Ege Postası
Geri

Metro bekleyen vatandaşa üst geçit müjdesi!

Üçyol-Üçkuyular metro hattında yapım çalışmalarına hızla devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi üzerindeki üst geçitleri tepeden tırnağa yenileme kararı aldı. Metro güzergahı üzerinde yer alan 3 ayrı üst geçidi yenileyecek olan Büyükşehir, önümüzdeki günlerde proje yapım ihalesine çıkacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından kalan üç metro istasyonu olan Göztepe, Poligon ve Üçkuyular’ın hizmete açılması ile eş zamanlı olarak üstgeçitleri yenilenmiş çehresi ile hizmete alacak.
Metro bekleyen vatandaşa üst geçit müjdesi!
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Kasım 2013 Cuma 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2006 yılında metro yapım çalışmalarının başlamasının istikametin trafiğe kapanması ile birlikte yıllarca zorlu günler geçiren Hatay sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek metro müjdesini beklerken, caddede yer alan yaya üst geçitlerinin yenilenmesi ile birlikte bir eksiklik daha giderilecek. Bölge halkı ve cadde esnafının geçirdiği zorlu günleri hesaba katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirspor, Bayramyeri ve Susuzdede’de bulunan yaya üst geçitlerini yenilemek için önümüzdeki günlerde proje ihalesine çıkacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından, yüklenici firmaya yer teslimi yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, ardından yapım çalışmalarına başlayacak.

GEÇİTLER MODERN VE AYDINLATMA SİSTEMİNE SAHİP OLACAK

Söz konusu üst geçitlerin yıpranması ve yayaların kullanmaktan kaçınması ile atıl duruma düşmesini de göz önünde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu üç geçit için güncel koşullara uygun, engelli dostu, asansörlü ve modern aydınlatma istemi ile donatılan geçitler yapacak. Çelik konstrüksiyon ile yapılacak olan yaya üst geçitlerinin hizmete girmesi ile birlikte, vatandaşlar hem gece, hem de gündüz yaya geçitlerinden faydalanabilecek.

TOPLAM ÜÇ AYDA TAMAMLANACAK

Diğer yandan eskiyen üst geçitlerin yağışlı havalarda kullanılamaz hale gelmesini de göz önünde bulunduran idare, vatandaşların üst geçitleri kötü hava koşullarında da kullanabilmesi için yüklenici firmadan projelendirme hazırlanmasını da isteyecek. Belediyenin ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalayıp yer teslimini gerçekleştirmesinin ardından yaya üst geçitlerinde başlayacak olan çalışmalar toplam üç ayda tamamlanacak ve yerel seçimlerden önce yeni geçitler hizmete alınacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası