Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan'ın karizması çizildi

İZMİR -CHP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği Büyük İzmir Konferansı'nda CHP ile İzmir; Emeğe saygı, ekonomide başarı adlı oturumda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AK Parti'nin meclisteki erken seçim oylamasında bozguna uğradığını belirterek, " İçlerinde büyük bir çatışma var. Oralara hava ve su girdiği zaman izole etmek mümkün değil. Cumhurbaşkanı ne karar verirse versin bana göre meclis oylaması çok önemli bir başlangıçtı. Recep Tayyip Erdoğan'ın karizması çizildi" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın karizması çizildi
Haberler / Politika
14 Ekim 2012 Pazar 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "İzmir geleceğine yürüyor" konulu konferansta konuştu. Oran, erken seçim oylamasının mecliste yeterli çoğunluğu alamamasının AKP'yi çatlattığını belirterek, "12 Ekim dönüm noktası. Başbakan yine dayattı her zaman yaptığı gibi bildiğini okudu. '27 Ekim'de seçim olacak' dedi. Yanına MHP'yi de kattı, anlaştılar getirdiler ama kendi içlerinde bozguna uğradılar. AKP - MHP ittifakı da çatlamış oldu. Bundan sonra iddia ediyorum, AKP'nin ivmesinin yukarı çıkması mümkün değil. İçlerinde büyük bir çatışma var. Oralara hava ve su girdiği zaman izole etmek mümkün değil. Cumhurbaşkanı ne
karar verirse versin bana göre meclis oylaması çok önemli bir başlangıçtı. Recep Tayyip Erdoğan'ın karizması çizildi" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, AK Parti'nin algıyı çok iyi yönettiğini belirterek, genel seçimde iki bakanın İzmir'den milletvekili adayı gösterilmesiyle CHP örgütünde moral değerlerinin düştüğünü hatırattı. Oran, "Seçim bitti bir hafta sonra İzmir'e geldim. 'Mahvolduk öldük bittik' deniyor. Benim İzmir'de milletvekili sayım artmış mı artmış, oy oranım artmış, daha çok oy ve milletvekili çıkarmışım aradaki makası açmışım. Biz bu algının içine girdik ve o sarmalın içinde kendi moralimizi bozduk. AKP algı yönetimi konusunda son 11 yıldır başarılı olduk. Türkiye'de bir şeyleri yapıyormuş değiştiriyormuş gibi bir algı yarattılar. Ancak algı değişiyor karşımızdakinin güçlü olmadığını yenilebilir olduğunu görmemiz gerekiyor" dedi.

AKP'NİN PİLİ BİTİYOR
Oran, İzmir'de algının Büyükşehir Belediyesi davası ile değişmeye başladığını öne sürerek, bu algıyı kırmak için örgüt içinde birlik, beraberlik ve dayanışmayı şart koştu. Oran, "AKP'nin pili bitiyor.
Birlik beraberlik ve dayanışma içinde olursak halka güven veriyoruz. Halka güven vermezsek bize kapısını ve gönlünü açmaz. Bize, 'siz önce kendi sorunlarınızı çözün öyle gelin' diyor" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası