Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan, Antalyalı Fatma Nine’yi örnek gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu insanının azmi ve becerisini anlattığı konuşmasında Antalyalı 92 yaşındaki Fatma Canan Yaşargil’i örnek gösterdi. Erdoğan, Fatma Nine’nin turşu ve reçel yapımını öğretmek için iki defa Avrupa’ya...
Başbakan Erdoğan, Antalyalı Fatma Nine’yi örnek gösterdi
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu insanının azmi ve becerisini anlattığı konuşmasında Antalyalı 92 yaşındaki Fatma Canan Yaşargil’i örnek gösterdi. Erdoğan, Fatma Nine’nin turşu ve reçel yapımını öğretmek için iki defa Avrupa’ya gittiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Ersamus Projesi açılış programı kapsamında 200 öğrencinin Avrupa'ya uğurlanması ile ilgili Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Anadolu insanının yaptığı projelerden ve girişimlerinden örnekler veren Erdoğan, “Fatma Canan Yaşargil, Antalya’da yaşayan 92 yaşındaki bir teyzemiz. Bir ulusal ajans projesinde yer alarak reçel ve turşu yapımını öğretmek üzere iki defa Avrupa’ya gidiyor. –Niye güldünü? Demek ki oluyor- Hatta şu anda da İtalya’da bu faaliyetini sürdürdüğü bilgisini aldım. Bunu yapan 92 yaşındaki bir teyzemiz. Ya bu milletin annesi her şeyi yapar. Bu milletin anası Çanakkale’yi fethedenleri doğurdu.” diye konuştu.

Örneklerine devam eden Erdoğan, “Keza Bingöl’den Ahmet Katkısız kardeşimiz 1986 doğumlu. 1 Mayıs 2003’te Bingöl’de deprem oluyor, il halk kütüphanesi ciddi zarar görüyor. Ahmet kardeşimiz bu duruma kayıtsız kalmıyor. Ulusal Ajans aracılığıyla bir fon buluyor. Proje yapıyor, başvuruyor ve projesi kabul ediyor. Ahmet kardeşimin bu projesi Bingöl’ün ilk Ulusal Ajans Gençlik Projesi. İlk defa yurt dışına İspanya’ya gidiyor. Talihi o andan itibaren değişiyor. Hatta bir süre sonra proje eğitmeni unvanını elde ediyor. Yeni yapılacak projelere rehberlik yapmaya başlıyor. 30’un üstünde ülkede eğitimlere, toplantılara katılıyor. GAP idaresinde Türkiye’nin en büyük gençlik festivali koordinatörlüğünü 3 yıl boyunca sürdürüyor. En son damadı olduğum Siirt’te –Egemen orada herhangi bir torpil yapmadın değil mi'- 64 ülke ve 81 ilden bin 500 kişiyi festival kapsamında misafir ediyor. Şu anda GAP idaresinde Proje ve Fon Geliştirme Koordinatörü olarak çalışıyor. ‘İnsan Yaşamına Dokunmak’ ismiyle de bir kitabı bulunuyor.” ifadelerini kullandı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası