Ege Postası
Geri

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Milletimizin yararına olan her adımı atarız

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Ülkemizin daha güçlü olması, kanın durması, terörün bitmesi, silahların bırakılması için bu milletin hayrına, yararına olan her adımı atmakta kararlıyız" dedi.AK Parti Tokat İl Başkanlığı...
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Milletimizin yararına olan her adımı atarız
Haberler / Politika
27 Nisan 2013 Cumartesi 00:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Ülkemizin daha güçlü olması, kanın durması, terörün bitmesi, silahların bırakılması için bu milletin hayrına, yararına olan her adımı atmakta kararlıyız" dedi.

AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından organize edilen çözüm süreci ile ilgili toplantı Tokat Yeşilvadi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya STK temsilcileri, kurum müdürleri ve çok kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Halka açık olarak gerçekleştirilen toplantıya ilgi oldukça yüksek oldu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, terör konusunu çözme noktasında ciddi adımlar attıklarını ve gereken adımları atmaya devam edecekleri söyledi. Güçlü Türkiye’nin terör sorununu çözmekten geçtiğine vurgu yapan Bozdağ, "Yarının Türkiyesi, terör belasından kurtulmuş Türkiye ile daha güçlü olacaktır. Onun için de gayretimiz var." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletimizin yarınları güçlü olsun diye tarihi adımları atıyoruz. Sizler de bu adımlara şahitlik ediyorsunuz. Rahatsız olanlar, eleştirenler, ne oluyor diyenler olabilir. Bunlar olacaktır. Biz 30 senedir bu lafları söyleyenlerin yaptıklarını yaptık. Türkiye, MHP'nin ve CHP'nin dediklerini 30 senedir yapıyor. Fakat bu konuda hiçbir mesafe alınamamıştır. Bizim hükümetimiz bu sorunun sadece güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceğini onun ötesinde başka adımlar gerektiğine idrak etmiş durumdadır.”

Örgütün istismar ettiği alanları bir bir yıktıklarını dile getiren Bozdağ, “Kürtçe televizyon açalım dedik siz bölücülük yapıyorsunuz dediler. Fakat bizim boş bıraktığımız bu alanı yurtdışından yayın yaparak Türkçe bilmeyen halka kendi amaçları ve düşünceleri çerçevesinde yayın yaparak kendi fikirlerini empoze etmeye çalıştılar. Sonra biz Kürtçe yayın yapan kanal açtığımızda oradaki halka bu yayınları izlemeyin diye baskı yaptılar. Bir başka istekleri anadilde savunma hakkıydı, bu konuyu istismar ediyorlardı. Biz bu konuyu da çözdük. Tamam kendi dilinizde kendinizi savunun dedik fakat hiç kimse Kürtçe savunma yapmıyor. Muhalefet, ülkeyi bölüyorsunuz diyordu hani ne oldu ülke bölündü mü”' diye soran Bozdağ, hem terörün istismar ettiği zemini kurutucu adımlar attıklarını hem de güvenlik boyutuyla terörle etkin mücadeleyi sürdürdüklerini vurguladı.

Bozdağ şöyle devam etti; "Türkiye'nin artık silahların olmadığı bir noktaya gitmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Herkese diyoruz ki gelin terör bitsin, kan dursun, gözyaşı dinsin. Mehmetçiğimizin, polisimizin terörle mücadelede kapsamında şehit olmadığı bir Türkiye kuralım istiyoruz. Kötülük bunun neresinde. Biz bu ülkenin insanları arasındaki sevgi ve kardeşlik bağları daha güçlü olsun istiyoruz. İnsanlarımızın birbirine muhabbeti artsın istiyoruz. Onun için çalışmalar ve adımlar atıyoruz. Bakıyorsunuz birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, bütünlükten bahsedenler, meydanlarda dolaşarak milletin birliğini bombalayan sözler söylüyorlar."

Diğer siyasi partilerin kendileri ile bu konuları konuşmadığını dile getiren Bozdağ; "Gelin diyoruz, gelmiyorlar. Biz gelelim diyoruz, kabul etmiyorlar. Meclis'te komisyon kuralım, orada görüşelim diyoruz, ona da hayır diyorlar. Meclis'e gelin diyoruz, oraya da gelmiyorlar. Artık bunları milletimizin sağduyusuna havale ediyoruz. Zira milletimiz onlar hakkında en doğru kararı vakti gelince verecektir. Biz ülkemizin daha güçlü olması, kanın durması, terörün bitmesi, silahların bırakılması için bu milletin hayrına, yararına olan her adımı atmakta kararlıyız. Onun için muhalefetin veya başkalarının söylediklerine değil, bizim söylediklerimize, yaptıklarımıza halkımız kulak versin" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası