Ege Postası
Geri

Başbakan'dan Kınık'a moral ziyareti!

Başbakan Erdoğan Efes tatbikatı sonrası Kınık ilçesine giderek maden faciasında yakınlarını kaybeden ailelerin acılarına ortak oldu.
Başbakan'dan Kınık'a moral ziyareti!
Haberler / Genel
29 Mayıs 2014 Perşembe 19:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Efes Tatbikatı'nı izledikten sonra Eşi Emine Erdoğan'ı da yanına alarak helikopterle Kınık ilçesine geldi. Başbakanlığa ait helikopter Kınık ilçe stadına indi. Başbakan Erdoğan'ı İzmir milletvekili Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, karşıladı. Başbakan'ın indiği stadyumun çevresinde başbakanlık koruma polislerinin yanısıra yaklaşık 200 çevik kuvvet polisi görev aldı. Başbakan Erdoğan'ın inişi sırasında ve güzergahta jammer cihazları çalıştırıldı. Başbakan Erdoğan'ın stadyumdan, madenci aileleriyle toplantı yapacağı Öğretmenevi arasındaki yaklaşık bir kilometrelik güzergahta kaldırımla yol arasına demir bariyerler yerleştirildi. Bariyer boyunca da çevik kuvvet polisleri yüzleri vatandaşlara dönük olarak güvenlik önlemi aldı. Başbakan Öğretmenevi'ne girerek toplantıya başladı. Toplantıya basın alınmadı. 

"BAŞBAKAN'DAN İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ÖZEL TOPLANTI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


EV SÖZÜ VERDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Başbakan Erdoğan, Kınık'ta Cumhuriyet Maydanı'nda bulunan öğretmenevinde Soma Kömür madeni faciasında hayatını kaybeden 51 Kınıklı maden işçisinin yakını ile toplantı yaptı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada devlet olarak ailelerin yanında oldukları mesajını verdi. Ailelerin barınma sorunundan yakındığı, Başbakan Erdoğan'ın da bunun üzerine "Buraya da ev yaparız" dediği öğrenildi. Madenci yakınlarına pide, ayran, kuru pasta ve su ikram edildi. 

İLİK NAKLİ OLACAK İSMET DE GELDİ

Akdeniz anemisi tedavisi için önümüzdeki günlerde ilik nakli olmaya hazırlanan İsmet Salgın'ın annesi Aynur Salgın da, Başbakan'la görüştü, sağlık sorunun çözümü için destek istedi. Salgın da bisikletiyle geldiği öğretmenevinde önce içeriye giremedi. Uzun uğraşlar sonunda İsmet de toplantıya katıldı. Toplantıya geç kalan bir madenci eşi de içeri alınmayınca gözyaşı döktü. Bu kadın da bir süre sonra içeri girdi. 

Öğretmenevi çevresinde çevik kuvvet demir bariyerlerle çember oluşturdu. Bariyerlerin etrafında yüzlerce Kınıklı meraklı gözlerle olan biteni izledi. Öğretmenevinin çevresine bakan evlerin çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Toplantıya sadece Ak Parti İzmir miletvekilleri ve belediye başkanları alınırken, parti yöneticileri bahçede bekledi. 

KINIK'TA HALKIN ARASINA KARIŞTI 

Sürpriz bir şekilde Kınık'a gelerek, Öğretmenevi'nde madenci aileleriyle biraraya gelen Başbakan Erdoğan, ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte ilçe merkezinde halkın içine karıştı. Başbakan Erdoğan, kaldırımda sıralanan Kınıklılar'ın yanına giderek tek tek ellerini sıktı, çocukları sevdi. Korumalar da çocuklara oyuncak dağıttı. 

Erdoğan bazı kişilerin önünde durup sorunlarını dinledi. Başbakan Erdoğan'dan iş ve ev isteyenler oldu. Erdoğan çifti, kendileine sevgi gösterisinde bulunanlara da el sallayarak selamladı.


BELEDİYEYE YÜRÜYEREK GİTTİ
Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı Öğretmenevi'nden Kınık Belediyesi'ne kadar yaklaşık 300 metre mesafeyi yanında Emine Erdoğan olduğu halde yürüyerek gitti. Bariyerler ve çevik kuvvet kordonu yüzünden kendisine ulaşamayan vatandaşların yanına da giden Başbakan Erdoğan kendisine iletilen sorunları dinledi.
 
 Bu sırada zaman zaman duygusal, zaman zaman da gülümseten diyaloglar yaşandı. "Başbakanım seni çok seviyoruz" diyen bir Kınıklı'nın yanına giden Erdoğan, "Madem seviyorsun bu n? Niye sigara içiyorsun'" diyerek vatandaşın gömlek cebindeki sigara paketine el koydu.
 
Bir işçi de taşeron sisteminden şikayet etti, "Başbakan'ım çalışanlar da çok önemli. 1000 liraya çalışılmaz Başbakanım. Bin lira ile ben dört tane çocuğu nasıl geçindireyi? Buna da bir önlem alın" diye seslendi. Başbakan Erdoğan da "Bunlarla ilgili de yeni yasa çıkarıyoruz bu ay" diye yanıt verdi. Bir işçi de Başbakan Erdoğan'a facianın meydana geldiği ocakta altı saat mahsur kaldığını, arkadaşları tarafından kurtarıldığını anlattı.
 
Başbakan Erdoğan daha sonra İzmir'de kazandıkları altı ilçeden biri olan Kınık Belediyesi'ne gitti.
 
EMİNE HANIM'I AĞLATAN ŞİİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve İzmir Milletvekilleriyle Ak Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'i makamında ziyaret etti. Başbakan Erdoğan basına kapalı ziyarette "İzmir'de altı ilçe kazandık. Bunların örnek olması lazım. Çok çalışın. Diğer beş belediye başkanı da ilçelerine davet etti. Oralara da gideceğim. Gelirken yollara baktım. Çok kötüydü. Yolları en kısa zamanda yap. Çok borcun olduğunu söylüyorsun. En kısa zamanda öde ve çalışmaya başla" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Şimşek'e de "Sen de belediye başkanlarıyla irtibatını koparma ve çok çalış" diye talimat verdi.
 
Başbakan Erdoğan daha sonra babasını maden ocağında kaybeden 9 yaşındaki Şennur Sarı'yı kucağına alıp sevdi. Daha önce okuduğu şiirle Kınık'ı ziyarete gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ağlatan minik Şennur aynı şiiri bu kez de Başbakan Erdoğan'ın kucağında okudu. Erdoğan, şiirin sonunda küçük Şennur'a sarılıp uzun süre öperken, Emine Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı dikkat çekti. Bu anları da orda bulunanlardan biri cep telefonuyla kaydetti.
 
Başbakan Erdoğan belediye çıkışında kendisini yanlarına çağıran vatandaşlara saatini gösterip "Geç kaldım" diyerek ilçeden ayrıldı.(DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası