Ege Postası
Geri

Şeboy'un gözü Ankara'dan gelecek haberde

11 adayın yarıştığı AK Parti Buca Belediye Başkan adaylığı için en güçlü isim adaylık başvurusu yapmadığı halde Cemil Şeboy. Diğer tüm adaylar Şeboy'la ilgili nasıl bir karar alınacak sorusuna cevap araken, Şeboy adaylığıyla ilgili kendisini arayan AK Partili 3 Milletvekiline 'evet' demek için iki şart koştu
Şeboy'un gözü Ankara'dan gelecek haberde
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Kasım 2013 Cumartesi 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Büyükşehir adayı olarak Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın isminin netleşmesinin ardından gözler ilçelere çevrildi. AK Parti'nin iddialı olduğu ilçelerin başında gelen Buca'da resmi adaylık müracaatını yapan 11 aday dışında gözler adaylık başvurusu yapmadığı halde ismi 'en güçlü aday' olarak geçen Cemil Şeboy'da. Cemil Şeboy bilmecesinin nasıl çözüleceği Buca siyasetinde büyük bir merakla takip edilen konulardan biriyken Buca'da yaşanan gelişmeler Ankara kulislerine kadar yansıdı.

İKİ ŞARTIM VAR
Geçtiğimiz hafta içinde AK Parti İzmir Milletvekillerinden Aydın Şengül, Ali Aşlık ve İlknur Denizli'nin Cemil Şeboy'la 'adaylığı' üzerine telefonla görüştüğü öğrenildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre Cemil Şeboy üç milletvekiline de iki şartı olduğunu iletti. Bu şartların ilki 'Buca Cezaevi'nin kaldırılma sözü diğeri ise Meclis üye listesini kendisinin yapması şartıydı'. Şeboy'un istekleri karşısında net bir cevap veremeyen vekillerin konuyu AK Parti Genel Merkezi ve Bakan Binali Yıldırım'a ileteceklerini bildirdikleri öğrenildi.

ŞEBOY ANKARA'DAN GELECEK HABERİ BEKLİYOR
Cemil Şeboy'un isteklerinin AK Parti Genel Merkezi ve Binali Yıldırım cephesinde Buca'yla ilgili karar aşaması öncesi kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulması bekleniyor. İki şart ileri süren Cemil Şeboy'un Ankara'dan net bir cevap alamamış olmasının tedirginliğini yaşadığı ancak buna rağmen Buca için en güçlü aday olarak hala onun isminin ön planda olduğu kulislere yansıyan bilgiler arasında. AK Parti Buca adayı olabilmek için yarışan 11 aday adayının gözü kulağı da tıpkı Cemil Şeboy gibi Ankara'dan gelecek habere çevrildi.

BİNALİ YILDIRIM VE BAŞBAKAN ERDOĞAN
3 Aralık Grup toplantısında Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir adaylığının açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti'nin 7-10 aralık tarihleri arasında Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı geniş kapsamlı bir İzmir programı hazırlığı içinde olduğu ve Banali Yıldırım'la birlikte İzmir'in çok sayıda ilçe adayının da o toplantıda kamuoyunun karşısına çıkarılacağı iddia edildi. Ak Parti Buca adayının kim olacağı sorusu da önümüzdeki hafta içinde büyük bir olasılıkla netlik kazanacak gibi görünüyor. Bakan Binali Yıldırım'ın henüz Cemil Şeboy'la direk konuşmadığı ve bu konuşmanın ardından tarafların kararını netleştirmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası