Ege Postası
Geri

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'de akşam mitingi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile ortak programının arasında, AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan partililere seslendi. Davutoğlu, AK Parti İzmir İl Binası önünde partililerle buluştu
Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'de akşam mitingi
Haberler / Politika
8 Mart 2016 Salı 23:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Brüksel zirvesinin ardından İzmir'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la yaptığı basın toplantısı ve katıldığı toplantının ardından Bayraklı İlçesi'ndeki AK Parti İzmir İl Teşkilatı önünde toplanan partililerle buluştu. Yaklaşık 2 bin partili sık sık tekbir getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ve beraberindekilerle kalabalığı selamlayan Başbakan Davcutoğlu, programındaki aksama nedeniyle alana geç geldiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, "Sizleri beklettik, hakkınızı helal edin. Her şeyden önce kadınlar gününüz kutlu olsun. Özellikle hanım kardeşlerimize, 1 Kasım'da zaferimize vurdukları mühür nedeniyle teşekkür ederim. Sabahtan beri sayın Çipras'la çalışırken diğer taraftan da kalbim sizlerleydi, yüreğim yanıyordu. Ama biliyordum ki İzmirliler bizi beklerdi. 1 Kasım seçimlerinde muhteşem bir zafer kazandık. Zaferin tadına varalım demedik çalışmaya başladık. Şimdi gururla söylüyorum ki şuan itibariyle 1 Kasım öncesi verdiğimiz sözlerin yüzde 82'sini gerçekleştirdik. Mart sonuna kadar tamamını gerçekleştireceğiz. Verdiğimiz sözlerimizi yerine getirdiğimize şahit misiniz" dedi.



TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK 
Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, kalabalığın "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan atması üzerine, aynı sloganın Mardin, Bingöl ve Silopi'de de atıldığını dile getirdi. Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'de tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Mardin'de bütün milletinize bir söz verdim bundan sonra her hafta bir ilimizde olup halkımızla bulaşacağımı söyledim. Bugün İzmir'deyim inşallah pazar günü Van'a İzmir'in selamını götüreceğiz. İzmir de Van da bizim, bu yolculuğa devam edeceğiz. Türk'ü Kürt'ü Sünni'yi Alevi'yi, 78 milyonu birbirine kardeş kılacağız. 1 Kasım destanını yazan Ak gençlikle Ak kadınlarla Ak teşkilatlarımızla gurur duyuyoruz. Yine böyle yoğun bir tempoyla İzmir Bergama'ya geldiğimizde yoğun bir yağış vardı. O yağmurda 2-3 saat bekleyen kadınlarımız alanı terk etmemişti ben o kadınlarımıza teşekkür ederim ve bunu hiç unutmam" diye konuştu. 



BİNALİ YILDIRIM'DAN İZMİR'E KÖPRÜ İSTEDİ
Türkiye'yi dünyaya tanıttıklarını, Türkiye'nin hakkını dünyada da savunduklarını belirten Başbakan Davutoğlu, "Bakın ekonomik mücadele ve terörle mücadeleyi sürdürüyoruz. Geçen cumartesi Tahran'daydık, oradan İstanbul'a geçip sayın Cumhurbaşkanımızla 3. Köprünün son tabliyesini yerleştirdik. İzmir'den Cumhurbaşkanımız'a da kadınlarımızdan selam iletiyoruz. İzmir'e köprü istiyorlar Binali bey. İzmirli bir şey ister de biz geri kalır mıyız, İzmir'i de köprüyle buluştururuz. 3. köprünün ardından Brüksel'e gittik ve saat 02.00'ye kadar süren müzakereler yürüttük. Ekim gibi planlanan takvimi öne aldık ve Haziran ayı gibi Türkiye'ye uygulanan vize kalkacak. Bir taraftan Suriyeli kardeşlerimizin diğer taraftan da vatandaşlarınızın hakkını hukukunu korumayı bildik. 7 saat aralıksız müzakereler sürdü, 17 saat süren müzakerelerde yılmadık ve elhamdülillah hak ettiğimizi aldık. Önümüzdeki dönemde hak ettiğimiz paketler açılacak. Bundan sonra konsolosluklar önünde beklemeyecek, Türkiye pasaportunu alıp istediğiniz yere gidecekseniz. Onlar Avrupa Birliği'ne vizesiz gitmeyi hayal bile edemezdi. Onlar konuşur AK Parti yapar. Dün bizim sesimiz Brüksel'de gür çıktı, bugün İzmir'de yarın Van'da gür çıkacak. Bizim sesimizi kısamayacaklar yükselişimizi engelleyemeyecekler" dedi. 

Ankara ve İstanbul'un ardından İzmir'de de Başbakanlık ofisi açtıklarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Araya iki seçim girdiği için İzmir'e istediğim kadar sık gelemedim. Bugün İzmir tarihinde ilk kez yabancı bir ülkenin başbakanını ağırladı. İnşallah İzmir'in bu anlamda hizmet gerektiren her alanda adımlar atacağız. Bugün Yunanistan Başbakanı ile çok güzel görüşmeler yaptık. Egeyi bir barış denizi haline getireceğiz. Sayın Çipras bir konferans veriyor. Sizlere doyum olmuyor ama müsaade ederseniz sayın Çipras'la görüşmeye gitmeliyim. İnşallah en kısa zamanda bakanlar kurulunu İzmir'de toplayacağız" diye konuştu. 



ÖZÇEKİM YAPTI
Alandaki bir kadın partilinin isteğini kırmayan Başbakan Davutoğlu, partilinin verdiği telefonla özçekim yaptı. Telefona takılı olan özçekim çubuğu ile hem alandakileri hem de beraberindekileri çeken Başbakan Davutoğlu'na, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican tarafından, üzerinde Davutoğlu'nun babaannesinin hayır duasının bulunduğu bir tablo hediye edildi. Davutoğlu, programına devam etmek üzere alandan ayrıldı.

İKİ BAŞBAKAN DA İZMİR'DEN AYRILDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İzmir Ticaret Odası tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen, vergi rekortmeni olan Türk- Yunan ortaklı firmalarla, İzmirli vergi rekortmeni işadamlarının ödüllendirildiği törenin ardından Adnan Menderes Havalimanı'na gelerek İzmir'den ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası