Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan: Polise yönelik şiddetin görüntülerini paylaşacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olayları çevresinde polisin maruz kaldığı şiddetin görüntülerini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Ankara Polis Akademisi'nin mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan,...
Başbakan Erdoğan: Polise yönelik şiddetin görüntülerini paylaşacağız
Haberler / Politika
24 Haziran 2013 Pazartesi 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olayları çevresinde polisin maruz kaldığı şiddetin görüntülerini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Ankara Polis Akademisi'nin mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, "Polisimizi ulusal ya da uluslararası medyaya, Türkiye'de bazı çevrelere asla yıprattırmayacağız." dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Polis Akademisi mezuniyet törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, son haftalarda Taksim Gezi Parkı bahanesi ile başlatılan eylemlerin adeta polise karşı sistemli, tertipli bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini söyledi. Erdoğan, "Olayların en başından itibaren polisimiz hedef alındı. Polisimizin şahsında hükümet, demokrasimiz ve mili irade hedef alındı. Ulusal ve uluslararası medyanın bazı parlamentoların hedefinde hep polisimiz oldu." şeklinde konuştu.

        POLİSİMİZ DEMOKRASİ TESTİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

        Gösterileri en başından itibaren büyük dikkatle izlediklerini söyleyen Başbakan, "Bu gösterilerin hiçbir aşamasında polismiz demokrasini dışına çıkacak, hukuku çiğneyecek, özgürlükleri kısıtlayacak bir davranış içerisinde olmamıştır." ifadelerini kullandı. Polisin olaylarda amirlerinden aldığı ve kendilerine tanınan yetki çerçevesinde, hukukun içinde ve meşruiyet içinde kalarak görevini başarıyla yerine getirdiğini dile getiren Erdoğan, "Polisimiz çok önemli, çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Polisimiz bir başka ülkede yaşasa asla tahammül edilmeyecek saldırılara, tahriklere, hukuk dışına çıkmadan karşı koymuş ve adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır." şeklinde konuştu.

        Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böylesine uzun soluklu bir mücadeleyi, vakarını, disiplinini bozmadan, 48 saat aç susuz kalarak sürdürebilmek sadece bizim polismizin başarabileceği bir iştir. Özgürlükleri bu kadar genişleten, demokrasinin standartlarını yükselten, bu kadar reform yapan bir ülkenin başbakanı olarak bütün samimiyetimle ifade ediyorum, biz 'işkenceye sıfır tolerans' diyen bir hükümetiz. Biz polisin gözaltı ve sorgulama şartlarını değiştiren, demokratikleştiren bir hükümetiz. Polisimiz hata yaptığında açık yüreklilikle söyler gereğini yaparız. Ancak kim olursa olsun, ister milletvekili, ister birileri, kimsenin bizim polismize küfretmeye hakaret etmeye hakkı yoktur. Polisimiz üzerinden ülkemizde operasyon yapılmasın da müsaade etmeyiz. Polise hakaret edenler Yunanistan'ı, Almanya'yı, İngiltere'yi, Fransa'yı görmüyor m? Bizim polisimizin yapmadıkları orada çok çok aşırı derecede fazlasıyla yapılıyor. Bizim polisimiz kurşun yiyor karşılığında su, biber gazı sıkıyor."

        10 YIL ÖNCE OLSA POLİSİN NASIL TEPKİ VERECEĞİNİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUM

        Olaylar başladığı andan itibaren polisin son derece sabırlı, itidalli, tahammüllü davrandığının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Her türlü medyayı, her türlü sosyal medya aracını kullanarak polismize ağır saldırlar yapıldı. Polisimiz soğukkanlılığından asla taviz vermedi. Bir partinin milletvekili kameraların önünde polisimize çok ağır ifadeler kullanırken de polisimiz ağır başlılığından geri adım atmadı. 10 yıl önce bu boyutta gösteriler, saldırılar karşısında polisin nasıl tepki vereceğini milletin takdirine kamuoyuna bırakıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        GÖSTERİCİLER MASUM, POLİS ŞİDDET YANLISI OLARAK GÖSTERİLİYOR

        Son olaylarda polisin kendisini bir başka ispat ettiğini de vurgulayan Erdoğan, "Haftalardır farklı yöntemlerle, araçlarla, polisin göstericilere şiddet uyguladığını iddia ediyorlar. Göstericiler masum, sakin, çevre gönüllüsü, ağaç sevdalısı, çiçek, böcek, karanfil çocuklar olarak gösterilirken polisimiz şiddet yanlısı olarak gösterilmek istendi. Oysa tablo tam tersiydi. Bir polisimiz şehit oldu, ikisi silahla yaralandı." dedi.

        Polisin tarihinde hiç olmadığı kadar sabırlı, itidalli davrandığını sözlerine ekleyen Erdoğan, "Görüntüler ortaya çıktıkça polisimize yönelik alçakça saldırılar, ortaya çıkıyor. Polisimize yönelik nasıl şiddet uygulandığını önümüzdeki günlerde milletle görüntülerle paylaşacağız. Polisimizi ulusal ya da uluslararası medyaya Türkiye'de bazı çevrelere asla yıprattırmayacağız." diye konuştu.

        Törende Polis Akademisi'nden mezun olan 413 Türk öğrenci diplomalarını aldı. Akademiden ayrıca yabancı uyruklu 15 farklı ülkeden 62 öğrenci de mezun oldu. Akademi, toplamda 475 öğrenciyi mezun vermiş oldu.

        Başbakan Erdoğan, başarıyla mezun olan ilk 10 öğrenciye hediye takdim etti ve yabancı öğrencileri tebrik etti. Öğrenciler ardından silaha basarak yemin etti. Son olarak Polis Akademisi Bando Ekibi kısa bir gösteri sundu. Törenin ardından özel harekat timi bir gösteri yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası