Ege Postası
Geri

CHP'li Faik Öztrak: Başbakan'ın susmaya hakkı yoktur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Kandil’den gelen açıklama ile ilgili, "Anayasa sürecini izleyeceğiz, Öcalan’a af çıkarsa silahları bırakacağız; deniyor. Bu anayasa müzakereleri, teröristlerin silahlarının ipoteği altında...
CHP'li Faik Öztrak: Başbakan'ın susmaya hakkı yoktur
Haberler / Politika
26 Nisan 2013 Cuma 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Kandil’den gelen açıklama ile ilgili, "Anayasa sürecini izleyeceğiz, Öcalan’a af çıkarsa silahları bırakacağız; deniyor. Bu anayasa müzakereleri, teröristlerin silahlarının ipoteği altında demektir. Böyle bir şey kabul edilemez." dedi.

Başbakan’ın konuşması gerektiğini söyleyen Öztrak, "Artık susmaya hakkı yoktur. Başbakan, dünkü metinde sözü edilen hususlarda hiçbir mutabakatımız yoktur, demedikçe, Kandil’de açıklama yapan kişiyi Başbakan’ın sözcüsü olarak görmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

CHP'li Faik Öztrak, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, Kandil’de yapılan açıklama ile ilgili, "Başbakan konuşmalıdır, bu saatten sonra susmaya hakkı yoktur." dedi.

"BİR ALIŞVERİŞ SÖZ KONUSU"

Bir alışverişin söz konusu olduğunu söyleyen Öztrak, "Başbakan, dünkü metinde sözü edilen hususlarda hiçbir mutabakatımız yoktur, demedikçe, Kandil’de açıklama yapan kişiyi Başbakan’ın sözcüsü olarak görmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Dünkü açıklamada nereye varılmak istendiği konusunda net konuşulduğunu kaydeden Öztrak, "Silahlarla geri çekileceğiz, Anayasa sürecini izleyeceğiz, Öcalan’a af çıkarsa silahları bırakacağız; deniliyor. Bu Anayasa müzakereleri teröristlerin silahlarının ipoteği altında demek. Bu kabul edilemez. Başbakan müzakere yapmadım diyor ama sürekli koşullar açıklanıyor. Hükümet çıkmalı, bunların doğru olmadığını açık seçik anlatmalıdır." dedi.

Aydınlardan dünkü açıklamanın satır satır analiz edilmesini isteyen Öztrak, "Ortaya çıkan mesaj İmralı’daki mutabakatı mı yoksa sadece terör örgütünün özlemlerini mi yansıtıyor'" diye sordu.
Öztrak, AK Parti’nin Sayıştay ile ilgili kanun teklifini de eleştirdi. Hükümetin sürekli Sayıştay ile uğraştığını söyleyen Öztrak, "Abdestinden şüphesi olmayan, denetim kurumlarının üstüne bu kadar çok gitmez." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası