Ege Postası
Geri

Bakan Yazıcı: En büyük zenginliğimiz kardeşliğimiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin kardeşlik olduğunu belirtti.Yazıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Kolay Ticaret, Büyük Türkiye Projesi'nin bölgesel tanıtım...
Bakan Yazıcı: En büyük zenginliğimiz kardeşliğimiz
Haberler / Politika
26 Nisan 2013 Cuma 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin kardeşlik olduğunu belirtti.

Yazıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Kolay Ticaret, Büyük Türkiye Projesi'nin bölgesel tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, devletin en önemli projelerinden birinin ‘Milli Beraberlik ve Kardeşlik’ projesi olduğunu vurguladı.

Bunun ‘çözüm süreci’ de denilen proje olduğunu ifade eden Yazıcı, 30 yıldır Türkiye'nin kaynağını terörle mücadeleye verdiğini kaydetti.

Binlerce şehide hep birlikte ağladıklarını anlatan Yazıcı, "Ülkelerin kalkınması güven ve istikrarla olur. Güven her şeyin zeminidir. Güvenlik güçlerimiz kanunların verdiği görev bilinci çerçevesinde devletin en önemli görevi olan vatandaşın yaşama hakkını sağlama anlamında, insanımızın canına yönelik terörist eylemlerin bertaraf etme noktasında başarılı mücadelesini sürdürdü, sürdürmeye de devam edecek." diye konuştu.

Yaşama hakkının olmadığı bir yerde diğer hak ve özgürlüklerin çok fazla anlamının bulunmadığını anlatan Hayati Yazıcı, "Bulunduğumuz coğrafya, ülkemizin stratejik konumu itibariyle, Türkiye'nin etkin bir pozisyon üstlenmesini istemeyen arzu etmeyenler var. Dış destekçiler var. İçten bilerek bilmeyerek destek verenler var. Türkiye'yi bu beladan kurtaralım. Türkiye bunu sağladığı takdirde önünde hiçbir engel yok." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en büyük zenginliğinin kardeşlik olduğuna işaret eden Bakan şöyle devam etti: "Bunu tesis etmeye çalışıyoruz. Bu kardeşlik Hazreti Adem'den Havva'dan geliyor. Elbette ki etnisiteler bir gerçektir. Ama hiçbir zaman üstünlük aracı değildir. Kardeşliğimiz her şeyin üstündedir. Kardeşlik söylemini küçümseyenler var. Kardeşliğin çok güçlü bir hukuku var. Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet gibi bir hassasiyeti var. Bu noktada kararlı bir duruş sergiliyoruz. Sorgulayanlar olabilir. 'Niye çıkıyor ne karşılığında çıkıyor' diye. Milletimizin hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir. Biz bugüne kadar hep milletin gündemiyle, cumhuriyet hükümetinin gündemini örtüştürdük, bir tuttuk. Milletimizin yüzüne baktığımız zaman yüzümüzü kızartacak ya da milletimizin boynunu bükecek hiçbir iş yapmadık, yapmıyoruz. İnşallah Türkiye milli birlik ve kardeşlik ismini verdiğimiz ve alt başlık olarak çözüm süreci dediğimiz terörden arınma sürecini de başarıyla yerine getirecektir."

RÜŞVETİ VE KAÇAKÇILIĞI ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bir yandan rüşveti, yolsuzluğu, kaçakçılığı önlemek için çalışırken diğer yandan da ticaret erbabının iş ve işlemlerini hızlandırdıklarını anlatan Bakan Yazıcı, Halkalı Gümrüğü’ndeki durumla ilgili ise şu açıklamada bulundu. "Bazı gümrük idarelerimiz çok yoğun. Şu anda Halkalı Gümrük Müdürlüğümüzde bir tırın kuyrukta ortalama bekleme süresi 6-12 saat arasında değişmektedir. Bu sürenin hem maliyetleri yükselttiğini hem de siparişlerin zamanında teslim edilmesini zorlaştırdığını biliyoruz. İşte yerinde gümrükleme bu beklemeleri önlemek için atılan önemli bir adımdır. Sonuçta rekabet gücü daha yüksek, daha iyiyi daha ucuza ve hızlı şekilde teslim edebilen ihracatçılarımız, Türkiye ekonomisini 2023'e taşıyan lokomotifler olacaklardır. Yerinde gümrükleme yapmak isteyen bir firmanın yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasına sahip olması ve en az 5 milyon dolarlık ihracat yapar aktifliği bulunması gerekir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası