Ege Postası
Geri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Geri çekilmedeki yol haritası yanlış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Erdoğan Toprak, terör örgütü PKK militanlarının geri çekilme sürecindeki yol haritasını yanlış bulduklarını belirtti.Türkiye'de terörün bitmesini, ülkeye huzurun ve barışın...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Geri çekilmedeki yol haritası yanlış
Haberler / Politika
26 Nisan 2013 Cuma 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Erdoğan Toprak, terör örgütü PKK militanlarının geri çekilme sürecindeki yol haritasını yanlış bulduklarını belirtti.

Türkiye'de terörün bitmesini, ülkeye huzurun ve barışın gelmesini istediklerini dile getiren Toprak, PKK militanlarının Suriye'ye yerleştirilip Türkiye'nin başında 'Demokles’in kılıcı' gibi eli silahlı bekleyen bir yapı istemediklerini söyledi.

Toprak, CHP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de kanın akmaması için defalarca başbakanla görüştüklerini ifade etti. Kanın durması için gerekli desteği de verdiklerini ifade eden Toprak, "Defalarca Tayyip Erdoğan'a gittik. 'Yeter ki sen bunu durdur biz sana destek verelim' dedik. Bu hamleyi yapan biziz. Ama Tayyip Erdoğan ana muhalefet partisini muhatap almak yerine, İmralı'yı muhatap almayı seçti." dedi. Apo'nun Federasyon yolunda Başbakan Erdoğan'ın ise başkanlık sistemi yolunda olduğunu ve buna da çözüm süreci adını koyduklarını ifade Eden Toprak, çözüm sürecinde hükümetin kendilerine herhangi bir bilgi aktarmadığını ve Apo'nun bildiğini kendilerinin bilmediklerini, bilmedikleri çözüm sürecine de destek vermeyeceklerini bildirdi.

PKK'nın geri çekilme kararını da değerlendiren Toprak şunları söyledi: “Kandil’den yapılan PKK militanlarının geri çekilme sürecindeki yol haritasını yanlış buluyoruz. Türkiye'de terörün bitmesini, ülkeye huzurun, barışın gelmesini istiyoruz. Ama PKK militanlarının Suriye'ye yerleştirilip Türkiye'nin başında 'Demokles’in kılıcı' gibi eli silahlı bekleyen bir yapı istemiyoruz. Eğer Türkiye'de barış sağlanacaksa biz bunun içerisinde varız. Ama barışın adresi TBMM'dir. Barışın yeri Kandil veya İmralı değil. Eğer barışın yeri parlamentoysa, CHP'nin verdiği yasa teklifleri var. Kendileri önerdiğimiz yasaları çıkartsınlar biz destekleriz. İktidar partisi samimiyse gelsinler o bölgedeki vatandaşlarımızın hakları olan o yasaları çıkartalım. Kürt vatandaşlarımızın haklarını, özgürlüklerini Kandille-İmralı arasına sıkıştırmadan parlamentoya getirerek çözmemiz lazım."

Çekilmenin bir savaş terimi olduğunu iddia eden Toprak, "Önce Türk Silahlı Kuvvetleri çekilip sonra PKK'nın çekilmesi. Çekilme bir savaş terminolojisidir. Çekilme iki ülke arasındaki savaşta kullanılan bir dildir. Şu anda sanki iki devlet savaşıyormuş gibi. PKK, Apo'nun silahlı kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri de Türkiye'nin silahlı kuvvetleri gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Bu yanlıştır. Çekilmeyi yanlış buluyoruz. Dağda bulunan kişi Türk vatandaşıdır. Orada bulunan kişilerle ilgili bir şey varsa siyasi irade kanun çıkartarak bunu siyaseten çözmesi lazım." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası