Ege Postası
Geri

Başkan Durak'a Cemevi teşekkürü

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Aşure etkinliğini birlikte düzenledikleri dernek ve federasyonları ziyaretini Eskişehirliler Derneği ve AKSEV ile sürdürdü. AKSEV’in Örnekköy’de yeni yaptırdığı Cem Evi’ndeki toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete dernek ve vakfın çok sayıda üyesi katıldı. Güncel belediye hizmetlerinin de gündeme geldiği toplantıda Belediye Başkanı Cevat Durak’a kendilerine tahsis ettiği Cem Evi için teşekkür eden AKSEV Başkanı Mehmet Çetin ile Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Akbölük, “Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaptığı İsmail Cem Kültür Merkezi içinde cem evi de bulunuyor. Belediye Başkanımız Cevat Durak 2008 yılında burayı bize tahsis etti. Alevi inancına inanan herkes burada cem ediyor, Muharrem oruçlarımızı açıyoruz. Aynı yerde bulunan yemekhanede toplu yemekler çıkarıyoruz. Bizim inancımıza sahip çıkan, bizlerle bir arada olan Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Durak'a Cemevi teşekkürü
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Aralık 2013 Pazar 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Başkan Durak da, konuşmasında, Türkiye’de resmi kurum olarak ilk Cem Evi’nin Karşıyaka Belediyesi tarafından hizmete açıldığını hatırlatarak, “Yürekleri insan sevgisi ile dolu insanlarımızın kendi inançlarını yerine getirebilmelerini istedik“ diye de ekledi. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ortamda ayrışmanın olmaması gerektiğini de vurgulayan Durak, “Birlik olmalıyız, beraber olmalıyız. İnsanları farklılaştırmadan birleştirmeliyiz” dedi ve aynı görüşte olanların bir arada ve kol kola olması gerektiğini de belirterek, “Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yönelik çirkin saldırılar olmaktadır. Bu durumda önceliğimiz bir arada olmaktır. Birbirimizle değil çevremizdeki sorunlarla uğraşmalıyız” diye konuştu.   

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası