Ege Postası
Geri

Başbakanlık'ta çözüm süreci zirvesi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Başbakanlık'ta çözüm zirvesi gerçekleştiriliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ'ın yanı sıra toplantıya bakanlar ve diğer bazı isimler katılıyor. İçişleri...
Başbakanlık'ta çözüm süreci zirvesi
Haberler / Politika
23 Temmuz 2013 Salı 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Başbakanlık'ta çözüm zirvesi gerçekleştiriliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ'ın yanı sıra toplantıya bakanlar ve diğer bazı isimler katılıyor.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in bir süre katılıp daha sonra ayrıldığı toplantıya kabineden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katılıyor. Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da toplantıya katılan isimler arasında.

Toplantıda PKK'nın 8 Mayıs'ta başlatmış olduğu sınır dışına geri çekilme ve çözüm sürecine yönelik demokratikleşme adımlarının görüşüldüğü tahmin ediliyor. AK Parti'nin demokratikleşme çalışmaları kapsamında açıkladığı 63 maddelik yol haritasında TCK'deki değişiklikler, uzun tutukluluk sürelerini kısaltılması, Cemevlerine vakıf statüsü verilmesi, Doğu ve Güneydoğu'da il ve ilçelere Kürtçe isimlerin iadesi, Çorum ve Maraş olaylarının araştırılması için komisyonlar kurulması gibi maddeler vardı. Bunun yanı sıra BDP'nin de hükümete sunduğu 25 maddelik demokratikleşme paketi bulunuyor.

Dün de Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülent Arınç, çalışmaların devam ettiğini ve sona erdiği zaman bunun kamuoyuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacağını söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası