Ege Postası
Geri

Başbakan Davutoğlu'ndan dikkat çeken uyarılar

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün bir araya geldiği milletvekillerine basına kapalı bölümde dikkati çeken uyarılar yaptığı bildirildi.
Başbakan Davutoğlu'ndan dikkat çeken uyarılar
Haberler / Politika
17 Kasım 2015 Salı 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Turan Yılmaz'ın haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekilleriyle dün yaptığı ilk grup toplantısının basına kapalı bölümünde uyarılarda bulundu. Davutoğlu, “Hz. Ömer adaleti, Şeyh Edebali sadece söylemde değil eyleme yönelik de olmalıdır” dedi. “Bu gruptan üç tane Bakanlar Kurulu çıkar. Her yerin bir alternatifi var” sözleriyle de mesaj veren Davutoğlu şunları söyledi:

7 HAZİRAN’I UNUTMAYALIM
“7 Haziran’ı hiç unutmamamız lazım. Milletimiz bizi 1 Kasım’da muhtaç etmedi, biz de bize güvenen milletimizi mahcup etmeyeceğiz. Vaatlerimizin tümünü hayata geçireceğiz. Grup toplantılarımızda da yapacaklarımızı ve yaptıklarımızı anlatacağız. Vaatlerimiz ile ilgili ilk üç ayda kanun çıkartılması gerekenler dışında yapabileceğimiz her şeyi yapacağız. Kanun gerektirenleri de komisyonlar kurulduğunda hemen intikal ettireceğiz. Millet bunu hak ediyor. Yasamanın rasyonel olması için İçtüzük değişikliğini bir an önce yapmamız gerekiyor.

İLİŞKİMİZ DAHA DERİN
Hükümet kurma görevinden sonra muhalefeti dolaşarak, anayasayla ilgili görüşmelere devam edelim diyeceğim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 ucubesi ortaya çıktı, biz bunu kucağımızda bulduk, Cumhurbaşkanını şimdi millet seçiyor, bunun için şu anki Cumhurbaşkanımızın konumu farklıdır. Özal-Yılmaz, Demirel-Çiller arasında sıkıntılar yaşandı. Biz Allah’a hamdolsun onları yaşamıyoruz. Bizim ilişkimiz Cumhurbaşkanı-Başbakan ilişkisinden daha öte, derin.” 

KAPALI ZARFTA İSİM İSTEDİ
Milletvekillerinden daha etkin olmalarını da isteyen Davutoğlu, “Bir şey olduğunda ‘şu bölge bunu istemiyor, şu milletvekilleri şunu istemiyor’ deniyor. Bundan sonra bu tür şeyler yaşansın istemiyorum. Çünkü biz sadece seçildiğimiz bölgenin değil, seçim bölgemiz kadar Türkiye milletvekiliyiz de” dedi. Davutoğlu ardından da vekillerinden Meclis Başkan adayı önerilerini kapalı zarf içinde kendisine iletmelerini istedi. Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Meclis çalışmalarına ilişkin bilgilendirdiği vekilleri farklı sesler çıkmaması konusunda uyarırken, “Başbakanımızın, bakanlarımızın konuşmalarını, hükümetimizin açıklamalarını takip edin” dedi.

PARTİYE SOKMAM
Davutoğlu’nun şu sözlerle vekilleri uyardığı bildirildi: “Eğer bir parti görevlisi, görev aldıktan sonra evini, arabasını, yaşam tarzını değiştiriyorsa ben o adamı partiye sokmam. Eğer şaibeli bir durum varsa bunun hesabını sorar, yollarımızı ayırırız. Bu konuda benden de hesap sorabilirsiniz. Hanımın çalıştığı yer belli, benim ekonomik durumum belli. Buna rağmen farklı ekonomik bir değişim görürseniz gelin hesap sorun. Ben de sizden hesap soracağım.” (Hürriyet)

DİKKAT ÇEKİCİ MESAJLAR
Habere göre Davutoğlu vekillerle buluşmasında en dikkat çekici mesajları ise “zenginleşme” konusunda verdi. Ak Parti’nin üzerine, “yolsuzluk algısının” bırakılmak istediğini anlatan Davutoğlu, bu konuda tüm vekiller ve partililerden de dikkatli olmalarını istedi. 

"DEĞİŞİM GÖRÜRSENİZ GELİN HESAP SORUN"
Davutoğlu’nun şu sözlerle vekilleri uyardığı bildirildi: “Eğer bir parti görevlisi, görev aldıktan sonra evini, arabasını, yaşam tarzını değiştiriyorsa ben o adamı partiye sokmam. Eğer şaibeli bir durum varsa bunun hesabını sorar, yollarımızı ayırırız. Bu konuda benden de hesap sorabilirsiniz. Hanımın çalıştığı yer belli, benim ekonomik durumum belli. Buna rağmen farklı ekonomik bir değişim görürseniz gelin hesap sorun. Ben de sizden hesap soracağım.”

MANİSA VALİSİ'NE SERT ÇIKIŞ
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın başörtülü kadınların gözaltına alınmasına ilişkin sözlerinin ardından gelen tepkilerin haklı olduğunu ifade eden Davutoğlu’nun, Vali’yi bizzat arayarak “Sen valisin, devleti temsil ediyorsun. Başörtülünün de valisisin başı açığın da. Biz 28 Şubat’a bu ayırımlar yapıldığı için karşı çıktık” diyerek uyardığı belirtildi.

Hükümetin kurulmasının ardından yeni Anayasa için siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğini söyleyen Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışması konusuna da şu ifadelerle değindiği öğrenildi: “Tansu Çiller ile Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ile Turgut Özal, Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer problem yaşadı. Ama biz Sayın Cumhurbaşkanımızla problem yaşamadık, aynen uyumlu şekilde götürüyoruz.”

Öte yandan toplantıda milletvekillerinden TBMM Başkanlığı için önerdikleri ismi kapalı zarf içinde parti yönetimine teslim etmeleri de istendi. Kulislerde TBMM Başkan adaylığı için ağırlıklı olarak İstanbul Milletvekili ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’ın adı dillendiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası