Ege Postası
Geri

Karabağ'dan Genel Başkanlık yarışı ve delege seçimi yorumu

Katıldığı radyo programında 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, CHP’de Genel Başkanlık yarışı ve delege seçimleri hakkında konuştu. Bayraklı’daki delege seçimlerini anlatan Karabağ, 19 mahallede tek liste yapıldığını belirterek, “Burada büyüyen bir parti var. Burada herkesin başarılı diyebildiği bir belediye var. Yürüyen bir parti ve belediye varken kendi içimizde kavgaya ne gerek var daha çok birlik olmalıyız diye düşünüyorum” dedi. Karabağ'dan Genel Başkanlık yarışı ve delege seçimi yorumu
Karabağ'dan Genel Başkanlık yarışı ve delege seçimi yorumu
Haberler / Politika
16 Kasım 2015 Pazartesi 18:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ  - Can Radyo’da Ege’nin Gündemi programının konuğu olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MUHALEFET TEK BAŞINA İKTİDAR UMUDU OLMADI  
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini ve sonrasını değerlendiren Karabağ, 1 Kasım’da AK Parti’nin oy artışının iki ana sebebi olduğunu ifade etti. Karabağ, muhalefet partilerinin iktidar umudu olamaması ve açılım sürecinin bitirilmesiyle bu sonucun doğduğunu söyledi. Karabağ, “Eğer bir şaibe yoksa, 7 Haziran’dan 1 Kasım’a 2 milyon 900 bin seçmen artışı olmuş. Bu kadar seçmen artışını uzmanlar normal karşılamıyor. Birincisi bu. İspatlamadığınız sürece hile olmuştur diyemezseniz ama 9 puanlık artış da normal bir artış değil. Bir parti 7 ay -5 ay gibi bir sürede 50’den 59’a çıkarsa bu da normal değil. Aksine bir ispat olmadığı sürece bunu kabulleneceksin. Normal şartlarda değiştiren sebepler, muhalefet partilerinin iktidar umudu olamamaları. İkincisi açılım sürecinin bitmesiyle Doğu’da ve Güneydoğu’da tablonun toplumun gözlerinin önüne serilmesi ve o bölgenin işgal altına alınmış bölgeler olarak görüntüsü. Özellikle Batı’da büyük kentlerdeki muhafazakar Kürt kökenli seçmeni AKP’ye geri döndürdü. Açılımın bitmesiyle MHP’ye dönen ulusalcı seçmenin AKP’ye dönmesini sağladılar. Tek başına iktidar umudu CHP olamadığı için oraya bir kayış olmuyor. Bir de bizim partinin Güneydoğu ve Doğu’daki söylemlerinin çok daha net olması gerekiyor. Toplumun beklediği şekilde.  O konuda eksiğimiz var. Seçmen tercihini mevcuttan yana kullandı. Yüzde 40 hazır oyu varken yüzde 44-45 alarak iktidar olur. Mesela CHP 7 Haziran’da 32 bandının üzerine çıkabilseydi yöneliş daha fazla olurdu. İki ana sebep muhalefet partilerinin iktidar umudu olamaması, açılım sürecinin bitirilmesi bu sonucu doğurdu” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKANLIK YARIŞINI KONUŞTU
CHP’de genel başkanlık yarışıyla ilgili de konuşan Karabağ, “ Her parti içerisinde yaşanması gereken şeyler. CHP’nin yapısı eleştirilere açıktır. Biat kültürü olan bir parti değiliz. Genel başkanımız açık bir insan. Yazısını okudum gurur duydum. Genel başkanın görevi parti içerisinde yeni liderler yetiştirmek diyor. CHP uzun yıllar buna kapalıydı. Siyaset yapmak isteyenler potansiyel tehlike olarak göründü. Biraz liderlik vasfı taşıyanlar statik bir yapı oluştu. Dışarıdan gelen insanlar burada kendine yer bulamayacağı umuduyla siyaset içerisine girmedi. Bu parti içerisinde sol partide liderler parti içerisinde yetişir. Alternatif çıkıyorsa engelleyemezseniz. Engellemeye kalkarsanız totoliter olursunuz o yapı şimdi MHP’de var. Olağanüstü kongrede karar alırsa partinin yürütme organı reddeder mahkemeye gidersiniz diyor. Şimdiden önünü kapatmış. Tüzük de öyle bir şeyleri var. Biz de öyle bir şey yok. Balbay, Umut Oran, Muharrem İnce de dedi herhalde yenileri var bekliyoruz” dedi.

CHP KİTLE PARTİSİ
Genel başkanlık için adaylığını koyan bazı isimlerin örgüt bağlantısı olmadığını söyleyen Karabağ, “Mesele adayım diyebilmesi için örgütlü yapısı olması lazım. Bazı adaylar ayakları havada adayım diyor. Siyaset böyle yapılmaz. Parti içerisine gireceksin yıllarca uğraşacaksın örgütlerde karşılığın olacak o karşılık seni taşıyacak. O karşılık olacak Deniz Bey bunun örneğiydi. İdeolojik bir yanı yok ama arkadaş grubuydu. Ecevit döneminde ayrışmalar vardı. Merkezciler vardı onlar partinin sağ yapısı gibi algılanır, bir de sol kanatlar vardı. O kanatlar yarışırdı. Liste olarak değil de ideolojik yapılar yarışırdı. Partinin tüzüğü sabit kalmak üzere farklı nüansları savunan kesimler olmalı. Partimiz bir kitle partisi. Partinin genel ilkeleri içerisinde demokratik olarak bu yarışları yapabilmeli. Liderin ideolojik temeli ve onun önderi olmalı” şeklinde konuştu.

ATATÜRK’TEN YANA TAVIR KOYAN HERKES…
“Bizim parti içerisinde bir kere Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü savunmasını yapmalıyız bunu yaparsak sol oluruz” diyen Karabağ, “Yoksa emperyalizme kucak açacak, kucağına oturacaksın ben devlet kurdum diyeceksin o devletin yapısına sol diyemezsin. Kürdistan projesinin temelinde emperyalizm var. Nasıl sol yapı oluşturabilecekler. Amerika’nın Batı’nın güdümünden çıkı? Durum bu. CHP içerisinde bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan, Atatürk’ten yana tavır koyan herkes solcudur. Solun temelinde emperyalizme karşı bir duruş vardır” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI
Gece kondular için kentsel dönüşüm konusuna da değinen Karabağ, “Alparsalanın bir bölümü büyükşehirin elinde bekletmede uzlaşma sağlanamadığı için Aziz Bey’le görüşeceğiz. Bu bölge dışında Çay Mahalle Adalet Mahallesi, Osmangazi, Onur, Yamanlar, Gümüşpala’da plan revizyonu yaparak  mütehitle vatandaşın kendi halinde yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tepekule ve Çay Mahalle İmar Planları çıktı ve Büyükşehir’e gönderildi arkadan Yamanlar, Onur ve Nafiz Gürman meclise geliyor” dedi.

HERKESİN BAŞARILI DEDİĞİ BİR BELEDİYE VAR
Delege seçimlerinde Bayraklı’nın 19 mahallesinde tek liste yapıldığını vurgulayan Karabağ şunları söyledi: “Burada büyüyen bir parti var. Burada herkesin başarılı diyebildiği bir belediye var. Yürüyen bir parti ve belediye varken kendi içimizde kavgaya ne gerek var daha çok birlik olmalıyız diye düşünüyorum. Diğer ilçelerde parti içerisinde oluyor biz de biraz daha fazla oluyor bizde burada yerel yönetimler var herkes bu işin bir yerinden tutunmak istiyor. Bizim siyaset yapan insanlarımız küçük burjuva işçi sınıfı onlar için delege olmak parti yöneticisi olmak önemli bizdeki kavga sınıfsal. İl başkanlığı için düşüncelerini de söyleyen bu işleri adım adım değerlendirmek lazım. İl delegelerini ve dengelerini görmeden o olur şu olur denmesi doğru değil ama partimiz için iyisi çıkar kongrede umarım.”

CHP’Yİ İKTİDAR ALTERNATİFİ OLARAK GÖRMELİYİZ
Partinin geniş kesimlere hitap eden bir söylem birliği içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Karabağ, “CHP’yi iktidar alternatifi olarak görebilmeliyiz. Görebilmemiz için toplumun oy vermeyen kesimleri neden oy vermiyor bunu iyi analiz etmeli. Onun üstüne gitmeliyiz. Genişlemenin yolu biz siyasetçiyiz düşüncelerimizi kabul eden kesime gitmemiz lazım. Pazarı satın alacak müşteriyi ayarlamamız lazım. Onun için iyi analiz etmek lazım. Geniş kesimlere hitap eden bir söylem birliği içerisinde olması lazım liderimiz ve parti örgütü. Biz Bayraklı’da Atatürk, Cumhuriyet ve ülkenin bölünmez bütünlüğü ama Kürtü, Türkü, Lazı, Çerkezi ayırmadan yaptığımız hizmetleri ortaya koyarak kendimizi büyütüyoruz. Cumhuriyeti ve Atatürk’ü öne çıkararak kimsenin etnik kimliğine bakmadan belediyeciliği ve insanlara yaklaşımı ona göre hissediyoruz samimiyiz. Bize göre doğru olan dünya görüşümüz bu” ifadelerini kullandı.

ÜRETİMSİZ BİR TÜRKİYE VAR
Seçmen tablosunu değerlendiren Karabağ, “Şuandaki seçmen tablosunda eli kolu bağlı bir seçmen kitlesi yaratıldı. Yani bu düzenden kendini geçindirdiğini düşünen yüzde 40’lı bir oran var. Yüzde 10’u düzenden iyi nemalanan, ekonomik olarak fayda sağlayanlar yüzde 30’u çok fakir bir kesim bunlar da kaymakamlıktan sağlık yardımı alan bir kesim. AKP giderse faydalanamayacağını düşünen kesim. Bu dengeleri bozuyor. Üretimsiz bir Türkiye var. Değirmenin suyu dışarıdan gelen parayla dönüyor. Ne zaman kadar dönecek bir ekonomik kriz büyük ölçüde iktidar değişimini getirir. CHP bunu iyi kullanırsa Ecevit’in yüzde 42 yaptığı dönem böyle bir dönemdi” diye konuştu.

SİSTEMİN REVİZE EDİLMESİ LAZIM
İnsanların küçük meseleleri ilçe başkanına iletmesi ve ilçe başkanının belediye başkanıyla konuşmuyoruz şeklinde yanıt vermesine yönelik şikayetlerin sorulması üzerine konuşan Karabağ, “Kendisini potansiyel bir belediye başkanı olarak görünce o film kopuyor orada. İlçe başkanı oluyor belediye başkanın ruh yapısı gereği aleyhine tavır sergiliyor. Bu sistemin revize edilmesi lazım. Bizim grup başkanımız ilçe başkanımız. Belediye başkanı partili olduğunu unutmamalı ama dışarıda partisiz gibi davranmalı, ilçe başkanı da belediye başkanı gibi davranmamalı. Belediye başkanı olmayı düşünen ilçe başkanlarına istifa et gir dışarıda hazırlan denmeli. İlçe başkanı oluyor kafasında başka biri alttan oymaya başlıyor” şeklinde yanıt verdi.

KÖRFEZ EVLERİ’NE MÜJDE VERDİ
Başkan Karabağ, Körfez Evleri Bölgesi’nden eğitim alanların ve sosyal tesislerin sırayla tamamlanacağı müjdesini verdi. Okul olmadığı için ailelerin kayıtlarını Karşıyaka’ya aldırdığını ifade eden Karabağ, “Körfez Evleri Bölgesi’nde parkın yanında sağlık ocağı hazırlatıyoruz. Kreş sorunu var. Sırayla yapacağız. Bir okul alanı var MEB’le görüşerek, okul yapılması gerekiyor. Bir ilkokul bu sene yapıldı biz de yolunu yaptık. Körfez Evleri Bölgesi’nden çocuklarını okul için başka yerlere gönderiyorlar. Özellikle Karşıyaka’ya kaydını aldırıyorlar. Seçmen kaybediyoruz ve iller bankasının payını kaybediyoruz. Bu tür şeylerin de önüne geçeceğiz. Eğitim alanları ve sosyal tesisler yapıldıkça başka yerlere gitmelerini önlemiş olacağız. Yukarıdaki konutlar dolmak üzere. İmar plan tadilat çalışmaları yapıyoruz. Onur Mahallesi gecekondu mahallesinin imar plan tadilatını meclise getireceğiz. İnşallah Büyükşehir Meclis’e kabul ettiririz. Hızla gecekondu bölgeleri değişir. Doğan Çay’ın imar planları yapıldı. Parselasyon planları askıda gelir gelmez tapuları dağıtacağız” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası