Ege Postası
Geri

MHP'li Yalçın: PKK, devleti daha fazla tavize zorlama hesapları peşinde

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Murat Karayılan'ın dün Kandil'de yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. PKK’nın sözde çekilme için 8 Mayıs tarihini verdiğini ifade eden Yalçın, "Belli ki PKK, zaman kazanma ve devleti daha...
MHP'li Yalçın: PKK, devleti daha fazla tavize zorlama hesapları peşinde
Haberler / Politika
26 Nisan 2013 Cuma 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Murat Karayılan'ın dün Kandil'de yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. PKK’nın sözde çekilme için 8 Mayıs tarihini verdiğini ifade eden Yalçın, "Belli ki PKK, zaman kazanma ve devleti daha fazla tavize zorlama hesaplarının peşinde." ifadelerini kullandı.

MHP’li Yalçın, yaptığı yazılı açıklama Murat Karayılan’ın sözlerine tepki gösterdi. Karayılan’ın dünkü açıklamalarının PKK’nın Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik nasıl ciddi bir tehdit olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Yalçın, "Açıklamanın en çarpıcı noktalarından biri, Türkiye’nin içişlerine yabancı güçlerin müdahalesinin istenmesi, diğeri de reform sürecinden söz edilmesidir. Karayılan’ın, ‘Başta ABD, AB ve Rusya olmak üzere tüm uluslararası güçleri Kürt sorununun çözümüne dönük başlattığımız bu hamlenin başarısı için destek sunmaya çağırıyoruz.’ cümlesi her şeyi açıklamaktadır. Böylece PKK, AKP hükümetinin gafleti ve aczi yüzünden uluslararası platformda tanınma ve meşruiyet kazanma yolunda önemli bir adım daha atmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığına ve Türk milletinin bütünlüğüne karşı silahlı ve eylemli kalkışma içindeki PKK, yabancı güçleri müdahaleye davet etmiştir. Tarihin, bilimin, aklın ve sağduyunun teslim ettiği bir gerçek vardır, o da şudur: Uluslararası güçlerin müdahalesini isteyen de, bunu kabul eden de devlet ve millet düşmanıdır." diye konuştu.

"DIŞ GÜÇLERİN MÜDAHALESİ YAKIN"

PKK’nın çağrısını, Türk hükümetinin aczini ve teslimiyetini fırsat bilen dış güçlerin müdahalesinin yakın olduğunu savunan Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "AKPM raporunda PKK militanlarının aktivist, devletin terör örgütüyle verdiği mücadelenin çatışma olarak kayda geçirilmesi, müdahalenin ilk işaretidir. Zaten PKK temsilcilerinin AKPM raporundan çıkacak sonucu bekleyip sözde çekilme açıklamasını yapması, Türkiye’nin dışında planlanan ortak stratejinin sonucudur. Terörist Karayılan, açıklamasında çekileceklerini, ama silah bırakmayacaklarını belirtmiştir. Silah bırakmayı da, yeni anayasada Kürt kimliğinin ve eşitliğinin tanınmasına bağlamıştır. PKK sözcüsünün ‘Kürtlere özgür yaşama hakkı temin edilmeli’ ifadesi, PKK’nın özerklikle ve anayasal eşitlik dahil, verilenlerle yetinmeyeceğinin delilidir. Açıklamada yer alan sözde ikinci aşamada açıkça PKK ile ortaklaşa yeni bir Anayasanın yapılması istenmektedir. Kendilerince normalleşme süreci olarak ifade ettikleri üçüncü aşamada ise İmralı’daki bebek katili başta olmak üzere PKK’ya şartsız genel af talebi mevcuttur."

Karayılan’ın açıklamasında ayrıca, devlete karşı ateşkes pozisyonunu korumaktan söz ettiğini anlatan Yalçın, ateşkesin, savaşan iki devlet arasında yapıldığını, böylece PKK kendisini devlet karşısında resmi taraf olarak göstermeyi ve bunu da hem Türk hükümetine, hem de Dünya kamuoyuna kabul ettirmeyi amaçladığını dile getirdi. PKK sözcüsü, hükümet üyelerinin ve basının gözlerinin içine baka baka Türkiye’ye meydan okuduğunu savunan Yalçın, bunun karşısında teslimiyet kelimesinin masum kalacağını söyledi.

HÜKÜMETE SORULAR

Hükümetin, ‘bugün çekilecekler, yarın çekilecekler’ diye umutla beklediğini öne süren Yalçın, PKK’nın sözde çekilme için 8 Mayıs tarihini verdiğini, belli ki PKK, zaman kazanma ve devleti daha fazla tavize zorlama hesaplarının peşinde olduğunu belirtti. Böylece çekilmenin bir yalan ve tezgahtan ibaret olduğu ayan beyan ortayla çıktığını ileri süren Yalçın, "Kuzey Irak’taki kamplara çekilecek olan teröristler ise tehdit olmaya devam edecek, Kandilin pozisyonunda hiçbir değişiklik olmayacaktır. Bu gerçekler karşısında MHP olarak AKP yöneticilerine soruyoruz: TSK’ya bölgeden çekilme talimatı verilmiş midi? TSK’ya, PKK’ya karşı hiçbir hal ve şartta operasyon yapmama talimatı mı verilmişti? Bölgedeki 120 ileri karakola gönderilen üst rütbeli subaylar, terörist gruplara rahatlık sağlam amacıyla mı görevlendirilmişti? Bölgede istihbarat hizmeti yapan insansız hava araçlarının termal kameraları kapatılacak mıdı? Bölgedeki Valiliklere, PKK militanlarının serbestçe geri çekilmelerine nezaret etme yönünde emirler verilmiş midir'" şeklinde sorular yöneltti.

"HÜKÜMET YANLIŞ POLİTİKASINDAN VAZGEÇTİĞİNİ AÇIKLAMALI"

Hükümetin, en kısa zamanda yanlış politikalarından vazgeçtiğine dair bir açıklama yapmasını isteyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakan Erdoğan, çıkıp şimdiye kadar yaptığı hatalardan ötürü derhal milletten özür dilemeli, PKK’nın oyununa gelinmeyeceğini ilan etmelidir. Hükümet, çok geç olmadan hayal dünyasından ve aldatıcı barış seraplarından sıyrılmalı, bölücü terör örgütüne hak ettiği cevabı vermelidir. Bir yandan diyalogdan söz ederken, diğer yandan da devlete aba altından sopa gösteren kanlı örgütün bütün elebaşları, cüretlerinin bedelini ödemelidir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası