarıyla...
Başakşehir İzci Kampı'na coşkulu veda
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başakşehir Belediyesi İzcilik Kampı 2013 yılı kapanış programı Şamlar Tabiat Parkı'nda yer alan kamp alanında gerçekleşti. İzcilerin ailelerinin de katıldığı programda kamp alanını gezen veliler kamp ateşinin etrafında oturarak, çocuklarıyla birlikte eğlendi.

Başakşehir Belediyesi İzci Kampı’nın 3. yılı kapanış programına Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Leventoğlu, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Göksu, Park ve Bahçeler Müdürü Kazım Gülüm ve veliler katıldı. Çocuklarını Başakşehir Belediyesi İzci Kampı’na gönderen veliler açık havada düzenlenen kokteylin ardından kamp alanını gezerek, kamp ateşinin etrafında oturdu ve çocukların kapanış için hazırladığı faaliyetleri izledi.

Kapanış programında söz alan Başaksehirspor Genel Sekreteri ve İzci Kampı Koordinatörü Taceddin Özcan, 2010 yılında birkaç liderle başlayan izcilik kampını bu yıl bin 500 kişiyle tamamladıklarını kaydetti. Başakşehir İzci Kampı’nın Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı olarak çalışan tesislerden olduğunu anlatan Özcan, şu bilgileri verdi:

"Her geçen yıl üzerine yeni şeyler ekleyerek devam ettiğimiz izci kampımızda, bu yıl Fly-Fox, Badminton, teknik iz gibi faaliyetler devam ederken, okçuluk, izci parkuru gibi faaliyetler ekledik. Çocuklarımız burada kendi başlarına yemek yapmayı, çadır yapmayı, telsiz ve pusula kullanmayı, doğa şartlarıyla mücadele etmeyi en önemlisi de yardımlaşmayı, ekip ruhunu, iyilik yapmayı ve doğaya saygı duymayı öğrendiler. Bu sene kampımızda yine bir ilk olarak 25 zihinsel engelli izciye ev sahipliği yaptık. Ne kadar faydalı olduğunu gördüğümüzden ilerleyen yıllarda da bu tarz faaliyetleri devam etme kararı aldık. Yine bu yıl Lübnan, Ürdün ve Dubai’den gelen 120 izciyİ kampımızda misafir ederken, kulübümüzden 2 izciyi Bosna Hersek’te düzenlenen 9 ülke ve 28 şehir gezisinden oluşan Balkan Ülkeleri Yaz Kampı’na gönderdik. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu ortak projesi olan ‘Dağa Çıkma İzci Ol’ projesiyle Diyarbakır, Muş ve Siirt’ten gelen çocuklara ev sahipliği yaptık. Bütün bu çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olmak üzere Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı ve ekibine, kampımızdaki liderlere ve gözbebeği çocuklarını bizlere emanet eden siz değerli velilerimize teşekkür ediyoruz."

Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, "Burada geçirdiğimiz günler bizim zihinsel ve bedensel anlamda olayları doğru kavramamızı düşünmeyi sağlayacak. Çocuklarımızın gelişiminde, yetişmesinde bu tür organizasyonları ön planda tutmamız gerekiyor. Teknolojiyle, bilgiyle donanacak ama doğayı ve çevreyi tanıyan sağlıklı nesiller istiyoruz." diye konuştu.

Velilerden Döne Kör, "2 çocuğum kuzenleriyle birlikte kampa katıldı. İstanbul’da doğadan böyle yararlanabileceğimiz bir izci kamp alanı bulmak büyük bir nimet bizim için.Çocuklarımız kamp alanını gezdirdi bize çok beğendik. İstanbul’un göbeğinde böyle bir ortam bulmak ve bunu değerlendirmek çok güzel." ifadelerini kullandı. Sevim Kürklü de "Kızım ve oğlum izcilik kampına geldiler. Biz de bugün kamp alanını gördük çok beğendik. Şehir yaşamının içinde bu ortamı yaşamak ve bu imkanlar çok güzel. Çocuklarımız hem doğal ortamda yaşamayı gördüler hem evdeki konforun kıymetini anladılar." derken, Hasan Dicle de "2 çocuğum kampa katıldı. Kapanış vesilesiyle velilere açıldı ve kamp alanını gezdik. İzci kampından çok memnunum. Çocukların kişilikleri ve özgüvenleri gelişiyor." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası