Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan: Kasımpaşa ile Hasköy'ü tünel ile birleştiriyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa - Hasköy istikametinde tünel yapıldığını ilk kez açıkladı. Projenin ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Erdoğan, "Siz tabi farkında değilsiniz. Siz şu anda biliyor musunuz,...
Başbakan Erdoğan: Kasımpaşa ile Hasköy'ü tünel ile birleştiriyoruz
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 18:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa - Hasköy istikametinde tünel yapıldığını ilk kez açıkladı. Projenin ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Erdoğan, "Siz tabi farkında değilsiniz. Siz şu anda biliyor musunuz, Deniz Hastanesi'nin altından Hasköy istikametinde bir tünel yapıldığın? Haberiniz var m? Öyle sıkışık dar yerlerden değil, o tünelden inşallah Kasımpaşa ile Hasköy’ü birleştiriyoruz." dedi.

Okmeydanı'nda Okçular Tekkesi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada vatandaşlara Haliç'te daha önce duyulmayan ancak çalışmasının devam ettiği bir proje hakkında bilgi verdi. Hasköy ile Kasımpaşa arasında tünel çalışmasının yapıldığını anlatan Erdoğan, "Haliç'in bu yakasında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nın olduğu bölgede, Hasköy’e kadar yeni bir sahil şeridi düzenliyoruz. Onun ihalesinin hazırlığı var. Siz tabi farkında değilsiniz. Siz şuanda biliyor musunuz, deniz hastanesinin altından Hasköy istikametinde bir tünel yapıldığın? Haberiniz var m? Öyle sıkışık dar yerlerden değil, o tünelden inşallah Kasımpaşa ile Hasköy’ü birleştiriyoruz. Bunlar laf üretenlerin değil, iş üretenlerin yapacağı şeydir. Türkiye kalkındıkça, Türkiye büyüdükçe, hiç kuşkusuz bölge de bundan etkilenecek." ifadelerini kullandı.

Okmeydanı'ndaki tapu meselesi hakkında da konuşan Erdoğan, vatandaşlardan kentsel dönüşüme destek vermelerini istedi. Beyoğlu Belediyesi ve İBB'nin çalışmalarını yaptığını dile getiren Erdoğan, "Öyle zannediyorum ki bir törenle ilk defa 100-150 tapuyu sahiplerine vereceğiz. Süreç devam edecek. Ben diyorum ki, bizim kentsel dönüşüm programımız var. Türkiye’nin değişik yerlerinde bu projeyi yapıyoruz. Şu binaların hali ortada. Burada yaşayanlara bu binaları layık görmüyorum. Biz buradalarda modern binalar oluşturalım. Burada oturan kardeşlerimize hak sahiplerine buraları yıkıp yapana kadar kira bedellerini ödemek suretiyle yeni binaları hazırlayalım, ondan sonra gelip otursunlar. Şuanda bina istiyorum diyenler varsa onlara hazır elimizdeki binalardan vermek suretiyle bunu da çözüme kavuşturalım. Bir depremde bunun faturasını ağır öderiz. Bu binaların hiçbirinde plan proje statik yapılmamış. Bir yangın olduğunda sıkıntıları biliyorsunuz. Şuanda hazırlanmış bir Okmeydanı projesi var." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası