Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'nin ressamları

Güzelbahçe Belediyesi Resim Atölyesi'nde, adeta bir okul gibi eğitim veriliyor birbirinden değerli ressamlar yetiştiriliyor. Sayıları 30'u aşan ve çoğu emekli olan resim tutkunları, Güzelbahçe Belediyesi Resim Atölyesi'nde emekli Prof. Atanur Meriç ve eşi Erol Meriç'ten ders alıyor, birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor.
Güzelbahçe'nin ressamları
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Kasım 2013 Cumartesi 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Resim Atölyesi hocası Prof. Dr. Atanur Meriç, “Güzelbahçe Resim Atölyesi'nde eşimle birlikte, resme gönül vermiş arkadaşlarımıza, haftanın iki günü bilgi ve becerilerimizi aktarıyoruz. İlk başladığımızda desen çalışmaları, resmin temel unsurlarıyla devam edip, belli bir seviyeye gelebilmeyi hedefledik. Daha sonra kompozisyon, perspektif, renk, açık – koyu değerleri ve yorumlu çalışabilmeyi, bizzat tuvallari üzerinde göstererek öğretiyoruz.
Çok güzel bir grubumuz var. Arkadaşlıklar, dostluklar çok uyumlu. Birbirimize olan saygı ve sevginin temelinde, sanatta olan tutku var. Daha yoğunlukta yağlı boya olmak üzere akrilik ve suluboya çalışıyoruz” dedi.

“TERAPİ İÇİN GELENLER VAR”
Atölyeye devam edenlerin değişik mesleklerden emekli olan ve artık kendim için bir şeyler yapacağım diyenler ve resim çalışmalarını büyük bir terapi olarak görenlerin oluşturduğunu belirten Prof. Meriç, “Ayrıca hep birlikte sergilere gidiyoruz. Gezilen diğer atölyeler, yapılan doğa gezileri, hep daha iyi, daha gözlemci, yeni çalışmalara yeni kapılar açıyor. Bu arada Belediye Başkanımız Mustafa İnce'ye de bize bu olanağı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise şunları söyledi:
“Sanat hiç kuşkusuz bir haz alma aracıdır, ama bir bilgilenme aracıdır da. Kişiye estetik yargı yapabilme konusunda yardımcı olmayı amaçlarken, yeni biçimleri hissedip, eğlenmeyi ve heyecanlarını doğru biçimlerde yönlendirmeyi öğretir. Amaç kişinin bir bütün olarak sanatı anlaması, öğrenmesi, iletişim ve etkileşime girmesi ile yaratıcı etkinlikte bulunmasını içermektedir. Sanatta güzelliği, dostluğu, paylaşımı bulma noktasında sanatçı-sanat eğitmenimizle atölye ortamında kapsamlı bir eğitim veriliyor. Ben de başta Meriç ailesine ve tüm resim tutkunlarına teşekkür ediyor, başarı diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası