Ege Postası
Geri

Başkan Arslan 4,5 yılını anlattı: Rüzgar gibi geçti!

Yeniden aday adayı olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’deki 4,5 yıllık dönemini Egepostası’na değerlendirdi. İlk döneminde aldığı tasarruf tedbirleriyle ekonomik olarak belediyeyi ayağa kaldırdığını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ve dolu dolu belediyecilik yaptıklarını söyledi. Öte yandan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasına karşın genel merkezin yeniden Başkan Kocaoğlu’na görev vermesi durumunun da olasılıklar dahilinde bulunduğunu belirtti.
Başkan Arslan 4,5 yılını anlattı: Rüzgar gibi geçti!
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Kasım 2018 Cuma 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Yeniden göreve talip olduğunu vurgulayan Başkan Hasan Arslan, görevdeki 4,5 yılını Egepostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak’a değerlendirirken, projelerini anlattı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“4,5 YIL RÜZGAR GİBİ GEÇTİ”

Öz sermaye ve bütçelerine uygun davrandıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yeniden aday adayı olduğu Çiğli’de aday gösterilmeleri durumunda yeni projelerini hayata geçireceklerini ve başarılı işler yapacaklarına söyledi. Başkan Arslan, “4,5 yıl dolu dolu geçti bizim açımızdan. Yoğun çalışmalarımız oldu. Altyapıda olsun fizik projelerde olsun. Boş durmadık. Bayağı bir hizmetler verdik. 4,5 yılın nasıl geçtiğini biz de anlamadık. Rüzgar gibi geçti. İnsan iş üretmezse, koşmasa koşturmasa bu 5 yıl da geçmezdi. Sıkıntı verirdi. Bizim açımızdan verimli geçti. Planlı ve programlı bir şekilde ilerledik. Parasal durumumuza göre planlarımızı hazırladık. Stratejik planın gerçekleşmesi konusunda paramıza göre hareket ettik. Napolyon’un dediği gibi para para para. Bütçe sorunlu ise hiçbir şey yapamazsınız. Ama bütçeyi planlı ve tasarruflu kullanabilirseniz yapabilirsiniz. Öz sermayeye inanmak ve güvenmek gerekiyor. Özel sektördeki başarımızı Çiğli’de de uyguladık. Önümüzdeki 5 yıla da talibiz. Yine istikrarlı bir biçimde hem fiziki projelerimizi yapacağız hem iş barışımızı zor durumda bırakmayacağız. Başarılı işler yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

NELER YAPTIĞINI ANLATTI

4,5 yıl boyunca hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Arslan, hizmetlerini ana başlıklar halinde şöyle sıraladı: “İlçe belediyesiyiz, rutin belediye hizmetlerini zaten yapıyoruz. Vatandaşın yolunu yapmak çöpünü toplamak bizim işimiz. 35 yeni park yaptık, 40 parkın revizyonunu yaptık. 55 parkımızda çocuk oyun grupları var. 51 tanesinde fizik kondisyon aletlerimiz var. Şimdi burada yeni dönemde de parklarımızın sayısını arttırmaya çalışacağız. Yeşil alanlarımızı arttıracağız.

Uğur Mumcu mahallemizde semt merkezi inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. İki kattan oluşan semt merkezi içinde alt katta aile sağlığı merkezi, muhtarlık bürosu üst katta ise konferans salonu, yönetim odaları, spor salonu ve kreşle halka hizmet verecek. Yine Ataşehir’de Atatürk Spor Salonu’nu yaptık faaliyette. Harmandalı spor Salonu’nu baştan aşağı yenileyerek hizmete açtık. Güneş enerjili Uğur Mumcu Pazar Yeri’ni bitirdik.

Temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni alınmış 54 tane iş makinemiz var. Araç filomuzu biraz daha yenileyip genişletmemiz lazım. Yeni yollar açacağız. Biz bunları zaten karış karış sokak sokak biliyoruz. Revize edilmiş yollarımız var, bozulmuş yollar var, kaplaması yenilenmesi gerekenler var. Onları tekrar elden geçirmemiz lazım. Üst yapıya dönük bir çalışmamız olacak. Altyapıyla zaten büyükşehir belediyemiz ilgileniyor. Su basan mahallelerimiz vardı, buralarda çalışmalar yaptık. Yağmurlar korkulu rüyalarımızdı. Bunları da aştık. Akvaryum tesisi önemli oldu. Burası bütün ilçe sakinlerinin yanı sıra Bayraklı ve Karşıyaka’dan gelenlerin uğrak mekanı oldu.

Pelikan kafemiz de aynı şekilde. Her ikisinde de düğün salonumuz var. Cumhuriyet ve Demokrasi parkını yaptık, içinde tenis kortları, açık hava tiyatrosu, yeşil alanları, çocuk oyun alanları var. Orayı da Çiğli halkına teslim ettik. Yılbaşına doğru kafe ve restoranını da hayata geçireceğiz. Uğur Mumcu’da semt merkezi yapıyoruz. İnönü Mahallesi’nde bir kreş, spor salonu ve semt merkezi yaptık. Ahmet Taner Kışlalı Parkı çok nezih bir park oldu. Onun dışında hava şehitleri parkını yaptık. Elimizden geldiğince yapıyoruz, 11 spor kulübünü aynı anda destekledik, zaman zaman nakdi destekler de veriyoruz. Kadınlara yönelik spor aktivitelerimiz var. Gençlerin uyuşturucu tacirlerinin eline düşmemesi için spor ve spor etkinliklerini destekliyoruz.”

“DOLU DOLU BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını anlatan Arslan, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerinin de sıkı olduğunu dile getirdi. Başkan Arslan, şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde Vadi Park projemiz var. Mülkiyet sorunlarını halledersek orada yeşil alanlar, piknik alanları oluşturacağız. Orası Çiğlilerin dinlenme noktası olacak. Onun dışında İzkent’te semt merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Egekent’te büyükşehir ile ortak olarak yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. Demokrasi Kampüsü hayalimiz var. STK, dernekleri bir araya toplamak ve onların kaynaşmasını sağlamak istiyoruz. Çiğli büyük bir mozaik. Her yerden ve kesimden insanlar var. Bunlar bizim görevlerimiz. Bunun dışında sosyal projelerimiz var bizim. Günde 300 kişiye sıcak yemek götürüyoruz. Evlerine teslim ediyoruz. Zaman zaman periyodik olarak 7 bin 500 kişiye erzak yardımı yapıyoruz. Yaşlı ve hastalara evde bakım ve temizlik hizmetleri veriyoruz. Bir ekip kurduk. Hastaneye gidemeyecek durumdaki hastaların tedavilerine yardımcı oluyoruz. Eşya yardımı hizmetimiz var. Öğrencilere ve maddi durumu  iyi olmayan ailelere ikinci el kullanılmış eşyaları alıyoruz, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yeni sosyal projelerimiz olacak. Cenaze evlerine pide ve ayran göndereceğiz. En güzel projemiz de 6 aya yakın bir süredir büyük AVM’lerle anlaşma yaptık. Onlar stantlarındaki fazla sebze ve meyveleri bize veriyorlar. Biz onları ekonomik sorunu olan mahallelerde stant açıyoruz ve ailelere ücretsiz olarak veriyoruz. Vatandaş da çok memnun bu durumdan.

ÇİBEM projemiz var, burada bin 200 ailenin bin 250 çocuğuna bakıyoruz. Ekonomik sorunları varsa onları hem üniversite hem lise düzeyinde kurslara alıyoruz. Geçen yıl büyük başarı yakaladık. Geçen yıl 900 iken bu yıl bin 250 öğrenciye çıktı. Resim ve heykel sanatı çalışmalarımız var, kadınlara yönelik kurslarımız var. Dolu dolu belediyecilik yapıyoruz. Sosyal demokrat belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. KOSGEB kursumuz var. Düşük faizli kredi ve hibe alıyorlar girişimciler. ÇİBEM’deki kurslarımız da yine ücretsiz. Muhtarlarla ve STK’larla çok iyi diyaloglarımız var. Muhtarlarla ayda bir, bir araya geliyoruz. Muhtarlar fahri meclis üyesi bizim için, bize yol gösteriyorlar.”

“AZİZ BEY’İ TEKRAR GÖREVE ÇAĞIRABİLİRLER”

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasına karşın genel merkezin yeniden Başkan Kocaoğlu’na görev vermesi durumunun da olasılıklar dahilinde bulunduğu saptamasını yaptı. Başkan Arslan, bu tespitini, “Aziz Bey başkanlık görevini bıraktım dese de, genel merkez bir görev tebliğinde bulunursa kendisine, ‘Biz seni istiyoruz’ da diyebilirler. Her an böyle bir şey olabilir. Aziz Bey’i tekrar göreve çağırabilirler. Böyle bir ihtimal de var diye düşünüyorum ben” şeklinde açıkladı.

“AFİŞ MESELESİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

Çiğli’de geçtiğimiz günlerde yaşanan afiş krizine de açıklık getiren Başkan Arslan, “Kaymakamlığa dilekçe vermişler, şikayetçi olmuşlar. Kaymakamlık da bunların indirilmesi gerektiğini belirtmiş. Afişte aday adayının ismini görmüşler. Kaymakamlık belediyeye bildirdi. Bizim de riayet etmek zorunluluğumuz var. Ben o gün Ankara’daydım. Bu olayın akabinde il başkanılığımda bir talimat gönderdi, aday adaylarının broşür, pankart, afiş asmamaları yönünde. Kafa karıştırmamak adına bu önlem alındı” dedi.

“YARI YOLDA BIRAKTI, İSTİFA ETTİ, İL BAŞKANI OLAMADI, BU KEZ DE BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR”

Çiğli İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Çiğli’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Utku Gümrükçü’yü isim vermeden eleştiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Özgür iradesi. Madem ilçe başkanı oldu. Görev süresini doldurmalıydı. Yarı yolda bıraktı, istifa etti. Hatta il başkanı olmak istedi, olamadı. İstifa etti, bu kez de ‘belediye başkanı olmak istiyorum’ dedi. Uğraşıp gayret gösteriyor. Kendi penceresinden bakıyor. O bizi ilgilendirmiyor.  Biz kendi işimize bakıyoruz, ne yaparsa yapsın” ifadelerini kullandı.

“BENİM BURADA AKRABALARIM VAR DEYİP ADAY ADAYI OLMAK SİYASETEN ETİK DEĞİL”

Başkan Arslan, isim vermeden ithal aday adaylarına yönelik tepkisini de dile getirdi. Arslan, “Aday adaylarının çok olması bizi rahatsız etmiyor. Belediyemiz başarılı. 2014 yılında AKP’ye 25 bin oy fark atarak seçimi aldık. Çok sayıda seçim geçirdik, referandumlar atlattık. 7 seçim geçirdik, AKP ile aramızdaki oy farkı Cumhurbaşkanlığı seçiminde 42 bine kadar çıktı. Geçen sefer 63 bin oy almıştık. 2014 yılında. Bu kez 80 bin oya çıkarırız AKP ile aramızdaki farkı. Burada bir sorunumuz yok.Başarılı belediyeciliğimiz nedeniyle herkes başvurabilir. Biz kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Başarılı çalışmalarımız var. İkinci dönemde de göreve getirilme şansımız çok yüksek. Yine de hayırlı olsun. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Halk bizi biliyor. Başarımız ortada. Benim burada akrabalarım var deyip aday adayı olmaya çalışmak siyaseten etik değil. Kişiyi tanımıyoruz, bilmiyoruz ama bir muhtar bile oturduğu mahalleden seçilir. Dışarıdan gelen arkadaşlarımıza insanlar, ‘hayrola ne işin vardır burada’ diyorlardır. Meclis üyesi olduğun yerde neden aday adayı olmuyorsun da burada oluyorsun. Rağbet göreceğine inanmıyorum. Örgütten de tepki var, duyuyoruz, şimdi zor durumda, Allah yardımcısı olsun, herhalde siyaseten şaştı, yanlış yerde belediye başkan aday adaylığına soyundu” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR İÇİN KENTİ TANIYAN BİRİ OLMASINDA YARAR VAR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi için de İzmir’i tüm ilçeleriyle iyi bilen, belediyecilikte deneyimli bir ismin aday olarak gösterilmesini beklediklerini kaydeden Başkan Hasan Arslan, “İzmir’i tüm ilçeleriyle bilen, belediyecilik işlerine vakıf olan birinin aday olarak gösterilmesinde yarar var. Kaç tane aday adayımız var. Hatta mevcutta başkan olan arkadaşlarımız var. Bir de yıllardır vekillik yapmış, görevler yapmış Alaattin Yüksel var. Biz ne dersek diyelim kenti tanıyan biri olmasında yarar var. Mesela AKP Denizli’yi bilen birini aday yaptı. Bizim CHP’de İzmir’i tanıyan, bilen bir başkan adayını genel merkez seçecektir. Kimi gönderirlerse başımızın üstünde yeri var, sahipleniriz. İzmir’de bu kez 30 ilçenin 30’unu almak gibi bir isteğimiz var” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINI HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Büyükşehir adaylığını hiç düşünmediğini de vurgulayarak, “Büyükşehir adaylığını hiç düşünmedim. İlk dönemimiz bizim. Belediye başkanı olduğumuz ilçemize sahip çıkalım mantığıyla bakalım. Daha yapacak çok işimiz var. İmar plan tadilatı çalışmalarımız var. Denizle olan aramızdaki bölge bataklık halde. Oranın ıslah edilmesi gerekiyor. Çiğlili hemşerilerimizin denizle buluşmasını istiyoruz. Kuş Cenneti, Doğal Yaşam Parkı bizim sınırlarımız içinde. Burada kahvaltı ve piknik alanları düşünüyoruz” diye konuştu.

“ADAY ADAYLARININ ÇOK OLMASI BİZİ RAHATSIZ ETMİYOR” 

Son söz olarak Başkan Arslan, ilçede aday adaylarının çok olmasının kendilerini rahatsız etmediğini ancak ilçeyi bilmeyen ithal aday adaylarının örgütte de ilçe sakinlerinde de karşılık bulmadığını savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası