Ege Postası
Geri

Başkan Aziz Kocaoğlu: Menderes’e sözümüzü tuttuk

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirdiği “Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi” görkemli bir törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2009 seçimlerinde verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu: Menderes’e sözümüzü tuttuk
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ağustos 2013 Pazar 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi’nin örnek işbirliği ile hayata geçirilen “Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi”nin açılışı “bayram tadında” gerçekleştirildi. Menderes 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen coşkulu törende ünlü sanatçılar Işın Karaca ve Murat Dalkılıç da sahne aldı.
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok mutlu olduğunu söyleyerek, “2009 seçimlerinde Menderes Belediyesi önündeki meydanda başkanla kürsüye çıkarak endüstri meslek lisesi yapmak üzere söz verdik. Bugün sözümüzü yerde bırakmamanın onurunu yaşıyoruz. Tahtalı’dan suyunu kullandığımız, Havza nedeniyle tarımını ve sanayisini kısıtladığımız Menderes’te çocuklarımız - gençlerimiz meslek sahibi olsun diye 30 ilçe arasından buraya, bu liseyi yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Su için destek olun”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında, Menderesliler’e su çağrısında bulundu. Başkan Kocaoğlu, Tahtalı bölgesindeki arazilerin gölden su alması için çalışma başlattıklarını ancak Devlet Su İşleri’nden henüz olumlu sonuç alamadıklarını söyleyerek şöyle konuştu:
“Müracaatımızda ‘arazi sulamak sizin işiniz değil’ dediler. Biz göl suyundan tepeye su çekip damla sulama şeklinde tasarruf yaparak üreticilerimize su bağışlamak ve ekonomilerine, üretime katkıda bulunmak istiyoruz. Ziraat odaları, muhtarlar, esnaf, halkımız toplanıp siyasetçilerden, milletvekillerinden, bakanlardan bu yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini isteyebilirsiniz. Yetki verildiği zaman biz de bunu yapacağımıza söz veriyoruz”.
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yaptığı yatırımları da sıralayan Başkan Kocaoğlu “Arazi yollarını asfaltlıyoruz. Tekeli arıtmasını bitirdik. Şimdi Özdere arıtmasını açacağız. Kanalizasyonunuzu tamamladık. Organik tarımı başlattık. Görece- Gümüldür- Özdere’de çok amaçlı spor salonları yaptık. Hedef kenti tümüyle kalkındırmak ve bunun için proje üretmektir. Önce insan diyen felsefemizle bunları yapıyoruz” dedi.



Başkan Kocaoğlu’na teşekkür
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ise konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek eğitimli nesiller yetiştirmenin önemine değindi. Başkan Özgün, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi yüreklendirdi, yanımızda oldu. Türkiye’de ilk defa meslek lisesi yapan belediye olma şerefini verdi bize” dedi.

24 derslikten oluşuyor
Yapım ihalesinin bedelinin yüzde 95’i olan 4 milyon 413 bin 377 TL’si İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi, 10.067 metrekarelik bir alanda inşa edildi ve 24 derslikten oluşuyor. Menderes’te gençlerin gidebileceği bir sanat okulu bulunmamasından yola çıkılarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi işbirliğinde yaşama geçirilen yeni okul, gençlerin bu konuda önünü açacak. Yüzlerce Menderesli genç, bu yeni eğitim yuvasında meslek eğitimi alarak hayata daha iyi hazırlanma imkanına kavuşacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası