Ege Postası
Geri

Başkan Batur’dan ‘Gültepe’ çıkışı

Konak Belediyesi’nin Mayıs ayının ilk meclis toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda meclis gündemine gelen önergeler görüşüldü. Meclis toplantısında bir ilk yaşandı. İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği meclis salonunda konuk olurken toplantı boyunca işaret dili tercümanı hazır bulundu.  Başkan Batur’dan ‘Gültepe’ çıkışı
Başkan Batur’dan ‘Gültepe’ çıkışı
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2019 Perşembe 19:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Konak Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti.

“GÜLTEPE’DEKİ ORMANLIK ALANI HALKIN HİZMETİNE AÇACAĞIZ”

Oturumda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe’de bulunan Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın belediyeye tahsis edilmesi için Orman Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazdıklarını söyledi.

Başkan Batur, Konak’a dair sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını belirtirken Gültepe’deki atıl vaziyetteki ormanlık alanla ilgili gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Başkan Batur, Gültepe’deki ormanlık alan için meclisteki tüm siyasi partilerden ortak tavır beklediğini vurgularken, ”Gültepe’deki ormanlık alan kaderine terk edilmiş, kanayan bir yara olarak beklemektedir.  İlk yapıldığı an ile şu an ki hali arasında uçurum var Orman Bölge Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık. Belediyeye verdikleri takdirde o alanı çok güzel bir rekreasyon alanı haline getireceğiz. Gerekli mercilere ilettik. Bu konuda Ak Parti’den de destek bekliyoruz. Ormanlık alanı belediyenin işlettiği bir işletme ile desteklenerek oradaki vatandaşların hizmetine sunacağız ve cennet bahçesi haline getireceğiz” dedi.

‘BENZİNCİ KÖR HAFIZ’A VEFA GÖSTERGESİ

Kemeraltı’nda 60 yıl boyunca çakmak ve benzin satarak hayatını kazanan ‘Benzinci Kör Hafız’ olarak tanınan merhum Mustafa Ayrıközü bir heykel veya büst yapılması mecliste geçmesi yönünde öneride bulundu. Konak Belediyesi Meclisi’nden de bu öneri oy birliğiyle geçti. Batur, “Benzinci Kör Hafız’ı eski İzmirlilerden tanımayan yoktur. Yıllarca çakmak benzini sattı. Biliyorsun ki Konak Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıdır. Bizden böyle bir öneride bulundular” dedi.

BATUR’DAN KIDEM TAZMİNATI MESAJI

Başkan Batur dilek ve temenniler bölümündeki konuşmasında milli bayramların coşku içinde kutlanması gerektiğini belirtirken, kıdem tazminatı tartışmalarına da değindi. Başkan Batur,  “Milli bayramlarımız coşku içinde kutlamalıdır. 23 Nisan ve 19 Mayıs birisi çocuklara birisi gençlere adanmış bir bayram öte yandan 1 Mayıs’ı tüm emekçilerle beraber kutladık. Özellikle son dönemdeki kıdem tazminatı konusunda gerekli mercileri hassas davranmaya davet ediyorum” sözleriyle kıdem tazminatı tartışmalarında işçilerin yanında olduklarını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası