Ege Postası
Geri

Başbakan Yardımcısı Atalay, Muğla’da protesto edildi

Muğla'da Sosyoloji Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen uluslararası 7. Ulusal Sosyoloji Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kürsüye...
Başbakan Yardımcısı Atalay, Muğla’da protesto edildi
Haberler / Politika
2 Ekim 2013 Çarşamba 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla'da Sosyoloji Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen uluslararası 7. Ulusal Sosyoloji Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kürsüye çıktığı sırada bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kongrede, protokol konuşmaların ardından sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edildiği sırada Atalay'ı, salonun arka kısmında bulunan bir grup öğrenci yuhalayarak, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganı attı. Salonda bulunan sivil polisler, gruba anında müdahale ederek gerginlik fazla büyümeden dışarıya çıkardı. Yedi kişi olduğu öğrenilen zanlılar gözaltına alındı.

Daha sonra konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Atalay, değişim kelimesini az kullanmaya çalıştığını belirterek, "Başörtülü üniversiteye gidemiyordu, kimi anadilini konuşamıyordu. Gerçekçi olalım, halen bazı şeyler var ama Türkiye’de devletin, vatandaşlarının değişik kesimleriyle sorunu vardı. Her kesimiyle ayrı bir sorunu vardı. Vatandaşın birçoğu güvenini kaybetmişti bu uygulamalarla. Halbuki devlet, vatandaşının güvenini kazandığı müddetçe güçlüdür. Bunları çözerek, insanını anlayarak, her kesimi anlayarak, her kesimi memnun ederek güçlü devlet olursun. Her kesimin devletine bağlılığını daha fazla arttırırsın ama bunlar iyi sosyolojik analizlerle olur. Toplumun derinlerine indiğinizde o insanları görüyorsunuz. O insanların acısını anlıyorsunuz, sorunlarını anlıyorsunuz. O insanlara siz burada kendi vatandaşınız olarak sahip çıkacaksınız. Anadilini konuşacaksa konuşsun, anadilinden neden mahrum ediyorsu? İnancını yaşayacaksa bırak yaşasın, niye mahrum ediyorsu? Kıyafetinin şekliyle neden uğraşıyorsu? Bütün bunlar devletin çağımızda, tabii bütün toplumların giderek aştığı şeyler. Çok renklilik, rahatlama bir anlamda. Bu konuların hepsinin aşılması doğrusu katlanarak gidiyor ama bunlar da zaman alıyor." dedi. Dünyada sosyal bir değişim olduğuna dikkat çeken Beşir Atalay, "Türkiye, bu manada asla geri kalmamalı. Özellikle birey ve çok seslilik çok önemli. Böyle bir dönemdeyiz. Hayatın güzelliği burada. Her insan değerli. Her inanç ve düşünce değerli. Tek ölçü, şiddet içermeyecek. Şiddetle düşünceyi ayırdığınızda hayat güzelleşir ve yönetim rahatlar. Şiddet içermeyecek, kimse kimseye engel olmayacak. Kabahat davranış yok ama her düşünce ve inanç ifade edilecek ve yaşanacak." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası